Tesla tilbyr gratis lading hele dagen

130

Tesla feirer 10-årsjubileet for sin første ladestasjon i Europa ved å tilby gratis lading på alle ladestasjoner i Europa. Dette inkluderer også ikke-Tesla-eiere. Les videre for å få mer informasjon om hvordan du kan dra nytte av dette unike gratistilbudet.

I dag, 29. august, markerer 10-årsjubileet for Tesla's første ladestasjon i Europa. For å feire denne milepælen tilbyr Tesla gratis lading på alle sine europeiske ladestasjoner, inkludert de i Norge. Dette tilbudet gjelder for alle som starter en ladeøkt frem til klokka 23:59 i kveld.

Tesla-stunt: Tilbyr gratis lading – E24
Bildekilde: e24.no

Gratis lading for alle

En av de bemerkelsesverdige tingene med dette tilbudet er at gratis lading er tilgjengelig for alle, ikke bare for Tesla-eiere. Selv om det er noen Superchargere som bare kan brukes av Tesla-eiere, kan ikke-Tesla-eiere fortsatt dra nytte av gratis lading ved å velge "Lad en bil som ikke er Tesla" i Tesla-appen. Dette vil vise hvilke ladestasjoner som er tilgjengelige for ikke-Tesla-eiere. Alternativt kan man besøke Tesla's nettside for å få en oversikt over alle ladestasjoner som kan brukes med biler fra andre produsenter.

Bruktbilselger feilinformerte om gratis Tesla-lading
Bildekilde: www.motor.no

Åpningen av ladenettverket

Mer enn 70 prosent av Teslas ladenettverk er nå åpent for andre biler, noe som startet som et pilotprosjekt i november i fjor. Tesla opererer nå i 36 land i Europa, Midtøsten og Afrika, med over 13.000 individuelle ladepunkter på over 1000 steder. I 2022 hadde hele nettverket en funksjonstid på 99,95%.

Jubileumsfest og gratistilbud

Tesla feirer også 10 år i Europa med en jubileumsfest som skal finne sted i Nova Spektrum i Lillestrøm fredag 1. september. Gratistilbudet med gratis lading hele dagen er en del av Teslas Electric Summer-markeringer. Dette tilbudet er en takk til Tesla-samfunnet som har bidratt til at Supercharger-nettverket har blitt et av de største, mest pålitelige og beste ladenettverkene i Europa.

Tesla-stunt: Tilbyr gratis lading – E24
Bildekilde: e24.no

Tesla versus konkurrenter

Tesla har alltid vært kjent for sitt omfattende ladenettverk, og dette gratistilbudet setter dem enda mer i fokus. Selv om Circle K er en konkurrent som driver et landsdekkende nettverk av hurtigladere, har de ikke kunngjort om de vil matche Teslas gratistilbud. Andre konkurrenter som Ionity og Recharge har senket ladeprisene sine, men det gjenstår å se om de vil følge Teslas eksempel med gratis lading.

Tesla tilbyr gratis lading ved åtte hurtigladestasjoner
Bildekilde: www.motor.no

Kapasitet og potensielle køer

Med gratis lading tilgjengelig for alle, er det en mulighet for køer ved ladestasjonene. Tesla har ikke gitt noen estimater på hvor stor pågang de forventer eller om det vil føre til problemer for de som faktisk har behov for lading på grunn av langtur. Det er imidlertid en trøst at lynladingsprisene er på vei ned etter en periode med høye strømpriser.

Tesla Model S og suksessen i Norge

Norge har vært et av de landene der Tesla har oppnådd størst markedsandel siden introduksjonen i 2013. I første kvartal i år ble det registrert 9637 nye Teslaer på norske veier, og den mest populære modellen var Model Y med en markedsandel på 30 prosent. Tesla Model S, en femdørs elbil i luksusklassen, har vært en av Teslas mest suksessfulle modeller. Den ble lansert i 2012 og er kjent for sin lange rekkevidde og innovative design.

Model S er utstyrt med en elmotor og forskjellige batteristørrelser som gir ulike rekkevidder. Batteriet kan lades ved vanlige stikkontakter eller ved Teslas hurtigladestasjoner som kan øke rekkevidden med opptil 320 km på 30 minutter. Modellen har mottatt positive anmeldelser og er anerkjent for sin sikkerhet og pålitelighet. Tesla's produksjonsanlegg i Fremont, California, produserer Model S for det europeiske markedet, og bilene distribueres fra et distributionsenter i Tilburg, Nederland.

