Stor overraskelse: Facebook har kjøpt Oculus VR

88

Etter å ha holdt seg stort sett på egen hånd siden den suksessrike Kickstarter-kampanjen i 2012, har Oculus VR blitt kjøpt opp av Facebook for like under 12 milliarder kroner. Les mer om den overraskende nyheten og Facebooks visjon for Oculus VR.

Etter å ha holdt seg stort sett på egen hånd siden den suksessrike Kickstarter-kampanjen i 2012, har Oculus VR blitt kjøpt opp av Facebook for like under 12 milliarder kroner. Den overraskende nyheten kommer frem av flere kilder – Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i en oppdatering på sin Facebook-side, en egen pressemelding, og en oppdatering på Oculus VRs nettsider.

Facebook kjøper Oculus VR for 12 milliarder kroner! - - Gamereactor
Bildekilde: www.gamereactor.no

Oculus VR og suksessen med Oculus Rift

Oculus VR har de siste årene fått mye oppmerksomhet på grunn av VR-brillene Oculus Rift – et headsett som stenger ute omverdenen, og som sender bilder fra skjermer tettere på øynene dine. Illusjonen gjør at det virker som om du er inne i en virtuell verden, og har overbevist både oss og andre som har prøvd brillene.

Innovasjonshungrige utviklere har kost seg med utviklerutgaver av brillene i snart ett år nå, og det er ulike varianter av disse som det har vært mulig å prøve. Nyeste prøvemodell, kalt Oculus DK2, har vært i omløp på ulike messer en stund i en litt mindre avansert utgave. For en ukes tid siden ble det mulig å bestille den nye prototypen, men den sendes ikke ut før tidligst i juli.

Facebook har kjøpt opp Oculus VR for 12 milliarder kroner - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Facebooks visjon for Oculus VR

Ifølge Zuckerberg er Oculus-kjøpet et nytt steg i Facebooks mål om å skape nye underholdende, nyttige og personlige opplevelser, og han peker på hvordan nettopp VR-brillene Oculus Rift kan by på slikt i fremtiden. Facebook-gründeren understreker også at Oculus VR kommer til å fortsette å satse på spillopplevelser i første omgang, og håpet er at de skal kunne nå målet om et salgbart forbrukerprodukt enda raskere nå.

Etter spill skal vi sørge for at Oculus blir en plattform for mange andre opplevelser. Se for deg å nyte de beste plassene på fotballstadion, studere i et klasserom med studenter og lærere fra hele verden, eller konsultere med en lege ansikt til ansikt – bare ved å ta på deg brillene i ditt eget hjem, spår Zuckerberg.

Oculus VR kommer til å holde på sine kontorer i Irvine, og Facebook skal etter sigende ikke blande seg i hvordan selskapet håndterer sin egen praksis.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:58 17
Hva er siste iOS oppdatering?
Nyheter 13.02.2024, 03:24 50
Når kom Snapchat?

Reaksjoner og fremtiden for Oculus Rift

Oppkjøpet av Oculus VR kom som en stor overraskelse for mange, spesielt etter at selskapet akkurat hadde lansert en ny utviklerutgave av Oculus Rift. Men reaksjonene har vært delt. Noen føler seg forrådt, mens andre ser det som en positiv nyhet.

Facebooks oppkjøp av Oculus VR har også skapt interesse blant konkurrentene. Sony, som har sine egne VR-briller kalt Morpheus, mener at Facebooks kjøp av Oculus VR vil bidra til å "legitimere" teknologien også for deres eget produkt. Sony ser også muligheter for å utnytte VR-teknologien utenfor spillverdenen, for eksempel i virtuelle studie- og kinosaler.

Det gjenstår å se hva fremtiden vil bringe for Oculus VR og Oculus Rift. Med Facebook i ryggen vil selskapet ha økonomiske ressurser til å videreutvikle teknologien og nå ut til et bredere publikum. Samtidig er det viktig at de opprettholder sin uavhengighet og fortsetter å fokusere på spillopplevelser og andre virtuelle opplevelser som kan revolusjonere måten vi kommuniserer og interagerer med hverandre på.

Samtlige Oculus Rift-briller har sluttet å virke - Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Folk spør også

Hvem eier Oculus?

Stor overraskelse: Facebook har kjpt Oculus VR Blar opp to milliarder dollar for virtual reality-briller.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvor mye koster en Oculus?

Den billigste prisen for Meta (Oculus) Quest 2 128GB akkurat n er 3 795 ,-. Dette er det mest populre produktet i kategorien VR-briller med en gjennomsnittlig vurdering p 3.4 av 5. Prisjakt sammenligner priser og tilbud fra 7 butikker.