Få mer for pengene: Dette er de beste mobilabonnementene

31

Få mer for pengene med de beste mobilabonnementene. Oppkjøp og endringer preger det norske mobilmarkedet. Priser øker og tilbudet endres. Les vår gjennomgang og få oversikt over de beste mobilabonnementene i februar 2024.

Få mer for pengene: Dette er de beste mobilabonnementene

Det siste året har det norske mobilmarkedet vært preget av mange oppkjøp - Fjordkraft Mobil har kjøpt opp Gudbrandsdal Energis mobilsatsing, mens Release rett og slett har sluttet å være mobiloperatør og i stedet gått over til å selge brukte mobiler og annet etter oppkjøpet av butikkjeden Teknikmagasinet.

Norgesenergi Mobil har på sin side blitt overtatt av Aller Medias Plussmobil, mens Vipps ga opp og solgte sine kunder til Ice. Med andre ord: Mange har blitt borte, og det har i praksis ikke kommet til noen nye.

Dyrtiden begynner også å vise seg for mobilabonnement: Etter mange år hvor prisene kun har gått ned og de inkluderte datamengdene stadig har gått opp, viser vår gjennomgang at enkelte nå har sett seg nødt til å øke prisene. Det gjelder blant annet PlussMobil og Telenor.

Dette er de beste mobilabonnementene for bedrifter akkurat nå - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Oppkjøp og endringer i markedet

Det siste året har det norske mobilmarkedet opplevd flere oppkjøp og endringer blant mobiloperatørene. Fjordkraft Mobil har kjøpt opp Gudbrandsdal Energis mobilsatsing, mens Release har sluttet å være mobiloperatør og har fokusert på salg av brukte mobiler etter oppkjøpet av Teknikmagasinet. Norgesenergi Mobil er nå en del av Aller Medias Plussmobil, og Vipps har solgt sine kunder til Ice. Dette har ført til at flere operatører har forsvunnet fra markedet, mens ingen nye har kommet til.

Pristest viser enorme prisforskjeller på mobilabonnementer for bedrifter -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Prisendringer i mobilabonnementer

Etter mange år med prisnedgang og økning av inkludert datamengde, har prisene på mobilabonnementer begynt å øke. Noen operatører, som PlussMobil og Telenor, har sett seg nødt til å øke prisene. Imidlertid er det også operatører som Ice som har økt datamengden uten å øke prisen. Disse endringene i markedet påvirker mobilkundene og deres valg av abonnement.

Manglende tilbud fra de største operatørene

Telenor og Telia, som er de to største operatørene i Norge, tilbyr nå ikke abonnementer med mindre enn 2 GB og 3 GB data. Dette kan være frustrerende for kunder med lavt databehov, spesielt eldre kunder. Noen kunder har også opplevd uønskede endringer i abonnementet sitt, hvor de blir overført til et abonnement med høyere datamengde og høyere pris.

Pristest viser enorme prisforskjeller på mobilabonnementer for bedrifter -  Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konkurranse blant lavprisaktørene

I den rimeligste kategorien har NiceMobil fått kraftig konkurranse fra PlussMobil. NiceMobil tilbyr et 1 GB-abonnement for 95 kroner, inkludert ubegrenset tale og SMS. PlussMobil har derimot satt prisen på sitt 1 GB-abonnement til 99 kroner. Fjordkraft Mobil er også nærme med sin pris på 119 kroner. NiceMobil bruker Ice sitt nettverk med 94 prosent befolkningsdekning, mens PlussMobil leier tilgang hos Telenor.

Det er viktig å merke seg at selv om det er kun fire kroner som skiller i månedspris, tilbyr PlussMobil flere fordeler som tilgang til Aller-medienes e-aviser og 5 GB lagring hos Jottacloud. PlussMobil har også mulighet for ekstra-SIM og tvilling-SIM, noe som NiceMobil ikke har.

Gudbrandsdal Energi - Tek.no : "Vi kårer Gudbrandsdal Energi Mobil Leve 6  GB til månedens beste mobilabonnement i kategorien Middels data." Du blir  enkelt mobilkunde hos oss her: https://www.gemobil.no/mobilabonnementer 🤩  | Facebook
Bildekilde: www.facebook.com

Kåring av beste mobilabonnementer

For å kåre månedens beste mobilabonnementer har vi vurdert flere kriterier. Vi har tatt hensyn til pris, inkludert datapakker, kundetilfredshet og andre faktorer.

Basert på tilbakemeldinger fra 20 368 mobilkunder har vi kåret de beste mobilabonnementene i februar 2024. I hver av kategoriene har vi valgt en vinner:

  • Kategori 1: Lavprisabonnementer
  • Kategori 2: Abonnementer med høy datamengde
  • Kategori 3: Familieabonnementer
  • Kategori 4: Bedriftsabonnementer

Vi har vektlagt kundenes meninger og flere andre kriterier for å sikre en rettferdig kåring. Vi har også en gratis anbudstjeneste for å hjelpe deg med å finne det beste mobilabonnementet for deg.

Folk spør også

Hvem har det beste mobilabonnement?

Av alle 180 mobilabonnement i Norge er kundefavoritten PlussMobil som vinner beste mobilabonnement 2 GB, februar 2024 for lite bruk til 199 kr/mnd. PlussMobil 4 GB inkluderer frie ringeminutter, frie tekstmeldinger med bruk i EU/ES amp; Datarollover inkludert.

Fullstendig svar på www.fornye.no


Hva er det billigste mobilabonnementet?

Det billigste mobilabonnement i Norge for dem som bruker lite med mobildata (2 GB) n i februar 2024 er et 2 GB abonnement fra Chilimobil (Chilimobil 2 GB) til 149,- kroner i mneden. Av alle 2 GB mobilabonnement vi har sammenlignet, har Chilimobil pr. februar 2024 den rimeligste 2 GB pakken i Norge.

Fullstendig svar på www.fornye.no


Hvor mye koster Talkmore i måneden?

1 GB 199,–/mnd.

Fullstendig svar på talkmore.no


Hvilket nett bruker PlussMobil?

PlussMobil bruker Telenor sitt nett. Telenor har igjen blitt kret til det raskeste mobilnettet, det raskeste 5G-nettet, den beste mobildekningen og det beste mobilnettverket i Norge av Ooklas Speedtest Awards.

Fullstendig svar på www.plussmobil.no