Apple og Google lover enklere smarthjem i 2021

77

Oppnå enklere smarthjem i 2021 med Apple og Google som lover å forene standardene og skape en felles tilkoblingsstandard. Les om fordelene ved denne standarden og arbeidsgruppen som vil lede utviklingen. Utforsk mulighetene for økt kompatibilitet og enklere bruk av smarthjemsteknologi.

Sammendrag

I 2021 har Apple og Google lovet å forenkle smarthjemmet ved å samle standardene og skape en felles tilkoblingsstandard. Dette vil gjøre det enklere for dingseprodusenter å fokusere på opplevelser i stedet for kommunikasjon mellom enheter. ZigBee-alliansen, som inkluderer Apple og Google, leder prosjektet for å levere utkastet til standarden. Målet er å redusere behovet for spesialprodukter og samkjøring av standarder, og dermed gjøre det enklere for forbrukerne å benytte smarthjemsteknologi.

Apple og Google lover enklere smarthjem i 2021 - Diskuter artikler (Tek.no)  - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Fordelene ved en felles tilkoblingsstandard

Med en felles tilkoblingsstandard vil dingseprodusenter slippe å finne opp kruttet hver gang de utvikler nye produkter. Dette vil også redusere behovet for spesialprodukter som kan kommunisere med ulike smarthjemdingser. Forbrukere vil oppleve enklere bruk og kompatibilitet mellom ulike enheter, og problemet med ulike assistenter (f.eks. Google Assistant og Apple HomeKit) som ikke kan styre alle enheter, vil reduseres. I dag er det ofte nødvendig å bruke produkter som Athom Homey og Samsung SmartThings for å få ulike smarthjem til å fungere sammen.

Test: Google Nest Hub | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Skeptisk til Zigbee-alliansens lovnader

Det er viktig å være noe skeptisk til Zigbee-alliansens lovnader, da Zigbee ikke er den eneste standarden på markedet. Z Wave er en konkurrent til Zigbee, og det finnes også andre trådløse automatiseringsstandarder som kobler direkte til WiFi. Likevel, med Apple og Google som medlemmer i Zigbee-alliansen og støtte fra store aktører som Amazon og Ikea, har Zigbee et stort potensial til å bli en omfattende og felles smarthjem-standard.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 04:35 65
Hvor mange Model Yi Norge?
Nyheter 10.01.2024, 12:52 58
Hvilke Iphoner får iOS 17?

Arbeidsgruppen Connected Home over IP

For å løse problemet med manglende kompatibilitet har Google, Amazon, Apple, Ikea og andre opprettet arbeidsgruppen "Connected Home over IP". Denne gruppen vil bli kontrollert av Zigbee-alliansen og har som mål å utvikle en ny, åpen smarthjemsstandard basert på internettprotokollen (IP). Målet er å gjøre det enklere for både sluttbrukere og utviklere å få dingser til å fungere sammen, uavhengig av produsent eller assistent.

TEST: Apple TV 4K 128 GB – Mediespiller med muskler
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Medlemmer i Zigbee-alliansen

I tillegg til Apple, Google, Amazon og Ikea inkluderer Zigbee-alliansen også Ikea, Samsung SmartThings og Signify (Philips' lysavdeling). Alle medlemmene er forpliktet til å bidra til utviklingen av en kostnadsfri og åpen tilkoblingsstandard. Dette vil bidra til økt samarbeid og kompatibilitet mellom ulike smarthjemsprodukter.

Mac får ARM! De første maskinene kommer i vinter - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Oppsummering

Apple og Google har lovet å forenkle smarthjemmet i 2021 ved å samle standardene og skape en felles tilkoblingsstandard. Dette vil redusere behovet for spesialprodukter og gjøre det enklere for forbrukere å bruke smarthjemsteknologi. Med støtte fra store aktører som Amazon og Ikea, har Zigbee-alliansen potensial til å bli en omfattende og felles smarthjem-standard. Arbeidsgruppen "Connected Home over IP" vil lede utviklingen av den nye standarden og sikre kompatibilitet mellom ulike enheter. Dette vil være en stor fordel både for sluttbrukere og utviklere som ønsker å benytte smarthjemsteknologi i sine hjem.

Videoer

CAMPING in the RAIN and SNOW - Tent - FREEZING - Dog - ASMR

Addiction, Trauma, Porn, Dopamine Detox | Anna Lembke

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

Where Did They Go? ~ Noble Abandoned Mansion of a Corrupt Family

DELTACO SMART HOME - Introduksjon

Jesse Michels: UFOs, David Grusch, Venture Capital

Donald Hoffman: The Nature of Consciousness [Technical]

UFOs - BEYOND AMERICAN COSMIC - Dr Diana Pasulka