Sonos’ nye høyttalere: Era 100 og Era 300

59

Oppdag de kommende Sonos Era 100 og Era 300 høyttalerne. Les om deres ny design, funksjonalitet og priser. Bli kjent med neste generasjons lydopplevelse fra Sonos.

Sonos, en ledende produsent av lydprodukter, er snart klar til å lansere sine nye høyttalere. Bilder av de kommende modellene har allerede lekket på nettet og gir oss en forsmak på hva vi kan forvente. The Verge har fått tilgang til pressebilder og hevder å vite omtrent hva prisene vil være.

De nye modellene

De to kommende modellene har fått navnene Sonos Era 100 og Sonos Era 300. Ifølge The Verge vil Sonos Era 100 erstatte den nåværende Sonos One-modellen, mens Sonos Era 300 vil være en mellommodell mellom Era 100 og den eksisterende toppmodellen Sonos Five.

Modell Pris
Sonos Era 100 Rundt 2500 norske kroner
Sonos Era 300 Rundt 4500 norske kroner

Prisen for Sonos Era 100 vil være omtrent på samme nivå som den nåværende Sonos One-modellen, som koster rundt 2300 kroner. Sonos Era 300 vil derimot være noe dyrere, med en prislapp på rundt 4500 kroner.

Ny design og funksjonalitet

Sonos Era 100 og Era 300 representerer neste generasjon smarthøyttalere. Ifølge den finske designeren Aki Laine, som har vært involvert i utviklingen, har begge modellene fått helt ny program- og maskinvare. Det betyr at ingen elementer er beholdt fra tidligere modeller.

En av de nye funksjonene i disse høyttalerne er støtte for Bluetooth. Dette gir brukerne muligheten til å koble til og spille sin egen musikk uten å bruke Sonos-appen. Det er også verdt å merke seg at begge modellene har støtte for WiFi 6E, som gir bedre kapasitet i boliger hvor det tradisjonelle 2,4 GHz-nettverket er overbelastet.

Kalibrering og kompatibilitet

En annen nyhet er at Sonos Era 100 og Era 300 kan kalibreres med Android-telefoner. Dette gjøres ved hjelp av QuickTune-appen, som justerer lyden automatisk for å optimalisere lytteopplevelsen basert på rommets akustikk. TruePlay-kalibrering er også tilgjengelig, men krever en iOS-enhet.

Det er verdt å merke seg at de nye høyttalerne ikke har innebygd støtte for Google Assistant, men kun Sonos' egen Voice Control og Amazon Alexa. Sonos jobber imidlertid med å inkludere støtte for Google Assistant i fremtiden.

Reparasjonsvennlighet og tilbehør

Sonos har også tatt hensyn til reparasjonsvennlighet i de nye høyttalerne. De er designet slik at deler kan byttes ut ved behov, noe som kan forlenge levetiden til produktene.

Prisen for Sonos Era 100 starter på 2799 norske kroner, mens Sonos Era 300 vil koste noe mer. Begge modellene vil bli lansert den 28. mars, samme dato som Apple Music Spatial-støtte også vil være tilgjengelig.

Med Sonos' nye høyttalere, Sonos Era 100 og Era 300, kan musikkelskere glede seg til forbedret lydkvalitet, ny funksjonalitet og en elegant design. Disse smarthøyttalerne representerer neste generasjons lydopplevelse.

Sonos kommer med to nye høyttalere på en gang - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Videoer

How To Reset Sonos Play:1

Sonos Era 100 - Utmerket smarthøyttaler, men også perfekt til surroundanlegget ditt

Sonos Era 100 - A New Era of Sonos?

How to Reconnect your Sonos System to a New Router or WiFi Network

Sonos PLAYBAR - Kinolyd og trådløs musikk i én høyttaler

Sonos Era 100 & Era 300 Review: Next-Generation Smart Speakers to Rule Your Home!

Sonos Era 300 W/ Dolby Atmos Spatial Audio is finally here! Our full review is live! #sonos #era300

How to group 2 or more #Sonos speakers/rooms without opening the Sonos App