Tesla-sjefen varsler prisoppgang

29

Tesla-sjefen, Elon Musk, varsler en kommende prisøkning etter å ha senket prisene på Tesla Model Y og Tesla Model 3. Etterspørselen overgår produksjonen, og Tesla gjør små prisjusteringer som et resultat av dette.

Tesla-sjefen varsler prisoppgang

Det er Elbil24, som først i Norge melder om at Tesla varsler en prisøkning. Dette skjer kun kort tid etter at selskapet dumpet prisen på Tesla Model Y og Tesla Model 3.

Musk varsler Tesla-prisøkning
Bildekilde: www.motor.no

Økning etter kutt

Størst ble kuttet på Model Y der prisen på innstegsmodellen ble senket med hele 120 000 kroner, mens long range-utgaven sank med 90 000.

Nå ser det altså ut til at prisene skal økes. I hvert fall litt.

- Etterspørselen er mye større en produksjonen, og vi gjør nå noen små prisøkninger, som et resultat av dette, sa Tesla-sjef Elon Musk i et investormøte torsdag i forbindelse med selskapets siste kvartalsrapport for 2022, ifølge nettstedet Cleantechnica.

Hvor mye det er snakk om vites ikke, men Elbil24 påpeker at Long Range-utgaven av Model Y allerede har steget med 500 dollar på Teslas nettside i USA.

Varsler priskrig
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Hold på bilen

Etter at Tesla kuttet prisen, gikk både leder for bilfinansiering i Danske Bank, Ketil Pedersen, og forbrukerøkonom Lene Drange ut og ba eiere om å beholde bilen.

- Hvis du kjøpte bilen din i juli i fjor, og betalte 650 000 for den, vil du få et verditap på nærmere 200 000 kroner hvis du selger den nå. I stedet for å ta tapet her og nå, kan det være ganske smart å beholde bilen i noen år, og så ta tapet over tid, sa Pedersen til Nettavisen.

Se også

Økning i «Autopilot»-pakke

Elon Musk varsler nå via Twitter at prisen for «full selvkjøring» i Tesla sine biler vil øke med 1000 dollar, eller rundt 10 000 kroner. Prisen er forventet å endres den 1. juli.

Dette er ikke første gang Tesla skrur opp prisen på pakken, og skal vi tro Musk vil dette ikke være siste gang heller.

– FSD (Full self-driving) vil fortsette å øke i pris ettersom programvaren nærmer seg godkjenning for selvkjøring, skrev Musk på Twitter etter at varslet om et prishopp var sendt ut først.

Frem til 1. juli vil prisen for FSD være 7000 dollar på det amerikanske markedet. Eksempelvis koster tilsvarende system deg 50 000 norske kroner når du bestiller deg av de ulike modellene via Tesla sine norske hjemmesider.

Med dagens kurs så vil en stigning på 1000 dollar bety rett i underkant av 10 000 kroner ekstra for tilsvarende pakke.

Selv om Tesla har et stykke igjen før bilen kan kjøre deg rundt helt på egenhånd, har dagens «Autopilot» støtte for ting som automatisk filholding og bremsing og akselerering for å følge trafikken.

I tillegg hjelper bilen deg skifte fil på motorveien slik at du unngår å havne i situasjoner hvor noen ligger i blindsonen din. Samtidig kan også bilen bistå deg i å parkere.

Musk varsler Tesla-prisøkning
Bildekilde: www.motor.no

Etterspørsel og prisendringer

Tesla-sjefen innledet telekonferansen med å vise til spørsmål fra store investorer, som har uttrykt bekymring for etterspørselen etter selskapets produkter.

Elon Musk kunne berolige slik:

– Etterspørselen er omtrent dobbelt så høy som produksjonskapasiteten vår i øyeblikket, sa han, og fulgte opp:

– Siden etterspørselen langt overgår det vi klarer å produsere, kommer vi faktisk til å øke prisene litt, sa Musk, ifølge CleanTechnica.

Elbil24, som først fanget opp saken i Norge, merker seg at Tesla Model Y Long Range allerede har steget med 500 dollar i USA, fra 52.990 til 53.490 dollar.

Ifølge Daily Mail har enkelte finansanalytikere tolket priskuttet tidligere denne måneden som et tegn på at Tesla sliter. Reuters [for abonnenter] viser til analytikere med et annet perspektiv – at Teslas høye lønnsomhet gir en unik mulighet til å kutte priser for å presse konkurrenter.

Uavhengig av hvem som har rett, er i hvert fall Musk klar på hva endringen i prisene har gjort med ordrekatalogen.

– Så langt har januar vært vår beste måned noensinne, sa han.

Tesla sendte små rystelser gjennom hele bilbransjen fredag 13. januar i år, da selskapet kuttet prisene ganske betydelig.

Det kan du lese mer om her:

Så mye billigere er egentlig Tesla Model Y
Bildekilde: www.motor.no

Folk spør også

Har Tesla gått opp i pris?

Tesla Model Y med bakhjulsdrift har gtt opp i pris fra 431.844 til 451.844 kroner. Det gir en priskning p eksakt 20.000 kroner. Tesla Model Y Long Range har gtt opp i pris fra 517.719 til 541.927 kroner.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hva er Enhanced autopilot?

Enhanced Autopilot Smart Summon: Bilen navigerer mer komplekse miljer og parkeringsplasser, og manvrerer om ndvendig rundt gjenstander for komme til deg p en parkeringsplass hvor du har direkte sikt til bilen.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Hvor langt går en Tesla?

Batterikapasitet og rekkevidde Long Range har en rekkevidde p 533 kilometer (WLTP), mens Performance har en rekkevidde p 514 kilometer.

Fullstendig svar på elbil.no


Hvor mye koster en ny Tesla?

Model 3 er Teslas storsatsning mot massene og deres forsk p en bil for folk flest. Startprisen ligger p 360.000-550.000 alt ettersom hvilken rekkevidde man nsker.

Fullstendig svar på www.naf.no


Videoer

The 2022 Tesla's 4680 Battery And Prices Updates Are Here

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011

The 2022 Tesla's 4680 Battery Update Is Here & Other Exciting News

2022 Tesla Model Y is Incredible & Other Exciting Updates

Abandoned 1700s Fairy Tale Castle ~ Owner Died in a Car Crash!

WILL JOHN WICK AND KING LEONIDAS BE ABLE TO DEFEND THE PYRAMIDS? - Ultimate Epic Battle Simulator 2

2022 Kia EV6 – debating b/w Hyundai IONIQ 5? Must-watch full, detailed review Interior & Exterior

Leslie Kean on David Grusch (UFO Whistleblower): Non-Human Intelligence, Recovered UFOs, UAP, & more