Airplay kan være på vei til Tesla

63

Tesla er angivelig i gang med å implementere støtte for Apples Airplay-løsning i sine biler. Dette vil potensielt tillate brukere å strømme musikk i høy kvalitet og få tilgang til ulike strømmetjenester på bilens skjerm. Les mer om hva dette kan bety for Tesla-brukere.

Det ser ut som om Tesla jobber med å få på plass støtte for Apples Airplay-løsning i bilene sine.

Det er Twitter-brukeren Tesla_App_iOS som har sett nærmere på den siste versjonen av Tesla-appen (4.23) og funnet følgende kodestreng: «allowsAirPlayForMediaPlayback».

Er AirPlay på vei til Tesla?
Bildekilde: www.elbil24.no

Potensielle fordeler med Airplay i Tesla

Airplay i bilen vil eksempelvis bety at man kan strømme musikk i betydelig høyere kvalitet enn man kan få med Bluetooth - inntil 24-bit/48 kHz. Hvis strømmingen også inkluderer video, vil det i teorien bety at man kan få tilgang til «alle» strømmetjenester på bilens skjerm, ikke bare de som Tesla selv har bygget støtte for, som YouTube og Netflix.

Tesla-sjef Elon Musk har tidligere uttrykt seg positivt til å integrere Airplay i bilene, spesielt når det gjelder strømming av tapsfri lyd. Dette kan bety at Airplay blir et godt kompromiss for Tesla-brukere som ønsker tapsfri strømming, da Tesla ikke har planer om å støtte Apples CarPlay.

iPhone-eiere har håpet Tesla skulle gjøre dette - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Potensielle utfordringer med Airplay i Tesla

For at Airplay skal fungere i Tesla, vil det sannsynligvis kreve at Tesla åpner opp for at andre enheter kan koble seg til bilen via WiFi. Dette kan bety at Tesla må finne en annen måte å etablere tilkoblingen mellom mobilen og bilen på, for eksempel ved å bruke en QR-kode på skjermen, lignende Apples "Airplay for hotels"-funksjon.

Det er verdt å merke seg at Tesla har vært forsiktig med å knytte seg for tett til andre selskapers plattformer, og tilbyr for øyeblikket verken støtte for Apples CarPlay eller Android Auto i bilene sine. Tesla har imidlertid en innebygd Tidal-app for tapsfri strømming.

Se også

Potensielle bruksområder for Airplay i Tesla

Det er foreløpig usikkert nøyaktig hva Tesla planlegger å bruke Airplay til i bilene sine. En mulighet er at man kan sende lyd trådløst til bilstereoen, som vil tillate høyere lydkvalitet enn Bluetooth-tilkobling.

Det er også mulig at Airplay kan brukes til å sende bilder og levende video til den store skjermen i Tesla. Dette vil gi brukerne tilgang til et bredere spekter av tjenester og ikke kun de som Tesla selv har integrert støtte for, som Netflix, YouTube og Disney+.

Det er verdt å merke seg at Tesla for øyeblikket ikke tillater avspilling av levende video mens bilen er i bevegelse, men kun når bilen er parkert, for eksempel ved en ladestasjon.

Er AirPlay på vei til Tesla?
Bildekilde: www.elbil24.no

Potensielle oppdateringer i Tesla-appen

Tesla App Updates har funnet noen interessante ting i Tesla-appens kode. Blant annet har de funnet en kodesnutt som antyder at det kan bli mulig å se videoklipp fanget av Teslaens sentry-modus direkte i Tesla-appen. Dette vil gi brukerne muligheten til å se sentry-klipp på telefonen og eventuelt sende dem til en større skjerm hjemme via Airplay.

Det er viktig å merke seg at disse funnene er gjort i Tesla-appens kode og ikke i oppdateringsfiler til selve bilene. Det er derfor mulig at muligheten til å se sentry-klipp via Airplay ikke er relatert til bilskjermen i det hele tatt.

Tesla to introduce Apple AirPlay, but no sign yet of CarPlay - Drive
Bildekilde: www.drive.com.au

Avsluttende tanker

Hvis Airplay blir tilgjengelig i Tesla, vil det være en betydelig oppgradering når det gjelder musikk- og videostreaming i bilen. Med høyere lydkvalitet og tilgang til et bredt utvalg av strømmetjenester, kan Tesla-brukere få en enda bedre underholdningsopplevelse.

Det gjenstår å se hvordan Tesla implementerer Airplay og eventuelle tilknyttede funksjoner i bilene sine. Dersom Airplay blir en realitet i Tesla, vil det være et spennende skritt fremover for selskapet og dets brukere.

Folk spør også

Kan man streame fra Iphone til Tesla?

Teslaen m kobles til WiFi-nettet til en av Rasberry Pi-maskinene. I nettleseren skriver man inn IP-adressen til Rasbery-Pi maskinen – og vips, s har man Android p Tesla-skjermen. I androidsystemet kjrer du en app som lar deg koble til med en Iphone for Apple Carplay, eller Android-telefon for Android Auto.

Fullstendig svar på www.digi.no


Hvordan koble telefon til Tesla?

Tilkobling til en paret enhet Berr Bluetooth-ikonet verst p Kontroller-skjermbildet for koble til en annen telefon. P skjermbildet for Bluetooth-innstillinger vises en liste over parede telefoner. Velg telefonen du nsker koble til, berr deretter Koble til.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Hva koster Tesla-appen?

Premium Connectivity gir tilgang til alle tilkoblingsfunksjonene via mobilnettet, i tillegg til Wi-Fi, for den mest intuitive og beste eieropplevelsen. Premium Connectivity er for tiden tilgjengelig som et mnedlig abonnement for kr 129,00, og kan kjpes nr som helst fra berringsskjermen i bilen eller Tesla-appen.

Fullstendig svar på www.tesla.com


Hvordan bruke Tesla app?

Med Tesla-appen fr du tilgang til Tesla-bilen og energiproduktene dine fra hvor som helst. Last ned iOS- eller Android-appen og logg inn med Tesla-kontoens e-postadresse og passord. For kunne bruke de tilgjengelige funksjonene i Tesla-appen m bilen vre levert, og du m ha aktivert tilgang til mobilappen.

Fullstendig svar på www.tesla.com