Vil ta ChatGPT: Google lanserer «Gemini»

26

Les om lanseringen av Googles AI-modell «Gemini», som konkurrerer med OpenAIs ChatGPT og GPT-4. Gemini Ultra oppnår en imponerende score på 90 prosent i MMLU-testen og har overgått dagens beste språkmodeller i 30 akademiske tester. Oppdag Gemini og dens multimodale evner.

Gemini er navnet på Googles ferske ChatGPT-konkurrent. Google har nå lansert sin nyeste AI-modell, Gemini, som har som mål å være den mest avanserte og allsidige AI-modellen til dags dato. Denne modellen er en direkte konkurrent til OpenAIs ChatGPT og GPT-4.

Google lanserer KI-modellen «Gemini» – hevder den er bedre enn ChatGPT på  nesten alle områder - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Overgår GPT-4 på MMLU-testen

Gemini blir lansert i tre versjoner: Nano, Pro og Ultra. Nano-versjonen er designet for bruk på mobile enheter, mens Ultra-versjonen er rettet mot kraftige datasenterapplikasjoner.

Ifølge Google er Gemini Ultra den første språkmodellen som overgår menneskelige eksperter i den såkalte MMLU-testen (massive multitask language understanding). Modellen oppnår en imponerende score på 90 prosent, mens OpenAIs GPT-4 fikk en score på 86,4 prosent, og GPT-3.5 scoret 70 prosent.

Gemini Ultra har også overgått dagens beste språkmodeller i 30 av 32 utbredte akademiske tester, ifølge Google.

Snart lanserer Google KI-modellen som skal utfordre Chatgpt
Bildekilde: www.shifter.no

Lanseres i flere produkter

Gemini blir nå rullet ut på tvers av en rekke produkter og plattformer. En finjustert versjon av Gemini Pro, kalt Bard, vil være tilgjengelig på engelsk i mer enn 170 land. Denne versjonen av Gemini vil ha forbedret evne til å forstå, oppsummere, resonnere, idémyldre, skrive og planlegge.

Gemini Nano vil også bli tilgjengelig på Pixel-telefoner, med funksjoner som en oppsummeringsfunksjon i taleopptaksappen og en oppgradert «Smart Reply» i meldingsapper som WhatsApp.

I løpet av de kommende månedene vil Gemini også bli tilgjengelig i flere av Googles kjerneprodukter og tjenester som Search, Ads, Chrome og Duet AI. Imidlertid vil Gemini Ultra ikke bli tilgjengelig før neste år.

Google utfører grundige sikkerhetssjekker av modellen både internt og med hjelp fra eksterne selskaper. De planlegger å lansere Gemini Ultra til utvalgte kunder, utviklere og partnere for eksperimentering tidlig neste år.

Se også

Gemini - en kraftig konkurrent

Med lanseringen av Gemini har Google tatt opp konkurransen mot OpenAIs ChatGPT og GPT-4. Google hevder at Gemini er den mest avanserte og allsidige AI-modellen noensinne, og de har bygget modellen fra bunnen av.

En av de unike egenskapene til Gemini er dens multimodale evne. Den kan sømløst håndtere tekst, bilder, lyd, video og kode, og dermed gi mer avanserte svar og resonnementer.

Ifølge Google presterer Gemini bedre enn GPT-4 på en rekke områder, inkludert generell kunnskap, matematikkoppgaver, leseforståelse og programmeringsspråk som Python. Modellen kan også generere kode i språk som Java, C++ og Go.

Gemini er tilgjengelig i tre versjoner: Nano, Pro og Ultra. Nano er beregnet for bruk på mobile enheter, Pro-versjonen er allsidig og egnet for en rekke oppgaver, og Ultra-versjonen er den kraftigste og er designet for avanserte og komplekse oppgaver.

Google lanserer KI-modellen «Gemini» – hevder den er bedre enn ChatGPT på  nesten alle områder - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Avventer lansing i Europa

Gemini blir gradvis rullet ut, men Europa, inkludert Norge, er foreløpig ikke inkludert i lanseringslisten. Dette skyldes trolig regulatoriske hindringer som må løses før Gemini blir tilgjengelig i disse regionene.

Google har jobbet hardt for å lansere Gemini som en konkurrent til ChatGPT, og de har nå gjort modellen tilgjengelig. Gemini representerer en betydelig oppdatering av Googles AI-chatbot Bard, og selskapet hevder at det er den største og beste oppdateringen til Bard så langt.

Gemini vil gi Bard økte evner innen avansert argumentasjon, planlegging og generell problemløsing. Med Gemini introduserer Google en kraftig konkurrent til OpenAIs ChatGPT, og det blir spennende å se hvordan denne konkurransen vil utvikle seg på AI-arenaen.

Google Gemini er bedre enn eksperter, ifølge selskapet
Bildekilde: www.aftenposten.no

Folk spør også

Kan man bruke ChatGPT på norsk?

Kan jeg bruke ChatGPT p norsk? Ja, chatboten kan bde forst og skrive p norsk. S du kan skrive sprsmlene dine p norsk i ChatGPT, akkurat som du kan f ChatGPT til svare deg p norsk – eller p et hvilket som helst annet sprk.

Fullstendig svar på komputer.no


Når kommer Google Gemini?

Iflge The Verge fr utviklere og bedriftskunder tilgang til Gemini Pro via Google Generative AI Studio eller Vertext AI i Google Cloud fra og med 13. desember.

Fullstendig svar på www.kode24.no


Videoer

The AI Battle Begins: Gemini AI vs. GPT-4 - Who Will Reign Supreme? / AI Revolution / TheAIGRID

🚀 AI EXPLOSION #1: Total Game Changer! Mind-Blowing AI Breakthroughs! 🤯 TheAGRID/ AI Revolution

AI WARS ESCALATE: ELON MUSK'S xAI on OpenAI and ChatGPT / TheAIGRID / AI Tech / AI Revolution

STRANGE NEWS of the WEEK - 45 | Mysterious | Universe | UFOs | Paranormal

Gjesteforelesning - AI i økonomifeltet for IT studenter

Bitcoin (BTC) - Análise de fim de tarde, 05/01/2023! #BTC #bitcoin #XRP #ripple #ETH #Ethereum #BNB

„Tanuljunk meg félni az AI-tól” | Vendég: Keleti Arthur | Karizma Podcast #76 | Bolya Imre

Bitcoin (BTC) - Análise de hoje, 15/01/2023! #BTC #bitcoin #XRP #ripple #ETH #Ethereum #BNB