Apple-brukere melder om store problemer med tilkoblingene på MacBook Pro og Air

40

Flere brukere rapporterer om problemer med tilkoblinger på MacBook Pro og Air. Les om de rapporterte problemene, Apple-anbefalinger, og mulige løsninger.

Apples MacBook-maskiner er stadig populære og gode, ikke minst etter at de lanserte oppfriskede modeller av både MacBook Air og MacBook Pro. Her byttet blant annet Apple ut det forhatte «Butterfly»-tastaturet. Ifølge Pocket-Lint er det imidlertid ikke bare fryd og gammen, for nå melder stadig flere brukere om problemer med noe helt annet: inngangene.

MacBook Air 13 M1/8/256 2020 (gull) - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

Problemer med tilkoblinger på MacBook Pro og Air

Flere Reddit-poster, forumtråder hos Macrumors og diskusjoner på Apples eget forum ser ut til å vitne om at mange brukere opplever disse problemene, og det later til at det for det meste dreier seg om tilkobling av utstyr som krever overgang til eldre standarder.

Én av brukerne på Apples eget forum kalt «Retens» hevder at en Logitech G602-mus og et Apple-tastatur (!) han har tilkoblet gjennom en USB Type-C-hub kobler seg fra helt tilfeldig flere ganger per dag, og at kun en omstart av maskinen vil løse problemet.

Reddit-brukerne melder om at USB 2.0-utstyr ikke fungerer med overganger overhodet, uavhengig av typen utstyr det gjelder. I og med at de fleste mus og tastatur har denne typen tilkobling er dette i korrelasjon med det som nevnes på Apple-forumene også.

De nye MacBook-tastaturene svikter dobbelt så ofte som de gamle - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Apple-anbefalinger og brukerens frustrasjon

Apple har selv på sine sider anbefalt brukere med problemet å gå gjennom stegene i en artikkel, teste om problemet fortsatt oppstår på en annen Apple-konto og i siste instans reinstallere macOS. Dessverre kan en slik løsning være radikal for mange, spesielt for å få noe så enkelt som et eksternt tastatur eller en datamus til å fungere.

Situasjonen blir ikke bedre av at Apple i sine nyere MacBook-er ikke gir brukerne sine noe valg overhodet, ettersom maskinene utelukkende er utstyrt med USB Type-C-kontakter. Dette betyr at man må bruke overganger for å få det meste av utstyr til å fungere, med mindre utstyret også har denne standarden eller er trådløst.

Mange brukere skal også ha testet ulike USB-huber fra ulike produsenter uten at problemet har forandret seg.

Kontakt med Apple og mulige løsninger

Vi har kontaktet Apple for å høre om de vet noe mer om situasjonen eller jobber med å løse saken, og vi vil oppdatere saken hvis vi mottar svar.

For brukere som opplever problemer med tilkoblinger på MacBook Pro og Air, har Apple foreslått følgende løsninger:

1. Start Macen på nytt

Et enkelt tiltak kan være å starte Macen på nytt, da dette kan bidra til å fornye internettadressen og potensielt løse tilkoblingsproblemer.

2. Sjekk datoen og klokkeslettet og oppdater macOS

Kontroller at Macen viser riktig dato og klokkeslett. Hvis problemet vedvarer, kan det være lurt å oppdatere macOS til den nyeste versjonen for å dra nytte av eventuelle rettelser eller forbedringer.

3. Sjekk VPN eller annen sikkerhetsprogramvare

Hvis du har installert VPN eller annen programvare som overvåker nettverkstilkoblingene dine, kan dette påvirke tilgangen til internett. Prøv å deaktivere eller bytte ut programvaren for å se om det løser problemet.

4. Bruk de innebygde feilsøkingsverktøyene

Apple tilbyr innebygde feilsøkingsverktøy som kan hjelpe deg med å identifisere og løse eventuelle Wi-Fi-relaterte problemer. Dette inkluderer Wi-Fi-anbefalinger og Wi-Fi-diagnostikk.

5. Oppdater Wi-Fi-ruteren

Hvis du administrerer nettverkets Wi-Fi-ruter, bør du installere de nyeste fastvareoppdateringene anbefalt av produsenten. Du kan også prøve å starte ruteren på nytt og bruke Apples anbefalte innstillinger for Wi-Fi-rutere og tilgangspunkter.

6. Prøv et annet nettverk eller kontakt internettleverandøren din

Hvis du har tilgang til et annet nettverk og kan koble til internett uten problemer, kan det være lurt å kontakte internettleverandøren din for å sjekke om det er spesifikke problemer med ditt nåværende nettverk.

I mellomtiden fortsetter Apple-brukere å rapportere om store problemer med tilkoblingene på MacBook Pro og Air. Forhåpentligvis vil Apple finne en løsning på problemet snart, slik at brukerne kan nyte en feilfri tilkoblingsopplevelse med sine MacBook-maskiner.

macOS Catalina: slik fikser du de vanligste problemene | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Folk spør også

Hvordan gjenopprette Macbook Air?

Start Macen p nytt. Velg Apple-menyen gt; Sl av, hold nede p/av-knappen til Laster inn startvalg vises, velg Valg, klikk p Fortsett og flg deretter instruksjonene p skjermen. Velg Installer p nytt for macOS-versjonen din i Gjenoppretting-appvinduet, klikk p Fortsett, og flg instruksjonene p skjermen.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan fikse internett på Mac?

Hvis Macen ikke kobler til internett via Wi-Fi Start Macen p nytt. ... Sjekk datoen og klokkeslettet og oppdater macOS. ... Sjekk VPN eller annen sikkerhetsprogramvare. ... Bruk de innebygde feilskingsverktyene. ... Oppdater Wi-Fi-ruteren. ... Prv et annet nettverk eller kontakt internettleverandren din.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvorfor går ikke Macen min på?

Hvis du har problemer med starte maskinen, m du forsikre deg om at kablene er koblet til og at den er koblet til et fungerende strmuttak. Kontroller strmmen og kablene: Forsikre deg om at strmkabelen er koblet til maskinen og en veggkontakt eller flerkontakt som virker.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan tvinge Omstart på Mac?

P brbare Macer finnes denne knappen oppe i hyre hjrne p tastaturet. For iMacer finner du knappen bak skjermen nederst til venstre. Hold knappen inne i ca. 5 sekunder til Macen slr seg av.

Fullstendig svar på www.eplehjelp.no


Videoer

Ethernet to USB-C

How to Use AnyDesk on iPhone

Lose Belly Fat But Don't Make These Mistakes

2 netters bilcamping i kraftig regn

Bilcamping i Rain Storm on Mountain - Lufttelt og hund

2022 iPad 10th Generation first impression - Huge release, 4 big Problems

The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy

Bilcamping i iskaldt med hund - Taktelt