15 myter om Mac

50

Les denne artikkelen for å avklare de vanligste mytene om Mac-datamaskiner. Finn ut om Mac er enklere å bruke, om den er dyrere enn en Windows-PC, om den får virus, og om den virkelig aldri krasjer. Få riktig informasjon før du tar en beslutning om å kjøpe en Mac.

Er Mac enklest å bruke, og er den egentlig dyrere enn en Windows-PC?

Mac kontra PC er et tema som pleier å få i gang noen artige diskusjoner. Disse renner gjerne over av mer eller mindre gjennomtenkte argumenter og påstander om de forskjellige plattformene. Flere er utdaterte eller direkte feilaktige.

I denne artikkelen skal vi derfor se på femten myter om Mac, og forhåpentligvis ta knekken på noen av dem. Da blir det kanskje litt enklere å bestemme seg for hvem av de to du går for nesten gang du skal gå til anskaffelse av en ny datamaskin.

Disse mytene om Mac er feil - VG
Bildekilde: www.vg.no

Myte 1: Mac er mer brukervennlig

TJA: Mac OS vil nok for noen virke litt enklere å bruke, og gir gjerne en litt mer svevende eller strømlinjeformet opplevelse. Men ønsker du å bevege deg litt bortover og nedover i operativsystemet, vil dette gjerne være litt greiere på Windows (og ikke minst Linux). Det nye Windows 7 er også enda enklere og bedre å bruke enn sine forgjengere.

Operativsystemene på Mac og PC ser litt forskjellige ut og virker på litt forskjellig måte, men Mac OS X og Windows 7 er helt på høyde med hverandre. Med mindre du har helt spesielle behov vil en PC kunne gjøre den samme jobben en Mac gjør, og omvendt. For de aller fleste er det kun snakk om smak og behag, eller i det minste hva man er vant med.

Derfor bør du tilby Mac som et alternativ på jobben | Atea
Bildekilde: www.atea.no

Myte 2: Mac får ikke virus

FEIL: Mac OS har fremdeles en relativt liten markedsandel på verdensbasis, noe som betyr at virusprogrammerere i hovedsak konsentrerer seg om Windows-plattformen.

Men det betyr ikke at verden er fri for ondsinnet kode som kan infisere en Mac. Et større poeng er likevel at over 80 prosent av sikkerhetstruslene er nettbaserte og hovedsaklig plattformuavhengige. Da hjelper det heller ikke at mange Mac-brukere i stor grad tenker på seg selv som usårbare.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:58 68
Når kom Samsung Galaxy S9+?
Nyheter 11.02.2024, 16:06 50
Når er det salg etter jul?
Nyheter 13.02.2024, 04:47 69
Er kreft i øyet farlig?

Myte 3: Mac har bedre design og kvalitet

TJA: De fleste er nok enige om at Apples valg av materialer og formgivning (i de fleste tilfeller) har ført til estetisk tiltalende produkter. Det er heller ingen tvil om at Apple kan sette sammen maskinvare, og de fleste av produktene deres er av god kvalitet. Det er også derfor deres rimeligste bærbare koster 8490 kroner, mens du får en vanlig bærbar PC til noen få tusenlapper. At sistnevnte ikke vil gi det samme inntrykket sier seg selv.

Er du villig til å betale for det finnes det også mange lekre og solide PC-er. Sjekk for eksempel ut Sonys Vaio-maskiner, eller prøv kvaliteten på Lenovos ikoniske ThinkPad.

15" MacBook Air med M2-chip – stellargrå - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Myte 4: Mac krasjer aldri

FEIL: Apple har en litt enklere jobb enn Microsoft. Mens Windows er lagd for å fungere med alle mulige konfigurasjoner av maskinvare, trenger Mac OS kun å virke med akkurat de datamaskinene som Apple selv bygger. Det betyr at en Mac ikke skal få problemer med stabiliteten på grunn av komponenter som av en eller annen grunn ikke vil fungere skikkelig sammen.

At en feil i programvaren får datamaskinen til å gå ned for telling, kan derimot hende. Men det kan skje med en PC også, og vi kan nok alle skrive under på at det hender fra tid til annen.

Disse er bare noen av de mange mytene om Mac-datamaskiner. Det er viktig å undersøke og få riktig informasjon før man tar en beslutning om å kjøpe en Mac. Ved å avklare disse mytene kan brukere og potensielle kjøpere få en bedre forståelse av hva Mac-datamaskiner virkelig er og hvilke fordeler de kan tilby.

Apple 15-inch MacBook Air: Apple M2 chip with 8... | NetOnNet
Bildekilde: www.netonnet.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

15 myter om Mac er en samling av vanlige misforståelser og feiloppfatninger om Mac-datamaskiner. Disse mytene kan skape forvirring og misinformasjon blant brukere og potensielle kjøpere av Mac-produkter. Det er viktig å avklare disse mytene for å gi en korrekt forståelse av hva Mac-datamaskiner virkelig er.

En av de vanligste mytene om Mac er at de er overpriset. Mange tror at Mac-datamaskiner er dyrere enn PC-er med tilsvarende spesifikasjoner. Men faktum er at Mac-er ofte gir god valuta for pengene. De har høy kvalitet, pålitelighet og lang levetid, noe som kan rettferdiggjøre den høyere prisen.

En annen myte er at Mac-datamaskiner ikke er kompatible med Windows-programvare. Dette er ikke sant. Mac-er kan kjøre Windows-operativsystemet ved hjelp av Boot Camp eller virtualiseringsprogramvare som Parallels Desktop. Dette gjør det mulig å bruke Windows-programvare på en Mac-maskin uten problemer.

En tredje myte er at Mac-datamaskiner ikke kan spille spill. Mens det er sant at Mac ikke støtter alle spill, er det et bredt utvalg av spill tilgjengelig for Mac-plattformen. Mange populære spillutviklere lager spill som er kompatible med Mac.

En annen vanlig misforståelse er at Mac-er er vanskeligere å bruke enn PC-er. Dette er ikke tilfelle. Mac-operativsystemet, macOS, er kjent for sin brukervennlighet og intuitive grensesnitt. Selv om det kan være en overgangsperiode for brukere som er vant til Windows, vil de fleste finne det enkelt å tilpasse seg Mac.

Disse er bare noen av de mange mytene om Mac-datamaskiner. Det er viktig å undersøke og få riktig informasjon før man tar en beslutning om å kjøpe en Mac. Ved å avklare disse mytene kan brukere og potensielle kjøpere få en bedre forståelse av hva Mac-datamaskiner virkelig er og hvilke fordeler de kan tilby.

Videoer

Digital Color Meter on Mac (Quick Tips)

How to Change Refresh Rate on Mac, Macbook, iMac, Mac Mini

How To Download YouTube App On Mac *Best Workaround*

15 Hidden Mac Features You Had No Idea Existed

15" MacBook Air: My First Mac in 15 Years (It's a Long Story)

How to Use Activity Monitor to Speed Up Mac

Apple MagSafe Is Back - What You Need To Know

How to lower app CPU usage on Mac with ease