Apple reduserer produksjonen av iPhone-modeller

72

Etter lanseringen av den nye iPhone 13-serien har Apple nå kunngjort at de vil fase ut eldre iPhone-modeller raskere enn forventet. Dette kan skyldes den globale databrikkemangelen samt fallende etterspørsel etter eldre modeller. Les mer om nedskaleringen hos 32Chip.

Bakgrunn

Etter lanseringen av den nye iPhone 13-serien har det nå kommet informasjon om at Apple planlegger å fase ut eldre iPhone-modeller tidligere enn forventet. Dette er ifølge en rapport om TSMCs inntjeningsmål, der det beskrives at Apple har kraftig redusert antallet brikkesett for de eldre iPhone-modellene samtidig som de ønsker økt produksjon av de nye brikkesettene i iPhone 13-serien.

Databrikkemangel rammer Apples mobilproduksjon - mn24.no
Bildekilde: www.mn24.no

Hastighet i utskiftningen

Det er ikke uvanlig at Apple faser ut eldre iPhone-modeller, men det som er bemerkelsesverdig i denne situasjonen er at det skjer såpass raskt etter lanseringen av en ny generasjon. Dette kan skyldes den globale mangel på elektronikk som påvirker de fleste elektronikkprodusenter. Apple ønsker kanskje å prioritere produksjonen av nyere brikker med høyere marginer, i stedet for å bruke kapasitet på eldre modeller.

iPhone 13 - Tekniske spesifikasjoner (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Salgsutfordringer

En annen mulig årsak til nedskaleringen av produksjonen kan være at eldre modeller selger dårligere enn forventet. Ifølge Bloomberg har det vært fallende etterspørsel etter de billigste iPhone-modellene siden lanseringen av iPhone 13-serien i september. Mens de dyrere versjonene av iPhone 14-serien hadde flere oppdateringer sammenlignet med forgjengerne, hadde de billigere iPhone 14-modellene få store oppdateringer både innvendig og utvendig.

Se også

Brikkeleveringsproblemer og nedjustering av produksjon

Utfordringer med fabrikkene i Kina som produserer iPhones, spesielt i Zhengzhou som er underlagt strenge koronarestriksjoner, kan også være en faktor i nedskaleringen av produksjonen. Ifølge Bloomberg har Apple varslet underleverandørene om at antallet enheter vil bli redusert på grunn av leveringsproblemer fra selskaper som Broadcom og Texas Instruments.

Alt du trenger å vite om iPhone 15 - Prisjakt Norge
Bildekilde: www.prisjakt.no

Konsekvenser og prognoser

Ifølge Bloomberg News kan Apple redusere produksjonen av den nyeste iPhone-modellen med 10 millioner enheter på grunn av den globale databrikkemangelen. Apple var opprinnelig ventet å produsere 90 millioner iPhone 13-enheter innen nyttår. Dette kan ha innvirkning på Apples aksjeverdi og samarbeidet med underleverandørene.

Dette er en påminnelse om den pågående globale databrikkemangelen som har påvirket flere bransjer, inkludert bilproduksjon og elektronikkprodukter. Apple og andre teknologiselskaper må tilpasse seg disse utfordringene og finne måter å håndtere mangelen på for å opprettholde produksjon og møte etterspørselen.

Alt du trenger å vite om iPhone 15 - Prisjakt Norge
Bildekilde: www.prisjakt.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Apple reduserer produksjonen av iPhone-modeller.

Etter at iPhone 6 og 6 Plus ble sluppet ut med større 4.7" og 5.5" skjermer, klagde flere kunder på at de foretrakk en mindre 4" skjerm, og at når disse smarttelefonene kom ut, hadde man ikke mulighet til å oppgradere uten å få en større telefon. Apple sa under kunngjøringen sin av smarttelefonen at iPhone-en med 4" skjerm var den nest mest populære av alle smarttelefonene sine og at de hadde solgt 30 millioner slike telefoner i 2015. Noen foretrakk også designet til 5s-en fremfor 6s-en.

I mai 2017 begynte en av Apples kontraktprodusenter, Wistron, å produsere iPhone SE-telefoner i en fabrikk i Bangalore i India. Dette var for å styrke Apples posisjon i det indiske mobilmarkedet, hvor kinesiske mobiltelefoner holder rundt halvparten av markedet. Modellene produsert i India vil kunne oppfylle kravet om at rundt 30 % av delene i mobilen må komme fra lokale kilder, som vil redusere prisene på telefonene i India.

Folk spør også

Blir iPhone 14 billigere når 15 kommer?

Med iPhone 15-serien forventes alle fire modellene bruke samme skjerm som dagens iPhone 14 Pro og 14 Pro Max har. Bare det er en betydelig oppgradering for de to billigere mobiltelefonene, men det ser ikke ut til stoppe der.

Fullstendig svar på www.prisjakt.no


Kommer det ny iPhone i 2023?

iPhone 15-lansering 12. september 2023 - Tek.no.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hva er forskjellen på iPhone 14 og 15?

Sterkere og raskere prosessor IPhone 15 Pro har A17 pro-chip, og iPhone 14 Pro har A16 bionic-chip. IPhone 15 Pro har ogs ftt 6 kjerners grafikkprosessor (GPU), mens iPhone 14 Pro har 5-kjerners GPU. Iphone 15 Pro Max er utstyrt likt som iPhone 15 Pro, og iPhone 14 Pro Max er utstyrt likt som iPhone 14 Pro.


Har iPhone 15 kommet ut?

iPhone 15 ligger an til bli lansert 12. september.

Fullstendig svar på global.techradar.com


Videoer

Why Apple skipped the iPhone 9

Why Apple Is Ramping Up iPhone Production in India | WSJ Tech News Briefing

iPhone Battery (Aftermarket) - Everything You Need to Know!

ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011

The Shocking Truth about Non-Human UFOs: John Greenewald Reveals All

Jonathan Blow: Consciousness, Game Design, & Free Will

World's Largest FREE WILL Debate w/ Top Physicists & Philosophers

How We’re Going To Achieve Nuclear Fusion