Sony flesker til med nytt fullformatsflaggskip

41

Sony Alpha A7II er verdens første fullformatskamera med femakses bildestabilisator. Les om den innebygde teknologien som gir skarpe bilder i alle situasjoner. Oppdag de oppgraderte funksjonene i Sony Alpha A7II og det nye speilløse systemkameraet, Alpha 3000. Utforsk også de nye objektivene som gir fotografer nye kreative muligheter.

Sony A7 II - Verdens første fullformatskamera med femakses bildestabilisator

Sonys Alpha A7-familie med speilløse kameraer har alltid imponert fotografer, og nå har de kommet med et nytt tilskudd til serien. Sony Alpha A7II blir verdens første fullformatskamera med en innebygd femakses bildestabilisator, i tillegg til en rekke andre forbedringer.

Bildestabilisator for skarpe bilder i alle situasjoner

Den innebygde bildestabilisatoren i Sony Alpha A7II er en av de mest spennende funksjonene. Denne teknologien har tidligere blitt brukt i Sonys kompakte videokameraer og har vist seg å være svært effektiv. Med den nye femakses bildestabilisatoren kan kameraet ta skarpe bilder selv i situasjoner med lang lukkertid uten bruk av stativ. Sensoren beveger seg for å kompensere for vibrasjoner og sikrer skarpe bilder i de fleste situasjoner.

Den innebygde bildestabilisatoren kan kompensere for 4,5 stopp etter CIPA-standarden, og dette gjelder uansett hvilket objektiv som brukes. Hvis et objektiv med innebygd optisk stabilisering (OSS) er montert, vil kameraet bruke en kombinasjon av begge systemene for å oppnå enda bedre resultater.

Forbedret autofokussystem og ergonomisk design

Sony Alpha A7II har også fått en betydelig oppgradering når det gjelder autofokussystemet. Sony hevder at kameraet kan finne riktig fokuspunkt 30 prosent raskere enn forgjengeren, selv om de to kameraene ser ganske like ut på spesifikasjonstabellen. Dette gir fotografer raskere og mer presis autofokus.

Utvendig har Sony Alpha A7II også fått noen designoppgraderinger. Frontgrepet er blitt litt større enn tidligere modeller, og det er blitt lagt til et innstillingshjul ved pekefingeren for enklere tilgang til innstillinger. Knappene er også plassert mer ergonomisk, og mye av plasten er blitt byttet ut med metall for å gi kameraet en mer solid følelse.

Støtte for S-Log2 og videoopptak i høy kvalitet

Sony Alpha A7II har også arvet støtten for videoopptak med S-Log2 fra A7s-modellen. Dette systemet gir større dynamisk omfang i opptakene sammenlignet med tradisjonelle skjermer. Det gir dermed mer fleksibilitet når det gjelder justering av eksponering i etterarbeidet.

Alt i alt ser det ut til at Sony har gjort Alpha-serien speilløs, og Alpha A7II representerer en ny milepæl med sin innebygde femakses bildestabilisator og oppgraderte autofokussystem. Dette kameraet vil være et kraftig verktøy for både profesjonelle fotografer og entusiaster som ønsker det beste innen fullformatsfotografering.

Sonys har avslørt sitt nye flaggskip - dette koster den - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Sony Alpha 3000 - Speilløst systemkamera med APS-C-sensor

I tillegg til Sony Alpha A7II har Sony også lansert Alpha 3000, et speilløst systemkamera med en APS-C-størrelse CMOS-bildebrikke og Sonys E-fatningoptikk. Dette kameraet kommer med en 20,1 megapiksel bildebrikke og en lysfølsomhet som spenner fra ISO 100 til ISO 16000.

Alpha 3000 er utstyrt med Sonys Bionz-bildeprosessor, som gir kameraet rask og effektiv bildebehandling. Kameraet har en tre tommers LCD-skjerm med en oppløsning på 230 400 bildepunkter, i tillegg til en elektronisk søker med 100 prosent dekning.

Alpha 3000 vil være tilgjengelig i butikkene fra september, og veiledende pris med kitobjektivet på 18-55mm er 3400 kroner.

1000 bilder i sekundet og nytt flaggskip
Bildekilde: www.cw.no

Nye objektiver for E-fatning

Sony har også lansert to nye objektiver med E-fatning som passer til både Alpha A7II og Alpha 3000.

Carl Zeiss Vario-Tessar T 16-70mm f/4

Carl Zeiss Vario-Tessar T 16-70mm f/4 er et allsidig zoomobjektiv som tilsvarer 24-105mm i fullformat. Objektivet er utstyrt med optisk bildestabilisator og har en fast blender på f/4 over hele zoomområdet. Det vil ha en veiledende pris på 7600 kroner og være tilgjengelig fra september.

Sony E-PZ 18-105mm f/4 G OSS

Sony E-PZ 18-105mm f/4 G OSS er et objektiv som er optimalisert for videofilming. Det dekker et brennviddeområde tilsvarende 27-157.5mm og har en fast blender på f/4. Objektivet vil ha en veiledende pris på 4500 kroner og være tilgjengelig fra september.

Med disse nye objektivene får fotografer enda flere muligheter til å utvide sitt kreative uttrykk og ta bilder av høy kvalitet.

Se også

Oppsummering

Sony fortsetter å imponere fotografer med sine nyeste tilskudd til Alpha-serien. Sony Alpha A7II blir verdens første fullformatskamera med en innebygd femakses bildestabilisator, som sikrer skarpe bilder i alle situasjoner. Kameraet har også fått oppgradert autofokussystem og en mer ergonomisk design. Samtidig har Sony lansert Alpha 3000, et speilløst systemkamera med en APS-C-sensor og Sonys E-fatningoptikk. Begge kameraene vil være tilgjengelige fra september, og sammen med de nye objektivene gir de fotografer muligheten til å utforske nye kreative muligheter.

1000 bilder i sekundet og nytt flaggskip
Bildekilde: www.cw.no