Advarer mot at myggjagere kan være helseskadelige

95

Les advarsler fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Miljødirektoratet om helserisikoen ved myggjagere med gass. Finn ut hvorfor inhalering av D-allethrin kan være farlig og hvilke alternative metoder som finnes for å bekjempe mygg.

I de siste årene har elektriske myggjagere med gass blitt populære. Disse enhetene fungerer godt ved å frigjøre gassen D-allethrin, som er giftig for mygg. Imidlertid advarer både Folkehelseinstituttet (FHI) og Miljødirektoratet om at inhalering av disse stoffene kan være helseskadelig.

Tek.no har testet Thermacell... - Mosquito Magnet Norge | Facebook
Bildekilde: m.facebook.com

Hva er problemet med myggjagere?

Den aktive ingrediensen i disse myggjagerne, D-allethrin, er en syntetisk kopi av et naturlig insektmiddel som finnes i blomster i krysantemumslekta. Mens gassen er effektiv mot mygg, er den også skadelig for fisk, annen vannlevende fauna og andre dyr som katter og hunder. Mennesker kan også ta skade av gassen hvis de utsettes for den i store mengder og over lang tid.

Uttalelser fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Miljødirektoratet

Preben Ottesen fra Folkehelseinstituttet advarer mot inhalering av stoffene og påpeker at det ikke er smart å puste inn disse gassene. Han understreker at selv om de ikke er dødelige, kan de være skadelige hvis de inhaleres i store mengder over lang tid.

Erling Spikkerud fra Miljødirektoratet mener at markedsføringen av disse produktene er ulovlig. Han påpeker at D-allethrin er godkjent til bruk for å drepe insekter, ikke for å jage dem bort. Spikkerud advarer også om at D-allethrin kan være farlig ved feil bruk og at det ikke er tillatt å markedsføre produkter som Thermacell for å jage vekk insekter.

Thomas Holmen-Jensen, daglig leder i selskapet Noragent som produserer Thermacell-produktene, forsvarer produktene og hevder at de er ufarlige hvis de brukes i henhold til bruksanvisningen. Han nevner at D-allethrin er skadelig for fisk og derfor bør ikke mattene til produktet kastes i vannet.

Se også

Alternativer til myggjagere

I tillegg til elektriske myggjagere finnes det flere andre alternativer for å bekjempe mygg. Tradisjonelle myggsprayer og oljer som inneholder DEET er populære valg. DEET er imidlertid et omdiskutert stoff, og det har tidligere vært forbud mot høye konsentrasjoner av DEET i insektmidler. Selv om forbudet er myket opp i noen tilfeller, er det viktig å være oppmerksom på innholdet av DEET i produkter man velger å bruke.

Konklusjon

Myggjagere med gass kan være effektive mot mygg, men det er viktig å være klar over de potensielle helseskadelige virkningene av inhalering av disse stoffene. Både FHI og Miljødirektoratet advarer om at markedsføringen av disse produktene kan være ulovlig og at det er viktig å bruke dem riktig i henhold til bruksanvisningen. Det finnes også alternative metoder som myggspray og oljer med DEET, men man bør være oppmerksom på innholdet av DEET og eventuelle anbefalinger for bruk.

Folk spør også

Er Thermacell farlig?

Er Thermacell trygt bruke? Ja, det er det. Enheten og virkestoffet pralletrin er godkjent av myndighetene for bekjempe mygg utendrs. Det er trygt bruke Thermacell nr den brukes i henhold til bruksanvisningen.

Fullstendig svar på thermacell.no


Hvordan virker Myggjager?

Myggjagerne fungerer ved at man kombinerer insektmiddel og gass. Insektmiddelet varmes opp og danner en gass som er helt ufarlig for mennesker og dyr, kun giftig for mygg og knott.

Fullstendig svar på myggbloggen.no


Hva inneholder Thermacell?

Det er denne puten som inneholder Thermacells spesielle middel, hvor hovedingrediensen er D-Allethrin. Dette er en syntetisk kopi av et naturlig insektmiddel som finnes i blomster i krysantemumslekta, og via Thermacell-enheten spres stoffet jevnt utover omrdet du sitter i.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvordan virker Thermacell Myggjager?

Thermacell myggjagere avviser mygg og knott p en svrt effektiv mte. Dette skjer ved at apparatet frigjr pralletrin i luften og p den mten skaper en opptil 20m2 mygg- og knottfri sone. Middelet som benyttes er en syntetisk kopi av et naturlig avsttningsmiddel som finnes i krysantemumplanter.

Fullstendig svar på noragent.no


Videoer

КАК ВЫБРАТЬ ЗДОРОВОГО ПОПУГАЯ МОНАХА КВАКЕРА? ЧТО НЕОБХОДИМО ЗНАТЬ ДО ПОКУПКИ ПТИЦЫ.

Julemiddag er dårlig?! GIFTIG MAD du har derhjemme og ikke kender!

PLADEOPLÆDEKARCINOMA I mundhulen (ORAL PLØDECELLECCANCER)

10 OPLYSNINGER, DER REDDER DIT LIV I JORDSKÆVET!

RIO-podden ep. 17. Bjørn Eirik Vandvik, Politidirektoratet

FARE: 5 DØDELIGSTE PRODUKTER I VERDEN, SOM DU BRUGER! ? Tandpasta, shampoo, cremer, PAS PÅ!

Miljø og helsedagen

Kosthold og trening med lavt stoffskifte