Apple skal la selskaper reklamere via pushvarslinger

53

Apple har bestemt seg for å løsne litt på begrensningene de tidligere har satt på pushvarslinger. Les mer om endringene og implikasjonene på 32Chip.

Apple har bestemt seg for å løsne litt på begrensningene de tidligere har satt på pushvarslinger. Fremover skal pushvarslinger få lov å bli brukt for reklame og annonsering, så lenge brukere eksplisitt har godkjent at de skal motta det.

Endringen kommer etter en rekke klager rettet mot Apple og deres ujevne håndheving av sine egne regler. Apple selv har nemlig brukt varsler som kunne ha lignet på annonser, og blitt kritisert for å straffe andre aktører for å gjøre det samme.

Nå sier de nye reglene at apper kan sende annonsevarslinger så lenge brukere har eksplisitt godkjent å motta dem, og at det må finnes en måte å angre seg og skru av annonsevarslene i ettertid.

Bruk varslinger på iPhone eller iPad - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Bakgrunn

Apple har lenge hatt strenge regler for hva varsler kan og ikke kan brukes til. Dette har vært viktig med tanke på at varsler har en tendens til å være distraherende og forstyrrende når de plutselig dukker opp på skjermen. Tidligere tillot ikke Apple at varslinger ble brukt til "annonsering, promotering eller direkte markedsføring".

Imidlertid har det vært uklarheter og inkonsekvenser i håndhevingen av disse reglene. Dette har ført til klager og kritikk mot Apple for deres egen bruk av varsler som ligner på annonser, samtidig som de har straffet andre aktører for det samme. Endringen i reglene kommer som et svar på denne kritikken.

Endre varslingsinnstillinger på iPhonen - Apple-kundestøtte (NO)
Bildekilde: support.apple.com

Konsekvenser og implikasjoner

Med den nye regelen kan apper nå sende annonsevarslinger til brukere som har godkjent å motta dem. Dette åpner opp for muligheten til å informere brukerne om salg, kampanjer eller andre relevante tilbud direkte gjennom pushvarslinger.

Det vil imidlertid være viktig at brukerne har full kontroll over hvilke varslinger de ønsker å motta. Apple krever at brukerne eksplisitt godkjenner å motta annonsevarslinger, og det må også være en enkel måte å angre seg og skru av disse varslene i ettertid.

Med den nye regelen blir det enklere å håndheve reglene rundt bruk av pushvarslinger. Tidligere var det uklart hva som kunne betraktes som direkte reklame og hva som var nyttig informasjon fra apper brukerne allerede hadde lastet ned. Dette førte til tvilstilfeller som nå blir enklere å få et klart svar på, da brukerne selv kan bestemme om de vil motta reklamen eller ikke.

Se også

Nyheter 22.03.2024, 16:36 65
Har Norge droner?
Nyheter 18.01.2024, 22:00 48
Når kommer neste Xbox?

Reaksjoner og implikasjoner

Endringen i Apple's regler har allerede fått reaksjoner fra både brukere og industrien. Noen mener at det å tillate reklame gjennom pushvarslinger kan være irriterende og distraherende for brukerne, mens andre ser det som en effektiv måte for selskaper å nå ut til sitt publikum direkte.

Industrien vil nå måtte tilpasse seg de nye reglene og utnytte mulighetene som åpner seg. Selskaper kan nå vurdere å bruke pushvarslinger som en del av sin annonseringsstrategi, men vil samtidig være nødt til å respektere brukernes preferanser og gi dem muligheten til å avslå reklamevarslinger.

Gjør narr av Apple: – Vi har hatt reklame på lås-skjermen siden 2019 -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Konklusjon

Apple har besluttet å tillate selskaper å reklamere via pushvarslinger, under forutsetning av at brukerne eksplisitt godkjenner å motta slike varsler. Denne endringen kommer som en respons på tidligere klager og kritikk mot Apple's håndheving av reglene rundt pushvarslinger.

Det er viktig at brukerne har full kontroll over hvilke varslinger de ønsker å motta, og at det er en enkel måte å angre seg og skru av annonsevarslene i ettertid. Denne endringen vil gjøre det enklere å håndheve reglene og skape klarhet rundt hva som kan betraktes som reklame og hva som er nyttig informasjon fra apper.

Reaksjonene på denne endringen har vært forskjellige, med noen som ser det som en effektiv annonseringsmulighet og andre som frykter for brukervennligheten. Industrien vil nå måtte tilpasse seg de nye reglene og finne balansen mellom å nå ut til sitt publikum og respektere brukernes preferanser.

iPad Brukerhåndbok - Support - Apple
Bildekilde: www.yumpu.com

Videoer

3000+ Common English Words with Pronunciation