Apple suspenderer kontroversiell app fra App Store

36

Apple har suspendert muligheten til å laste ned den kontroversielle appen fra Clearview AI i App Store på grunn av brudd på retningslinjene til Apples utviklerprogram. Les mer om beslutningen og kontroversen rundt appen.

Utvikleren skal ha brutt retningslinjene til Apple.

Apple stopper nå muligheten til å laste ned den kontroversielle appen fra Clearview AI i App Store. Grunnen skal være at Clearview aktivt har oppfordret brukere til å laste ned en utviklerversjon av appen, melder Gizmodo.

Denne praksisen bryter angivelig med retningslinjene til Apples utviklerprogram.

Til den amerikanske nettsiden skriver sjefen i Clearview, Hoan Ton-That, at selskapet nå er i kontakt med Apple for å rette opp i regelbruddet.

Apple разрабатывает механизм установки приложений не из App Store. Но  только для Европы
Bildekilde: www.iphones.ru

Apple kontrollerer App Store med jernhånd

Apple er kjent for å styre bruken av apper i App Store med jernhånd. Tidligere har også aktører som Facebook og Google blitt suspendert for overtredelser av reglene til Apples utviklerprogram.

Clearview fikk sist uke søkelyset rettet mot seg etter at det ble klart at selskapet hadde lastet ned en database bestående av over tre milliarder bilder – som var hentet fra ulike nettsteder som blant annet Facebook, Instagram og Instagram.

Tanken bak appen er å lage en slags søkemaskin for politiet i USA og Canada, ved at systemet kan gjenkjenne kriminelle personer ved hjelp av den gigantiske databasen av bilder.

Ifølge amerikanske CNN skal mer enn 600 politiavdelinger allerede tatt i bruk appen fra Clearview – da også FBI og Sikkerhetsdepartementet i USA.

Apple удалит сотни приложений из App Store просто так. И дело не в санкциях  | AppleInsider.ru
Bildekilde: appleinsider.ru

Kontrovers rundt personvern og lovlighet

Stormen rundt appen i forrige uke dreide seg mye om hvorvidt personvernet til folk er ivaretatt på en god måte eller ikke. Og ikke minst hvordan Clearview hadde forsynt seg med bilder fra de ulike plattformene uten tillatelse.

I et intervju med CNN bedyret Ton-That at Clearview utelukkende lager tjenesten for å hjelpe politiet med å løse kriminalsaker. Og at tjenesten er basert på informasjon som ligger offentlig tilgjengelig.

Likevel kom det også frem at aktører som Facebook, Twitter og Google hadde beordret selskapet med å umiddelbart slutte å sanke inn bilder fra deres tjenester.

Apple tar standpunkt mot kontroversiell app

Apple har tatt et standpunkt ved å suspendere appen fra Clearview AI. Beslutningen kommer som et resultat av bekymringer fra brukere og samfunnet generelt angående innholdet og funksjonaliteten til appen.

Apple har et strengt regelverk for hva som tillates på App Store, og selskapet tar disse retningslinjene på alvor. Beslutningen om å suspendere appen er i samsvar med Apples forpliktelse om å skape en trygg og positiv opplevelse for alle brukere av Apple-enheter.

Appen vil bli fjernet fra App Store umiddelbart, og eventuelle fremtidige oppdateringer eller endringer vil bli nøye vurdert før en eventuell gjenopptakelse av appen.

Проблемы с доступом к App Store в России прокомментировали в Apple:  рекомендуют удалить VPN-сервисы
Bildekilde: www.ixbt.com

Apple sikrer App Store mot svindel og misbruk

App Store er en plattform som Apple kontinuerlig sikrer mot svindel og misbruk. I løpet av 2022 forhindret App Store potensielle svindeltransaksjoner for over 2 milliarder dollar og avviste rundt 1,7 millioner apper som ikke møtte Apples strenge kriterier for personvern, sikkerhet og innhold.

Apple har også gjort betydelige innsatser for å bekjempe kontosvindel. I 2022 ble 428 000 utviklerkontoer og 282 000 kundekontoer luket ut for svindel og misbruk.

Apple tar også grep mot uautoriserte apper og blokkerer forsøk på ulovlig distribusjon gjennom Apples Developer Enterprise Program.

Med Apples strenge sikkerhets- og personvernfunksjoner gir App Store en trygg opplevelse for brukere samtidig som den støtter innovasjon og vekst for utviklere over hele verden.

Apple удалит сотни приложений из App Store просто так. И дело не в санкциях  | AppleInsider.ru
Bildekilde: appleinsider.ru

Internett i fare, ifølge Google-grunnleggeren

Sergey Brin, en av Google-grunnleggerne, advarer om at en av grunnpilarene til internett kan være i fare. Han retter pekefingeren mot overvåkende regjeringer, underholdningsbransjen og selskaper som Facebook og Apple med deres lukkede systemer.

Brin påpeker at internett er blitt stadig mer sensurert i land som Kina, Saudi-Arabia og Iran. Han kritiserer også selskaper som Facebook og Apple for å ha kontroll over programvaren som blir lansert på deres plattformer.

Brin mener at for mange regler vil kvele innovasjon og at underholdningsbransjen må finne bedre løsninger for å bekjempe piratkopiering.

Denne advarselen viser at kontroversen rundt Clearview AI-appen er bare en del av de større utfordringene internett og teknologibransjen står overfor.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Apple suspenderer kontroversiell app fra App Store

Apple har truffet beslutningen om å suspendere en kontroversiell app fra App Store. Appen, som har blitt sterkt kritisert for sin innhold og funksjonalitet, var tilgjengelig for nedlasting på Apple-enheter, inkludert iPhone og iPad.

Beslutningen om å suspendere appen kom etter økende bekymringer fra brukere og samfunnet generelt. Appen hadde blitt anklaget for å fremme hat, diskriminering og vold, og hadde blitt rapportert til Apple flere ganger for brudd på retningslinjene for innhold.

Apple har en streng policy når det gjelder innholdet som tillates på App Store, og selskapet tar disse retningslinjene svært alvorlig. Beslutningen om å suspendere appen er i tråd med selskapets forpliktelse til å skape en trygg og positiv opplevelse for alle brukere av Apple-enheter.

Appen vil bli fjernet fra App Store umiddelbart, og eventuelle fremtidige oppdateringer eller endringer vil bli nøye vurdert før en eventuell gjenopptakelse av appen.

Videoer

Jesse Michels: UFOs, David Grusch, Venture Capital

Still a Rip off?! 🤨 Bose QC II Earbuds Review after 300 Days...

CAMPING in RAIN - Tent - Dog - FIRE

INTO THE ABYSS - Skinwalker Ranch with Brandon Fugal (Latest Insights)

ROSS COULTHART (In Plain Sight) UFOs OF ALIEN ORIGINS

7 MUST HAVE Commanders in Rise of Kingdoms for NEW Players

Aliens - UFOs - What if the Whistleblowers are Telling the Truth..?

CS50 2014 - CS50 Lecture by Steve Ballmer