Apple kan droppe Lightning i neste iPhone

81

En ny rapport fra Wall Street Journal antyder at Apple kan komme til å droppe Lightning-tilkoblingen i den neste iPhone-modellen. Les mer om overgangen til USB-C som standard tilkobling for strømledningen og andre eksterne enheter på 32Chip.

En ny rapport fra Wall Street Journal antyder at Apple kan komme til å droppe Lightning-tilkoblingen i den neste iPhone-modellen. I stedet vil selskapet trolig bytte til USB-C som standard tilkobling for strømledningen og andre eksterne enheter.

Apple's iPhone Revenue Drops 17% - WSJ
Bildekilde: www.wsj.com

Overgangen til USB-C

Dersom ryktene stemmer, vil dette være første gang Apple går bort fra sin proprietære tilkoblingsteknologi og tar i bruk en standard som allerede er adoptert av mange andre produsenter. Overgangen til USB-C startet allerede i 2015 med lanseringen av MacBook, og senere også MacBook Pro. Derfor er det ikke overraskende at iPhone også kan bli en del av denne trenden.

En av fordelene med USB-C er at den har en reversibel og mer allsidig tilkobling, noe som gjør det enklere å koble til enheter uten behov for adaptere. Dette vil nok være en velkommen endring for brukere som i dag opplever et tilkoblingsproblem mellom iPhone og nyere MacBook-modeller.

USB-C You later, Lightning
Bildekilde: www.wsj.com

USB-C på begge ender av ledningen?

Wall Street Journal gir en viss tvetydighet angående om Apple vil beholde Lightning-kontakten på selve telefonen eller om den også vil bli erstattet av USB-C. En tolkning kan være at USB-pluggen i den ene enden av ledningen vil bli endret fra USB-A til USB-C, slik at det blir mulig å lade og overføre data direkte mellom iPhone og MacBook uten bruk av adapter.

Andre rykter om neste iPhone

I tillegg til USB-C-overgangen, rapporterer Wall Street Journal også om andre rykter knyttet til den kommende iPhone-modellen. Rapporten indikerer at Apple vil slippe tre nye iPhone-modeller i år, inkludert oppdateringer av 2016-modellene og en ny premiumtelefon med en kurvet OLED-skjerm, lignende Samsungs Galaxy Edge-modeller.

Det har tidligere vært pekt på at de kommende iPhone-modellene vil ha større skjermer, tynnere rammer og potensielt ingen fysisk hjemknapp. Dette vil gi en mer moderne og minimalistisk design som er i tråd med dagens smarttelefon-trender.

Apple Blinks on iPhone Pricing - WSJ
Bildekilde: www.wsj.com

Er det lurt av Apple å gå over til USB-C?

Overgangen til USB-C kan være et smart trekk for Apple, da det vil gjøre det enklere for brukerne å koble iPhone til andre enheter uten behov for adaptere. USB-C er allerede godt etablert som en standard tilkobling i mange bransjer, og det gir mening for Apple å følge trenden og øke kompatibiliteten med andre enheter.

Samtidig kan det være noen utfordringer knyttet til overgangen. Mange brukere har allerede investert i tilbehør og kabler med Lightning-kontakt, og en overgang til USB-C kan føre til at disse blir utdaterte. Apple må derfor sørge for en smidig overgang og tilby løsninger som gjør det enkelt for brukerne å tilpasse seg den nye tilkoblingsteknologien.

Inside Apple's Spectacular Failure to Build a Key Part for Its New iPhones  - WSJ
Bildekilde: www.wsj.com

Konklusjon

Det gjenstår å se om ryktene om Apples overgang til USB-C i neste iPhone-modell stemmer, men rapporten fra Wall Street Journal gir en interessant indikasjon på hva vi kan forvente oss. En eventuell overgang vil gjøre det enklere for brukerne å koble iPhone til andre enheter uten behov for adaptere, samtidig som det vil være et steg i retning av å følge bransjetrender. Uansett vil det være spennende å se hvilke andre endringer og oppgraderinger den kommende iPhone-modellen vil bringe med seg.

Kilder: Wall Street Journal, The Verge, 9to5Mac, Apple Insider

Se også

Folk spør også

Hva er lightning tilkobling?

Apple Lightning Kontakten brukes i Apple mobile produkter som iPhone , iPad og iPods og brukes til dataoverfring, lading og tilkobling til forskjellige tilbehr. Lynkontakten kan brukes med USB, HDMI, VGA og SD-kort. Den gamle Dock-kontakten klarte bare USB-data, lading og analoge lyd / videosignaler.

Fullstendig svar på www.iphonehuset.no


Kommer iPhone med USB-C?

Bde vanlige iPhone 15 og den dyrere iPhone 15 Pro har en USB-C-kontakt, men bare Pro-modellene har sttte for sende mye data. Pro-modellene har nemlig USB 3.2 Gen 2, som vil si at de kan sende opptil 10 Gigabit med data i sekundet.


Videoer

What's Inside This FAKE APPLE WATCH #Shorts

Rare Body Features Only 1% of People Have

APPLE EVENT LEAKED - iPhone 14, iPad 10, M2 Mac

iPhone 12 Pro Max vs 11 Pro Max vs Xs Max vs X - size comparison

Film It Yourself brings Bub the Ghost Dog to live-action in a behind-the-green-screen peek!

iPhone 14: Apple's Big Lie

Top Leaker Reveals Apple's 2022 Secrets! (I was WRONG..)

Apple Byte - The latest details for Apple's TV service coming this fall