Apple oppdaterer OS X Lion

97

Apple har nylig kunngjort oppdateringer for OS X Lion og Mountain Lion som nå er tilgjengelig gratis for brukere. Oppdater ditt eldre operativsystem uten ekstra kostnad og dra nytte av forbedrede funksjoner og sikkerhetsoppdateringer.

Apple har nylig kunngjort oppdateringer for OS X Lion og Mountain Lion, som nå er gjort tilgjengelig gratis for brukere. Dette er gode nyheter for de som fortsatt bruker eldre versjoner av Apples operativsystemer.

Apple Removes OS X Lion and Mountain Lion From Online Store - MacRumors
Bildekilde: www.macrumors.com

Programvareoppdatering

Hvis du ønsker å oppdatere OS X Lion eller Mountain Lion, kan du enkelt gjøre det ved å følge noen enkle trinn. Hvis du ikke ser Programvareoppdatering-alternativet i Systeminnstillinger eller Systemvalg, kan du søke etter det ved å klikke på Spotlight-symbolet i hjørnet av skjermen og skrive inn "Programvareoppdatering" i søkefeltet. Hvis Programvareoppdatering vises i søkeresultatene, kan du åpne den og sjekke etter tilgjengelige oppdateringer.

For eldre Mac-maskiner som ikke har Programvareoppdatering, kan du bruke App Store for å søke etter oppdateringer. Du finner App Store i Programmer-mappen. Klikk på fanen "Oppdateringer" i App Store for å se etter tilgjengelige oppdateringer eller søk etter navnet på programvaren.

Apple Mac OS X Lion 10.7.4 - Review 2012 - PCMag UK
Bildekilde: uk.pcmag.com

OS X Lion og Mountain Lion blir gratis

Ifølge Macworld har Apple nå gjort OS X Lion og Mountain Lion gratis tilgjengelig for nedlasting. Tidligere har disse eldre versjonene kostet 219 kroner å laste ned, men nå kan brukerne oppgradere kostnadsfritt.

Dette er spesielt gode nyheter for de som fortsatt bruker eldre operativsystemer eller har eldre maskiner som ikke er kompatible med nyere versjoner. OS X Lion, som ble lansert for forbrukere sommeren 2011, introduserte flere nye funksjoner, inkludert utvidet bruk av Multi-touch-bevegelser. Lion var også det første operativsystemet som ble forhåndsinstallert med App Store.

Mountain Lion, lansert sommeren 2012, implementerte teknologien "Gatekeeper" som sikrer brukernes Mac-maskiner kun bruker godkjent programvare. Operativsystemet hadde også bedre integrasjon med Apples iCloud-tjeneste.

Det var ikke før den 2013-versjonen, Mavericks, at Apple begynte å tilby gratis oppdateringer av operativsystemet til brukerne. Før det kostet oppgraderinger opptil 129 dollar, men prisen sank gradvis, og Mountain Lion ble tilgjengelig for 19 dollar før det ble gratis med Mavericks.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 22:00 48
Når kommer neste Xbox?
Nyheter 22.03.2024, 16:36 65
Har Norge droner?

Gratisoppdatering og kompatibilitet

Den gratisoppdateringen er særlig gunstig for de som ønsker å oppdatere sitt eldre operativsystem uten å måtte betale for det. Hvis du er usikker på om din maskin kan kjøre OS X Lion eller Mountain Lion, kan du bruke Macworlds kompatibilitetssjekker for å få svar. Du kan også sjekke om din maskin er kompatibel med det nyeste operativsystemet, MacOS Monterey.

Vær oppmerksom på at en Mac-maskin ikke kan kjøre et eldre operativsystem enn det som den ble forhåndsinstallert med. Det er heller ikke mulig å nedgradere til et eldre operativsystem hvis du allerede har installert en nyere versjon av Mac OS.

Apple OS X Mountain Lion
Bildekilde: www.elektronikkbransjen.no

Oppsummert

Apple har gjort OS X Lion og Mountain Lion gratis tilgjengelig for brukere som fortsatt bruker eldre operativsystemer eller har eldre Mac-maskiner. Oppdateringene kan enkelt utføres via Programvareoppdatering eller App Store, avhengig av hvilken versjon du har. Dette gir brukerne muligheten til å oppdatere kostnadsfritt og dra nytte av forbedrede funksjoner og sikkerhetsoppdateringer.

For spesifikk informasjon om hvilken versjon av macOS du har installert på din Mac, kan du gå til Apple-menyen, velge "Om denne maskinen" og se på macOS-navnet etterfulgt av versjonsnummeret. Vinduet som åpnes kan variere, men du vil alltid finne denne informasjonen der.

Med gratisoppdateringer til eldre operativsystemer viser Apple sin fortsatte støtte for brukere med eldre maskiner og gir dem muligheten til å holde seg oppdatert uten ekstra kostnad.

Det du trenger å vite om Mountain Lion
Bildekilde: www.cw.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Mac OS X 10.7 ble lansert 20. juli 2011. Apple presenterte denne på en pressekonferanse ved navn "Back to the Mac" 20. oktober 2010. I denne versjonen valgte Apple å hente inn funksjonalitet fra iOS, operativsystemet som brukes på iPad, iPhone og iPod touch.

Folk spør også

Hvordan oppdatere macOS X 10.9 5?

Bruk Programvareoppdatering Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjrnet av skjermen. Klikk p Generelt i sidepanelet og deretter p Programvareoppdatering p hyre side. I tidligere versjoner av macOS velger du Apple-menyen  gt; Systemvalg, og klikker deretter p Programvareoppdatering.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan oppdatere macOS X?

Velg Apple-menyen gt; Systeminnstillinger p Macen, og klikk deretter p Generelt i sidepanelet. (Du m kanskje rulle ned.) Klikk p Programvareoppdatering til hyre.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan installere macOS X på nytt?

Installer macOS p nytt Installer den nyeste versjonen av macOS som er kompatibel med maskinen din: Tilvalg-Kommando-R.Reinstaller maskinens opprinnelige versjon av macOS (inkludert tilgjengelige oppdateringer): Tilvalg-Skift-Kommando-R.Installer gjeldende versjon av macOS p nytt: Kommando-R.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvilken OS X versjon har jeg?

Hvilken macOS-versjon er installert? P Apple-menyen  i vre venstre hjrne av skjermen velger du Om denne maskinen. Vinduet som pnes, kan se annerledes ut enn eksemplet som vises her, men det viser alltid macOS-navnet etterfulgt av versjonsnummeret.


Videoer

How to restore purchases in toca boca

How to Build Loop With a Web Browser

How to Transfer Music from iPhone, iPad, iPod touch to iTunes [Windows & Mac]

How to Update to iOS 17 NOW (Official and FREE)!

How to Open a RAR File without Password | With Demo | Educational Purpose

M1 - революция! Распаковка MacBook Air и MacBook Pro на чипе от Apple. Тесты и унижение x86...

Die neuen M1 Macs: Funktioniert Microsoft Office? (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook)

CAMPING in Rain STORM - Perfect Car Tent