Vi vet at Apple satser på AR, ikke VR. Nå kan lanseringsdatoen for brillene være avslørt

53

Apple satser på utviklingen av AR-briller som er planlagt å bli lansert i 2020. Kilder avslører at Apple arbeider med å utvikle et selvstendig produkt som ikke er avhengig av mobiltelefon, samt en egen prosessorbrikke og operativsystem til brillene. Les mer om Apples store satsing på utvidet virkelighet og deres ambisjoner i denne Bloomberg-rapporten.

Kilder avslører flere opplysninger om Apples storsatsing.

Det har gått rykter om at Apple skal kaste seg inn i VR/AR-dansen i ganske lang tid, og nå har vi fått enda et knippe opplysninger som gir oss litt mer innsikt i Apples ambisjoner. Denne gangen kommer informasjonen fra Bloomberg.

Stor Apple-avsløring avslører et avansert underholdningssystem - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Apple satser på AR

Nettstedet har vært i kontakt med kilder som hevder at selskapet jobber med et par AR-briller, eller «utvidet virkelighet»-briller, som etter planen skal sendes ut til kunder i 2020.

Ifølge de anonyme kildene med kjennskap til planene skal Apples kommende hodesett være et selvstendig produkt som ikke er avhengig av mobiltelefon. Selskapet skal angivelig også utvikle en helt egen prosessorbrikke og operativsystem til brillene.

Vi er ikke klare for dette, og det er ikke Apple heller - KOMMENTAR -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Innovativ teknologi

Brikken skal være en kompakt, energieffektiv sak som konseptmessig ligner litt på den den man finner i Apple Watch, hvor både hovedprosessor, grafikkprosessor og kunstig intelligens-prosessor er stappet inn på et lite område.

Kildene kunne ellers fortelle at Apple ser på flere ulike måter å kontrollere hodesettet på – både berøringsflate, Siri-kommandoer og kommandoer via hodebevegelser skal være blant alternativene.

Se også

Nyheter 21.03.2024, 04:30 56
Når kom Skoda Enyaq?
Nyheter 11.02.2024, 16:02 51
Hvor lenge er Black Friday?

Stor satsing på AR

Apple har mange ganger uttalt seg svært positivt til utvidet virkelighet-teknologien og mang en gang indikert at de satser stort på området. Det har kommet frem at selskapet bruker mye penger på å utvikle utvidet virkelighet-løsninger, og har gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på teknologien, inkludert folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og Microsofts HoloLens.

Apple-sjefen Tim Cook har sågar gått til det skritt å bedyre at utvidet virkelighet kan bli like stort som smarttelefonen. Akkurat hva disse store ordene kulminerer i gjenstår å se, og selskapet har ennå til gode å komme med offisielle kommentarer.

I mellomtiden har iPhone X blitt godt mottatt: Den nye toppmodellen har det beste kameraet til stillbilder, ifølge nettsted »

(Via Engadget)Apple har fått hjelp av ingen ringere enn NASA til å lage utvidet virkelighet-briller

Patent avslører Apples VR-hodesett og det høres utrolig ut - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

NASA-samarbeid

Vi har ikke sett noe til de fysiske produktene ennå, men at Apple har store planer innen utvidet virkelighet har ligget i kortene en god stund. Nå bringer nettstedet Bloomberg en ny oppdatering som nok en gang tyder på at Apple har meget store ambisjoner på området.

Ifølge kilder med kjennskap til saken skal Apple nemlig ha ansatt en utvidet virkelighet-ekspert fra romfartsbyrået NASA fyr ved navn Jeff Norris til å jobbe med utvidet virkelighet-teknologi for iPhone-produsenten.

Norris var grunnleggeren av noe som heter Mission Operations Innovation Office, som er en NASA-avdeling som jobber spesifikt med måter å kontrollere roboter i rommet og romfartøy på ved hjelp av virtuell- og utvidet virkelighet-teknologi.

Apples nye VR-hodesett er «magisk» og svindyrt – men hvilken fremtid baner  den vei for? - Digital Norway
Bildekilde: digitalnorway.com

Fremtidige produkter

På hjemmesiden hans kommer det blant annet frem at Norris tidligere har jobbet med løsninger knyttet til Microsofts avanserte HoloLens-briller. Blant annet var han prosjektlederen bak fremstøtet med å sende HoloLens-briller til romstasjonen ISS i den hensikt å gjøre astronautarbeidet mer effektivt.

Hos Apple skal Norris ifølge Bloombergs kilder hjelpe til med å utvikle fremtidige produkter, men detaljene omkring akkurat hva han eventuelt skal ha ansvaret for er uvisse. Verken Norris selv, NASA eller Apple har kommentert saken.

Se også

Nyheter 25.04.2024, 12:37 16
Når kommer iOS 17 ut?
Nyheter 18.01.2024, 22:00 47
Når kommer neste Xbox?

Fortsettelse av satsingen

Uansett er nyansettelsen nok et tegn på at Apple satser stort på utvidet virkelighet. Fra før har det allerede gått rykter om at iPhone 8 får et høyteknologisk kamera med utvidet virkelighet-funksjonalitet, og det har også kommet opplysninger om at Apple er i ferd med å teste sine egne briller med teknologien.

Apple-sjefen har for øvrig tidligere uttalt at utvidet virkelighet trolig vil bli større enn virtuell virkelighet og til og med like stort som smarttelefonen. Tim Cook har også sagt at utvidet virkelighet er blant selskapets aller største satsingsområder for tiden.

Er Apples AR-briller virkelig så nærme lansering? - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Mer informasjon om Apple Glass

Søndag skrev vi om Kuos rapport i forhold til AR/VR hodesettet til Apple som kommer neste år, mens AR-brillene, eller Apple Glass som de omtales som, visstnok ikke er markedsklare før tidligst 2025.

Sjekk ut dette snasne Apple Glass-konseptet:

Largan Precision skal levere delene til Apples VR/AR-hodesett

Med skyhøy pris prøver Apple å blåse liv i VR
Bildekilde: www.aftenposten.no

Underholdningsrevolusjon

Nå har Kuo flere opplysninger om det spennende hodesettet. Apples håp er at det skal bli en underholdningsrevolusjon og bake inn teknologien i Apple TV+ og sikkert Apple Arcade.

Kuo beskriver et produkt som har hele 15 kamera-moduler, der åtte av dem dedikeres til AR video-opplevelser. Som vi tidligere har nevnt kan det males et mer komplett bildet nå som vi vet at selskapet har handlet VR-underholdningsselskapet NextVR som leverte direkte-sport til VR-hodesett.

En av kameraene er til for å registrere omgivelser slik at objekter plasseres korrekt i det virtuelle miljøet. De resterende seks kameraene låser opp muligheten for “innovativ biometri” som Kuo beksriver det som, men uten å gå i detaljer.

Slik reklamerte NextVR for løsningen før de ble slukt av Apple:

Videoer

Apple Glasses Release Date and Price - 3 BIG FEATURES!!

Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe

Apple Glasses Release Date and Price – Launch Date Revealed!

Bilcamping i isende kulde med hund - Tagtelt

George Knapp Λ Colm Kelleher: Skinwalkers, Hitchhiker Effect

Free to Play

The Dark Side of Conscious Ai | Daniel Schmachtenberger

Inside with Brett Hawke: Tom Shields