Samsung har blitt kastet ut av Geekbench

30

I forrige uke ble det hevdet at Samsung begrenser hastigheten på flere av sine nyeste mobiltelefoner. Les om hvordan Primate Labs har reagert på dette problemet med Game Optimizing Service (GOS) og ekskludert Samsung-modellene fra Geekbench-resultatene.

I forrige uke ble det hevdet at Samsung begrenser hastigheten på flere av sine nyeste mobiltelefoner. Dette har fått Primate Labs, skaperne av det populære testprogrammet Geekbench, til å reagere.

Samsung-produkter slettet fra GeekBench - legger seg langflate etter  Galaxy-fadesen - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Samsung-modeller fjernet fra resultatlistene

Selskapet har nå «svartelistet» mobiltelefonene Galaxy S22, S21, S20 og S10, og derfor fjernet ytelsestallene for disse modellene fra Geekbench-resultatene. På Geekbench-hjemmesidene finner vi nå disse modellene helt nederst på resultatsiden, listet under «excluded devices».

Det er ikke første gangen Primate Labs ekskluderer visse modeller fra resultatlistene. I fjor sommer gjorde de det samme med OnePlus 9 og 9 Pro.

Geekbench removes Samsung Galaxy results over GOS - 9to5Google
Bildekilde: 9to5google.com

Problemet med Game Optimizing Service (GOS)

Primate Labs og flere brukere mener at problemet ligger i en tjeneste kalt GOS, eller Game Optimizing Service. Denne tjenesten kjører på flere av Samsungs nyere mobiltelefoner, og mens Samsung hevder at tjenesten optimaliserer spill og hindrer overoppheting, hevder andre at GOS kan redusere skjermoppløsningen og ytelsen til en mengde apper – rundt 10.000 i tallet – der de fleste appene faktisk ikke er spill i det hele tatt.

Ifølge Primate Labs jukser mobiltelefonene ved hjelp av GOS i testene ved å senke ytelsen i de fleste andre apper, mens blant annet Geekbench er «hvitelistet» og får lov til å gå for full maskin. Dette gir et falskt bilde av den faktiske ytelsen, og derfor har Primate Labs bestemt seg for å ekskludere disse mobiltelefonene fra sine lister.

Se også

Samsungs respons og løsning

Samsung benekter at GOS-tjenesten har noe med saken å gjøre, og lover å komme med en oppdatering som vil gi brukerne mer kontroll over ytelsen i spillapper. Selskapets «Vice Chairman» og toppsjef, JH Han, beklager også at selskapet senket ytelsen på over 10.000 apper for å forbedre batterilevetiden.

Det har blitt avdekket at Samsung ikke gjorde det samme med testverktøyene for å unngå dårligere poengsum. Dette skapte lignende kontrovers med OnePlus i fjor sommer.

Geekbench bans Galaxy S22 for cheating in benchmark tests
Bildekilde: finance.yahoo.com

Andre berørte merker

I tillegg til Samsung har også Huawei og OnePlus blitt ekskludert fra Geekbench-resultatene etter at juksingen ble avslørt. Listen over enheter som har fått poengene strøket på grunn av juks inneholder ikke bare Samsungs produkter, men også OnePlus 9, Huawei P20 Pro og Huawei Mate 10.

Rapporter fra brukere indikerer at Samsung reduserer ytelsen på tusenvis av apper for å forbedre batterilevetiden, men at testverktøyene ikke påvirkes for å oppnå maksimal poengsum. Samsungs egen «Game Optimizing Service» styrer denne prosessen.

Populære apper som Instagram, Office, Netflix, TikTok og til og med Samsungs egne apper som Secure Folder, Cloud, Pay og Pass er også berørt av denne begrensningen.

Det har blitt avslørt at Samsung har startet en intern gransking for å finne ut hva som skjer.

Geekbench just banned the last four years of Samsung flagships over  throttling debacle : r/Android
Bildekilde: www.reddit.com