Apple kan slippe smartbriller neste uke

53

Nye rykter vil ha det til at Apple kan slippe nye smartbriller under iPhone-lanseringen den 10. september. En oppdatering i iOS 13-koden avslører en app kalt "STARTester" med funksjoner for utvidet virkelighet (AR). Dette kan være et stort skritt fremover for utvidet virkelighetsteknologi og en potensiell revolusjon innen brukeropplevelse.

Ny informasjon dukket opp i iOS 13-koden.

Den 10. september er det iPhone-lansering i California. Men nye rykter vil ha det til at fornyede epletelefoner ikke er det eneste vi får se. Det kan faktisk hende at Apple slipper nye smartbriller under lanseringen.

Apple kan slippe smartbriller neste uke - glbnews.com
Bildekilde: no.glbnews.com

STARTester-app i iOS 13-oppdateringen

Det er MacRumors som melder om at dokumentasjonen til den kommende iOS 13-oppdateringen omtaler en app som heter «STARTester». Den skal ha flere såkalte «Headmounted»-moduser, som antyder at det skal handle om smartbriller med funksjoner for utvidet virkelighet (AR).

Tidligere har det blitt hevdet at Apple har hatt et utviklingsprosjekt som har jobbet med nettopp dette, men at prosjektet har blitt lagt på is.

Den nye informasjonen antyder ikke bare at prosjektet aldri ble lagt på is, men at produktene det jobbes med er på vei allerede i levetiden til iOS 13 - og kanskje ved lanseringen neste uke.

Apple kan slippe smartbriller neste uke - Diskuter mobilartikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

StarBoard og enheten Garta

Det er også funnet en hjelpefil som omtaler funksjonen StarBoard som skal fungere som meny for AR-briller og appene som hører til. Der omtales det også en enhet som har kodenavnet Garta, som kan være nettopp disse brillene.

MacRumors har funnet flere referanser til StarBoard rundt omkring i iOS 13-koden, med ulike StarBoard-moduser nevnt i tekstbiter i filene.

Utvidet virkelighet og AR-briller

Utvidet virkelighet er ikke særlig vanlig å finne egne briller for så langt. De fleste varianter av det eksisterer på mobilskjermen, der telefonen legger sin egen grafikk oppå bilder fra kameraet. For eksempel kan kartapplikasjoner legge åpeningstider og logoer på husene rundt deg, så du ser hvilke butikker du er i nærheten av.

De vanligste brillevariantene på markedet i dag handler aller mest om VR, selv om noen av dem har en moderat støtte for AR i tillegg, med kamera plassert foran eller åpning for mobilkameraet.

Av rene AR-briller er de mest kjente Microsofts HoloLens-briller, som i praksis har en fullverdig datamaskin bygget inn og svært høy prislapp. Det er omtrent ingen slike produkter rettet mot vanlige forbrukere.

Apple og utvidet virkelighet

Apple har ved flere anledninger påstått at det er utvidet virkelighet som er fremtiden, i skarp motsetning til VR-løsningene de fleste av deres konkurrenter har satset på.

Flere analytikere har også snakket om at slike briller var på vei - men tidsperspektivet har satt dem til 2020 som tidligste lansering. Blant analytikerne som har omtalt brillene er den relativt treffsikre Ming-Chi Kuo som stadig vekk spikrer fulltreffere om iPhone-funksjoner og design.

Enda en liten detalj som underbygger disse ryktene er at iOS 13-oppdateringen også inneholder nyheter om funksjoner og oppdateringer som er spesifikke for AR-briller, noe som gir ytterligere troverdighet til påstandene.

Om Apple faktisk vil slippe smartbriller neste uke vil vise seg under lanseringen den 10. september i California. Dersom ryktene stemmer, kan dette være et stort steg fremover for utvidet virkelighetsteknologi og en potensiell revolusjon innen brukeropplevelse.

Videoer

Men of The Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

How to Study the Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook

How to Study the Bible | Dwight L Moody | Free Christian Audiobook

Unveiling the Mind-Blowing Biotech of Regeneration: Michael Levin

CAMPING in HEAVY RAIN - Air Tent - Car - ASMR

CAMPING in Rain STORM - Perfect Car Tent

Karl Friston: The "Meta" Free Energy Principle