Snakk med roboten: OpenAI lanserer stemmefunksjon for alle

40

OpenAI har nå lansert en stemmefunksjon i ChatGPT-appen som lar alle brukere stille spørsmål ved å bruke stemmen. Dette er en tidsbesparende måte å kommunisere med AI-en på, spesielt for de som synes det er utfordrende å skrive på mobiltastaturer eller når de er på farten. Les mer om denne spennende oppdateringen her.

Til tross for en bransje full av spekulasjoner, intriger og maktkamp tøffer hurtigtoget kjent som AI eller kunstig intelligens stadig videre.

Nå åpner OpenAI – ja, det er gjengen bak den verdenskjente «intelligensen» og språkmodellen ChatGPT – opp for at alle kan fritt kan bruke stemmen til å stille spørsmål via sin app.

Dette skal gjelde for både Android- og iOS-versjonene av ChatGPT-appen.

Snakk med roboten: OpenAI lanserer stemmefunksjon for alle - Diskuter  artikler (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Tidsbesparende kommunikasjon med AI

Stemmefunksjonen er strengt tatt ikke ny. Den kom på plass tidligere i høst, men da var den kun åpen for abonnementer, som vil si betalende brukere. Det nye er at alle med appen nå skal få muligheten til å bruke stemmen når de kommuniserer med AI-en.

For mange vil dette være veldig tidsbesparende i forhold til det å måtte skrive inn hele greia, noe som spesielt kan være en utfordring på mobiltastaturer eller når du er på farten.

Ukebrief 2023.39 - Helt Digital
Bildekilde: helt.digital

ChatGPT versus eksisterende assistenter

«Noen» som svarer på det man lurer på verbalt har vi selvsagt allerede hatt noen år i form av såkalte assistenter fra blant annet Amazon og Google. Men etter det året da den første Google Nest Mini befant seg under omtrent annethvert juletre har det hele dabbet en del av.

Problemet? Assistenten – i hvert fall den norske fra Google –er stadig svært begrenset og har knapt blitt lurere siden den ble sluppet for fem lange år siden.

Så mens vi med assistentnykker venter på den lovede «Bardifiserte» utgaven til vår lokale Google-høyttaler kan vi nå øve oss litt med ChatGPTs app. I skrivende stund må vi riktignok holde oss til engelsk språk, men greit nok.

En annen stor forskjell mellom vår lokale assistent og ChatGPT er at sistnevnte ikke kan benyttes til å for eksempel slå av og på diverse lyspærer eller kontrollere andre smartdingser i huset. Heldigvis, får vi si – det kunne fort blitt fryktelig skummelt.

Undersøkelser viser endring i ChatGPTs oppførsel

Kunstig intelligens-selskapet OpenAI undersøker klager om at chatroboten ChatGPT har blitt latere, melder Independent. Det er versjonen som bygger på den nyeste GPT-4-modellen som skal være påvirket, og virker å bli stadig mer tverr.

Brukere har for eksempel bedt ChatGPT om å skrive noen kodesnutter, hvor tjenesten svarer ved å bare gi deler av svaret. Deretter følger chatboten opp med beskjed om at brukeren kan fullføre resten selv – noen ganger angivelig på en ganske frekk måte.

OpenAI bekrefter at de har fått med seg tilbakemeldingene om at «oppførselen» til ChatGPT virker å endre seg, og erkjenner at mange sier den har blitt «lat».

Selskapet understreker imidlertid at AI-en ikke er oppdatert siden 11. november, og at den pågående endringen i oppførsel ikke er tilsiktet.

Selskapet sier dog ingenting om de faktisk tror ChatGPT har endret måten den svarer på.

Det har stormet godt rundt selskapet den siste tiden, etter at toppsjef Sam Altman måtte gå av, for så å bli gjeninnsatt få dager senere.

Imponert over smarte svar fra chatboten? Ny AI får plusspoeng for å lure deg
Bildekilde: www.aftenposten.no

OpenAI lanserer GPT-4

Kunngjøringen fra selskapet kom tirsdag. Den nye versjonen av tekstroboten kalles GPT-4 – og den er mer avansert enn forgjengeren ChatGPT, som har fått mye oppmerksomhet de siste månedene.

På selskapets nettsider er det eksempler på hva det nye dataprogrammet kan gjøre. Ett eksempel er et kort sammendrag av eventyret om Askepott der første bokstav i ordene i sammendraget utgjør alfabetet.

På sikt skal GPT-4 kunne generere tekst med utgangspunkt i bilder.

Ifølge Open AI gjør GPT-4 det bedre enn ChatGPT på testene som brukes for å godkjenne amerikanske advokater – og på prøver som brukes i en biologi-konkurranse for skoleelever.

Tekstroboten gjør det angivelig like bra som de 10 prosent beste juristene på advokatprøven.

Dette er et stort hopp opp fra nivået til ChatGPT, som pleier å få resultater tilsvarende de 10 prosentene som gjør det dårligst på Uniform Bar Exam.

Tekstroboten ChatGPT har vakt stor oppsikt etter at den ble lansert i november i fjor. Én umiddelbar konsekvens har vært at skoler over hele verden må vurdere nye metoder for å hindre at elever bruker kunstig intelligens (KI) til å jukse på prøver og eksamener.

Slik stanser du søkeroboten til Open AI - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konkurransen i AI-utvikling

Ifølge OpenAI kan CPT-4 skrive både sangtekster og skuespill. Tekstroboten kan angivelig også kopiere brukerens personlige stil ved utforming av tekster.

I utviklingen av kunstig intelligens ligger i OpenAI i konkurranse med flere av de amerikanske tek-gigantene. Alphabet presenterte tirsdag flere nye KI-verktøy, blant annet en «tryllestav» som kan brukes til å kladde tekster i Google Docs.

«I denne neste fasen lar vi mennesker bli støttet av en KI-samarbeidspartner», sa Thomas Kurian, som leder Google Cloud, på en pressebrifing.

Se også

Nyheter 22.03.2024, 16:36 65
Har Norge droner?
Nyheter 18.01.2024, 22:00 47
Når kommer neste Xbox?

Videoer

OpenAI GPT-4 Turbo Event: Alt avslørt på 3 minutter

OpenAI lanserer gratis ChatGPT-app med stemmeinteraksjon!