Telenor øker prisen for tvilling-SIM-tjenesten - Kundereaksjoner og sammenligning med konkurrentens tilbud

61

Les om Telenors prisøkning på tvilling-SIM-tjenesten og reaksjonene fra kundene. Finn ut hvorfor konkurrenten tilbyr tjenesten gratis, og hvordan dette påvirker kundenes valg. Bli kjent med Telenors forklaring på prisendringene og deres planer for fremtidige tekniske løsninger. Oppdag også kundenes misnøye med betaling for BankID på mobil og overveielser om å bytte til lavprisselskaper.

Telenor har nylig økt prisen for sin tvilling-SIM-tjeneste fra 30 til 69 kroner i måneden for bedrifter og fra 37,50 til 69 kroner for privatpersoner. Dette har vekket oppsikt blant kundene, spesielt med tanke på at en konkurrent tilbyr en tilsvarende tjeneste gratis.

Telenor får milliongebyr i Sverige for sikkerhetsklarerings-feil – E24
Bildekilde: e24.no

Prisen på tvilling-SIM

Telenor har økt prisen på tvilling-SIM fra 1. april i år. Dette har skapt frustrasjon blant kundene, spesielt i kultursektoren som allerede sliter økonomisk. En Tek-leser påpeker at han har en eSIM-tvilling-SIM i en smartklokke, og at prisen burde gå ned siden Telenor ikke trenger å trykke og sende et fysisk SIM-kort. Kommunikasjonsdirektør Anders Krokan i Telenor forklarer at prisen på tvilling-SIM har vært uforandret i lang tid, men nå fjerner de etableringsprisen samtidig som de øker månedsprisen. Telenor jobber også med å utvikle en mer robust og fremtidsrettet teknisk løsning som vil tilby flere tvilling- og data-SIM tilknyttet samme taleabonnement i fremtiden.

Telenor-kunder raser over «prisjustering» på 87 prosent – E24
Bildekilde: e24.no

Prisen på data-SIM

Telenor har også økt prisen på et rent data-SIM fra 29 til 49 kroner i måneden. Dette har fått kundene til å sammenligne prisene hos andre tilbydere. Her er en oversikt over hva andre tilbydere tar (prisene gjelder for privatkunder):

Tilbyder Pris per måned
Norgesenergi Mobil Ukjent
Tise Mobile Ukjent
Happybytes Gratis

Happybytes-sjef Thomas Sandaker forklarer at de har kostnader knyttet til selve SIM-kortet og utsendelsen av det, men de tar ikke betalt for tjenesten utover dette. Han påpeker at Happybytes alltid ønsker å være ærlige og transparente ovenfor kundene, og at de streber etter å tilby lave priser.

Se også

Telenor og BankID på mobil

En annen tjeneste hvor Telenor tar betalt er for BankID på mobil. Telenor er det eneste selskapet i Norge som krever betaling for denne tjenesten, med en pris på 49 øre hver gang tjenesten brukes. Dette har skapt reaksjoner blant kundene, spesielt når konkurrentene reklamerer med "ingen skjulte kostnader". Telenor forklarer at de har investert betydelige beløp i utvikling og drift av BankID på mobil-tjenesten, og at prisen er nødvendig for å sikre videre drift og utvikling.

Telenor-kunder uttrykker misnøye over prishoppet på 87 prosent for "Prat 100"-abonnementet. Prisen har økt fra 69 kroner til 129 kroner. Mange kunder mener dette er urimelig, spesielt siden Telenor ikke krever aksept eller bekreftelse fra dem før prisendringen trer i kraft. Dette har ført til at flere vurderer å si opp abonnementene sine og gå over til lavprisselskapene.

Her får du lavest pris - VG
Bildekilde: www.vg.no

Konklusjon

Prisøkningen på tvilling-SIM og data-SIM tjenestene hos Telenor har skapt frustrasjon og misnøye blant kundene, spesielt når en konkurrent tilbyr tilsvarende tjenester gratis. Telenor forsvarer prisendringene med at de har planlagt dette i flere måneder, og at de jobber med å utvikle bedre tekniske løsninger for fremtiden. Kundene reagerer også på at Telenor tar betalt for BankID på mobil, mens konkurrentene tilbyr dette gratis. Prishoppet på "Prat 100"-abonnementet har også fått kunder til å vurdere å bytte til lavprisselskaper. Det gjenstår å se hvordan Telenor vil håndtere kundenes misnøye og om de vil gjøre endringer i prisstrukturen i fremtiden.

Motivasjon bak rabattstrukturen innen Telenor - Fagbokforlaget
Bildekilde: www.yumpu.com

Folk spør også

Hva koster Data-SIM Telenor?

Hvor mye koster Data-SIM? Det koster 99 kroner per mned og per Data-SIM.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Hvor mye koster eSIM Telenor?

Denne tjenesten har en mnedskostnad p 99,-. Merk at dersom du allerede har tjenesten Tvilling vil denne bli deaktivert dersom du bestiller eSIM Tvilling.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Hva koster tvillingkort Telenor?

Hvor mye koster Tvilling-SIM? Det koster 99 kroner per mned og per Tvilling-SIM.

Fullstendig svar på www.telenor.no


Har Telia eSIM?

eSIM er fremtiden Samlet sett er eSIM en fremtidsrettet teknologi som gjr digitale kundereiser enklere, gir kt fleksibilitet og er en svrt miljvennlig tilnrming til telekom. For oss i Telia er eSIM det naturlige steget framover.

Fullstendig svar på www.telia.no