Alt i alt, med tilbudet om gratis lading hele dagen og markeringen av 10-årsjubileet for Teslas første ladestasjon i Europa, viser Tesla sin takknemlighet overfor Tesla-samfunnet og ønsker å gi ikke-Tesla-eiere muligheten til å teste og dra nytte av deres ladenettverk.

Tesla øker prisen på hurtiglading
Bildekilde: www.aftenposten.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Tesla Model S er en femdørs elbil i luksusklassen produceret af Tesla Motors. Ifølge producenten er den verdens første elektriske luksussedan. Modellen kom på markedet i 2012 og er fortsat en af de elbiler med længst rækkevidde. I 2015 havde Tesla solgt over 100.000 Model S, hvoraf 10.000 blev solgt i Norge og 3300 i Danmark. I Danmark blev startprisen for Model S i 2015 fastsat til 580.000 kr. på grund af fritagelse for registreringsafgift. Den danske afgiftsfritagelse for elbiler blev dog udfaset fra 2016, hvilket resulterede i en stigning i startprisen til 754.757 kroner.

Model S var tilgængelig i flere varianter med forskellige motorstyrker og rækkevidde. Bilen havde ingen udstødning og udledte derfor ingen CO2 ved kørsel. Batteriet bestod af op til 7104 lithium-ion-batterier, og Tesla's net af hurtigladere gjorde det muligt at oplade batteriet halvt på kun 30 minutter. I 2023 blev Model S tilbudt i to varianter, med en WLTP-rækkevidde på henholdsvis 634 km og 600 km.

Model S fik positive anmeldelser og blev anerkendt som en af de bedste opfindelser i 2012 af Time Magazine. Bilen opnåede maksimale sikkerhedsvurderinger fra både det amerikanske NHTSA og det europæiske Euro NCAP. Dog blev den oprindeligt kritiseret for at være farlig for andre bilister ved sammenstød. Model S blev også kritiseret for at miste rækkevidde under lave temperaturer, når den ikke var i brug og ikke blev opladet. Tesla tog imidlertid skridt til at forbedre sikkerheden og beskyttelsen af batteriet i de første år.

Model S produceres på Teslas fabrik i Fremont, Californien, og distribueres til det europæiske marked fra distributionscenteret i Tilburg, Holland. Produktionen startede i 2012, og i 2015 blev produktionen forventet at nå op på omkring 35.000 biler årligt efter en skattefritagelse på 34,7 mio. dollars fra myndighederne i Californien. Produktionen blev øget yderligere i 2015 med forventning om at nå op på omkring 1000 biler om ugen.

Model S er udstyret med en elmotor, der leverer forskellige niveauer af ydelse afhængigt af varianten. Bilen har også forskellige batteristørrelser, der giver forskellige rækkevidder. Opladning kan ske via almindelige stikkontakter eller Tesla's hurtigladestationer, der kan øge rækkevidden med op til 320 km på 30 minutter. Opladningstiden afhænger af batteriets kapacitet og den tilgængelige strømstyrke.

Overall, Tesla Model S har gjort betydelige fremskridt på elbilmarkedet ved at tilbyde en luksuriøs og langtrækkende elbil, og den har fået anerkendelse for sin præstation, pålidelighed og sikkerhed.

Folk spør også

Hvordan få gratis lading Tesla?

Du kan se tilgjengelige gratis Supercharging-kreditter og deres utlpsdato i Tesla-appen. Hvis du mottok en ny Tesla mellom 15. desember 2022 og 12. januar 2023, kan du ha 10 000 kilometer gratis Supercharging-kreditter.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Når stoppet Tesla med gratis lading?

Henvisningsprogrammet lot kjpere av ny Tesla gi fem venner muligheten til kjpe ny Tesla, og f seks mneder med gratis superlading p kjpet. Dette programmet ble imidlertid avsluttet i februar 2019. Noen tilfeller av gratis superlading ble likevel gitt i en periode, for ke salget av skalte inventory-biler.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvorfor ikke lade Tesla til 100 %?

Nr du lader til 100 %, kan det vre at bilen fortsetter lade med lav effekt nr ladingen vises som fullfrt. Dette er forventet. Fordi den ytterligere energien etter dette punktet er lav, er det vanligvis ikke fordelaktig fortsette lade.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Hva koster lading hos Tesla?

Teslas priser varierer mellom stasjonene. N koster lading for ikke-Teslaer 4,95 kr/kWt p Teslas billigste stasjon, og 7,30 kr/kWt p den dyreste. Gjennomsnittsprisen er 6,46 kroner. Alle de store ladekjedene er dyrere, og til dels mye dyrere.

Fullstendig svar på www.motor.no