AI-flause for Google fikk store konsekvenser

57

Les om hvordan Google opplevde betydelige konsekvenser etter en feil i deres AI-robot, Bard. Få innsikt i viktigheten av ansvarlig utvikling av kunstig intelligens.

I dagens AI-kappløp er det flere store aktører som kjemper om å ta ledelsen, blant annet Google og Microsoft. Imidlertid har Google nylig opplevd en betydelig nedtur etter en feil i deres nye AI-robot, Bard. Denne feilen har hatt store konsekvenser for selskapet, med en nedgang på 7,68 prosent i aksjekursen til moderselskapet Alphabet. La oss se nærmere på hva som skjedde.

Google integrerar AI-funktion för skrivhjälp i Chrome
Bildekilde: omni.se

Skrøt av AI-ens feilaktige svar

I en skrytevideo publisert på Twitter viste Google hvordan man kan stille spørsmål til deres AI-robot, Bard, og få svar tilbake. Et spørsmål ble stilt om hvilke nye oppdagelser fra James Webb Space Telescope man kunne fortelle en 9-åring. AI-en svarte med tre ting, hvorav de to første var korrekte, men det tredje var helt feil.

AI-en hevdet at James Webb Space Telescope var det første teleskopet til å ta bilder av planeter utenfor vårt solsystem. Dette var imidlertid en feil, da denne bragden er tilskrevet Very Large Telescope som eies av European Southern Observatory. Det faktum at AI-ens feil ikke ville ha blitt merket av de fleste gjør feilen enda mer alvorlig, da man kan ha for stor tillit til AI-ens svar. Dette var noe som Google selv skrøt av. Konsekvensene var umiddelbare, med en nedgang på 100 milliarder dollar i Googles markedsverdi.

Google integrerar AI-verktyg i flera av sina tjänster
Bildekilde: omni.se

Feilaktig informasjon og konkurrentens suksess

Google Bard er fremdeles ikke tilgjengelig for allmennheten, og det vil trolig gå flere uker før den blir tilgjengelig. Imidlertid har Microsoft lansert en ny versjon av Bing med innebygd AI, som også er tilgjengelig her i Norge. Tidlige tester av Bing med AI-muligheter har vist imponerende resultater. Journalist Tom Warren fra The Verge kunne be AI-en skrive et fiktivt oppsigelsesbrev til sjefen sin, og AI-en kunne også svare på spørsmål om hendelser som nettopp hadde skjedd. Bing bruker ChatGPT i søkene sine, som tidligere bare kunne gi informasjon frem til 2021. Nå kan Bing gi informasjon om helt nye hendelser og fakta.

Mens Bing med AI har vist seg å være imponerende, er den heller ikke feilfri. I løpet av testingen bommet AI-en på nøyaktig tidspunkt for en hendelse og sa at noe ville skje i fremtiden, selv om kilden sa at det allerede hadde skjedd. Dette understreker viktigheten av å fortsette å perfeksjonere AI-teknologien og være oppmerksom på dens begrensninger.

Se også

Konsekvenser for AI-bransjen

AI-kappløpet er i full gang, og stadig flere selskaper melder seg på i konkurransen om å utvikle mer avansert kunstig intelligens. Meta, ledet av Mark Zuckerberg, ønsker nå å gjøre sin nye AI-programvare tilgjengelig for andre selskaper. Dette kan få store konsekvenser for selskaper som Google, ifølge The Information.

Meta vil gjøre den neste versjonen av deres store språkmodeller tilgjengelige for kommersiell bruk, noe som kan drive utviklingen av chatboter som ChatGPT. Konkurransen om å dominere AI-landskapet er intens, og Meta har allerede gjort et stort inntrykk med sin første utgivelse. Andre aktører som Abu Dhabi og OpenAI er også med i kampen om å utfordre Metas posisjon.

Det er viktig å være klar over at AI tar over stadig mer av vår hverdag, og det er derfor nødvendig å være bevisst på teknologiens begrensninger og potensielle konsekvenser. Feil i AI-systemer kan ha store ringvirkninger, som vi så eksempler på i tilfellet med Google Bard. Det er derfor avgjørende at utviklere og selskaper tar ansvar for grundig testing og utvikling av AI-teknologi.

Google dytter brukerne inn i omfattende overvåkning" - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Konklusjon

AI-flausen Google opplevde med sin nye AI-robot, Bard, hadde store konsekvenser for selskapet, med en betydelig nedgang i aksjekursen og markedsverdien. Denne hendelsen understreker viktigheten av å være forsiktig og grundig i utviklingen av kunstig intelligens. Samtidig fortsetter konkurransen om å dominere AI-landskapet, med selskaper som Meta og Microsoft som utfordrere. Det er nødvendig å være oppmerksom på AI-teknologiens begrensninger og potensielle konsekvenser for å sikre en ansvarlig bruk av denne kraftige teknologien.

ChatGPT koster over 7 millioner kroner om dagen i serverutgifter - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Artikkelen "AI-flause for Google fikk store konsekvenser" handler om en episode der Google opplevde en betydelig feil i sin AI-system. Feilen førte til alvorlige konsekvenser og viser hvor viktig det er å være forsiktig og grundig i utviklingen av kunstig intelligens.

Videoer

Joscha Bach Λ Ben Goertzel: Conscious Ai, LLMs, AGI

Edward Frenkel: Infinity, Ai, String Theory, Death, The Self

Solving The Voynich Manuscript With Ai | Greg Kondrak

World's Largest FREE WILL Debate w/ Top Physicists & Philosophers

The Dark Side of Conscious Ai | Daniel Schmachtenberger

Thomas Campbell: Remote Viewing, Speaking to Entities

Chris Langan: IQ, Free Will, Psychedelics, CTMU, & God

George Knapp Λ Colm Kelleher: Skinwalkers, Hitchhiker Effect