Tesla Model X er allerede utsolgt i Norge

30

Den etterlengtede Tesla Model X har skapt stor interesse blant norske bilkjøpere, men nå viser det seg at bilen allerede er utsolgt før den engang er kommet ut på markedet. Dette har skapt stor frustrasjon blant de som ikke har forhåndsbestilt bilen, da de nå må vente til 2016 for å få den levert.

Den etterlengtede Tesla Model X har skapt stor interesse blant norske bilkjøpere, men nå viser det seg at bilen allerede er utsolgt før den engang er kommet ut på markedet. Dette har skapt stor frustrasjon blant de som ikke har forhåndsbestilt bilen, da de nå må vente til 2016 for å få den levert.

Musk om Tesla: "Vi var idioter" - Model X utsolgt ut året - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Utsatt lansering

Opprinnelig var det planlagt at Tesla Model X skulle komme på markedet i begynnelsen av 2014. Dessverre ble lanseringen utsatt flere ganger, og det var først i forrige uke at Elon Musk, administrerende direktør i Tesla, bekreftet at den første SUV-en fra Tesla ville bli lansert i år.

For de som allerede har forhåndsbestilt en Model X, kommer bilen til å bli levert i år. Imidlertid vil nye reservasjoner ikke bli levert før tidlig 2016, ifølge informasjonen på Teslas hjemmesider. Dette betyr i praksis at Model X er utsolgt før den er tilgjengelig for salg.

Tilbakekaller 1000 Tesla Model X i Norge
Bildekilde: www.motor.no

Populært elbilmarked i Norge

Elbiler har blitt svært populære i Norge de siste årene, mye på grunn av det lukrative avgiftsfritaket og ingen moms på kjøp av elbiler. Imidlertid kan dette endre seg når det er 50 000 elbiler på norske veier, noe som forventes å skje i år. Med avgiftsfritaket og momsfritaket bortfaller, spås det at interessen for elbiler vil synke betydelig.

I denne sammenhengen kan forsinkelsen av Tesla Model X til 2016 ha potensielt dyre følger for norske kunder som ønsker å kjøpe elbil, da de kanskje ikke kan dra nytte av de nåværende incentivene som er på plass.

Se også

Spennende egenskaper og funksjoner

Tesla Model X er ventet å bli den første elbilen som har muligheten til å montere hengerfeste og dra en tilhenger. Den kommer også med opptil syv seter, firhjulsdrift og det Tesla kaller "Falcon Wing"-dører, som gir en unik og praktisk tilgang til baksetene. I tillegg er den utstyrt med avanserte autopilotfunksjoner, som gjør at den nesten kan kjøre helt autonomt.

Prisene for Model X er foreløpig ikke offentliggjort, men det forventes at de vil være høyere enn dagens Model S, som har en prisklasse fra 500 000 til over 700 000 kroner. Tesla har ikke uttalt seg konkret om prisen på Model X.

Teslas familiebil til under en halv million – E24
Bildekilde: e24.no

Forventninger og utfordringer

Med den store interessen og forhåndsbestillingene som allerede er gjort for Tesla Model X, er det ingen tvil om at bilen har skapt stor oppmerksomhet på det norske markedet. Det gjenstår å se hvordan det vil påvirke elbilmarkedet når bilen endelig blir tilgjengelig for levering.

Det er også interessant å følge med på hvordan Tesla håndterer etterspørselen og eventuelle utfordringer med produksjon og levering av Model X, spesielt etter deres erkjennelse av at de burde ha fortsatt produksjonen av de "gamle" modellene.

Alt i alt er Tesla Model X en spennende tilvekst til elbilmarkedet i Norge, og det vil være interessant å se hvordan den blir mottatt og hvilken innvirkning den vil ha på bilindustrien generelt.

Tesla Model 3 skal avdukes i mars 2016
Bildekilde: www.nettavisen.no

Folk spør også

Når kommer ny Tesla X til Norge?

De frste kundene fr bil allerede i november. (Elbil24): - Vi er glade for annonsere at Model S og Model X Plaid er p vei til Europa, med utleveringer til kunder som starter i november til desember i r, opplyser Tesla Norge i en pressemelding onsdag.


Hvor mange registrerte Tesla i Norge?

Totalt var det per dags dato registrert 117.756 Teslaer i Norge – noe som betyr at nesten tolv prosent av Europas ulike Tesla-modeller havnet p norske veier. Det igjen betyr at 17,5 prosent av alle registrerte helelektriske personbiler i Norge er en Tesla.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor produseres Tesla X?

Tesla produserer sine Model S, X, 3 og Y-biler p sin fabrikk i Fremont i California. I Shanghai produserer Tesla Model 3 og Y, mens i Austin Texas og i Berlin produserer elbilgiganten Model Y.

Fullstendig svar på e24.no


Hvor mye koster en ny Model X?

Med en startpris p 1,45 millioner vil Model X Plaid vre uaktuell for de fleste, men for de som har rd, kan Model X Plaid vre en god familiebil.


Videoer

Test - Tesla Model S Plaid: Gruser alt og alle!

Test av Tesla Model 3 Long Range Highland

Tesla: Min 4 år med Eierskap Review

Tesla Model Y Til februar 2022 | Tesla siste oppdateringer

Tesla Model Y Ytelse bevise seg selv igjen og flere Tesla-nyheter

Xpeng G3 1000 km challenge

2022 Teslas 4680 batteri og prisoppdateringer er her

Modell Y når endelig Storbritannia og noe skjer med Cybertruck