Avslørte nye Mac Studio og en «hemmelig» prosessornyhet

47

Apple introduserte Mac Studio og Studio Display i kveldens lansering. Mac Studio er en kraftig arbeidshest for profesjonelle brukere som trenger avansert ytelse i 3D-miljøer og med store mediefiler. Oppdagelsen av en hemmelig SSD-port har skapt kontrovers. Studio Display er den ideelle følgesvennen til Mac Studio. Bestill nå på 32Chip.

I kveldens Apple-lansering ble flere av ryktene bekreftet: Apple introduserte en ny stasjonær Mac ved navn Mac Studio, samt en ny skjerm kalt Studio Display. Disse produktene er spesielt rettet mot kreative proffbrukere som har behov for avansert ytelse.

Apple lanserer splitter nye Mac Studio og Studio Display - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Mac Studio - En Kraftig Arbeidshest

Mac Studio kan se ut som en forstørret Mac Mini, men den skiller seg ut både i størrelse og ytelse. Denne maskinen er ikke ment for vanlige nettaktiviteter eller streaming av Netflix. Mac Studio er designet for profesjonelle brukere som håndterer opp til 18 samtidige 8K ProRes-videostrømmer, jobber med store lydeffektsamlinger eller arbeider i krevende 3D-miljøer i sanntid.

En av fordelene med Mac Studio er det økte antallet tilkoblingsporter, som gjør det enklere for proffbrukere å koble til og håndtere mye tilbehør. Maskinen har et minnekortleser, flere Thunderbolt 4-porter, USB-A-støtte, 10 gigabit ethernet, HDMI-utgang og en minijack-port med høy impedans for profesjonelle hodetelefoner.

Apple hevder at Mac Studio kan håndtere opptil 90 millioner piksler, fordelt på fire nye Studio Display-skjermer med 5K-oppløsning. I tillegg har Mac Studio en hemmelig lagringsplass som gir ekstra fleksibilitet.

Apples raskeste prosessor noensinne - Mac Studio maskinen for proffene
Bildekilde: www.lydogbilde.no

En "Hemmelig" Prosessornyhet

Det ble oppdaget at SSD-en i Mac Studio ikke er loddet fast, noe som tidligere har vært vanlig praksis hos Apple. Overraskende nok ble det også funnet en ekstra SSD-port som ikke er nevnt i markedsføringen.

I teorien kan den ekstra SSD-porten åpne opp for utvidelse av lagringsplassen. Dessverre viser det seg at SSD-en i Mac Studio bruker en proprietær port som ikke er kompatibel med standard M.2 SSD-er som brukes i andre enheter. Dermed er den ekstra porten i praksis ubrukelig.

En YouTube-video av Luke Miani viser forsøk på å bytte SSD-er i Mac Studio. Resultatet var imidlertid at maskinen ikke startet opp, og den var heller ikke fornøyd da han forsøkte å installere en annen SSD i hovedporten.

Kritikere mener at Apple begrenser tilgangen til egen enhet ved å bruke sin proprietære SSD-port, og kaller dette "utilgivelig".

Apple Studio Display - Den Perfekte Partneren til Mac Studio

Studio Display er den ideelle følgesvennen til Mac Studio, men fungerer også godt sammen med andre Mac-maskiner. Den har en fantastisk 27-tommers Retina 5K-skjerm, et avansert 12 MP kamera med ultravidvinkel og fokusfunksjon, samt et avansert lydsystem med seks høyttalere.

Sammen danner Mac Studio og Studio Display et kreativt kraftsenter og er en imponerende tillegg til Apples Mac-serie.

Mac Studio og Studio Display er tilgjengelige for bestilling fra i dag, med forventet levering til kunder fra fredag 18. mars.

Med denne siste lanseringen har Apple tydelig vist sin satsing på å imøtekomme behovene til kreative proffbrukere, og både Mac Studio og Studio Display ser ut til å være spennende verktøy for de som trenger enestående ytelse og funksjonalitet.

Apple lanserer splitter nye Mac Studio og Studio Display - Apple (NO)
Bildekilde: www.apple.com

Folk spør også

Hvordan starte Mac helt på nytt?

Start Macen p nytt. Velg Apple-menyen gt; Sl av, hold nede p/av-knappen til Laster inn startvalg vises, velg Valg, klikk p Fortsett og flg deretter instruksjonene p skjermen. Velg Installer p nytt for macOS-versjonen din i Gjenoppretting-appvinduet, klikk p Fortsett, og flg instruksjonene p skjermen.

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvilken macOS versjon er den nyeste?

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvordan sette Mac tilbake til fabrikkinnstillinger?

Velg Systeminnstillinger fra Apple-menyen  i hjrnet av skjermen. Klikk Generelt i sidepanelet. Klikk p Overfr eller nullstill til hyre. Klikk p Slett alt innhold og alle innstillinger. .

Fullstendig svar på support.apple.com


Hvordan få Macen til å gå raskere?

I denne artikkelen kan du lese hvordan du kan gi din Mac et ekstra turboboost. Rydd opp i programmer som starter automatisk. ... Start maskinen din p nytt. ... Bruk aktivitetsmonitor. ... Reparer diskrettigheter. ... Fjern elementer fra ditt Dashboard. ... Unng tunge programmer. ... Fjern alle programfiler. ... F mer ledig plass p harddisken.

Fullstendig svar på www.cw.no


Videoer

Xbox Games Showcase Extended

MONSTER LEGENDS CAPTURED LIVE

Part 1 - The Return of Sherlock Holmes Audiobook by Sir Arthur Conan Doyle (Adventures 01-03)

Part 4 - Babbitt Audiobook by Sinclair Lewis (Chs 16-22)

Part 1 - Siddhartha Audiobook by Hermann Hesse (Chs 1-5)

Part 03 - Of Human Bondage Audiobook by W. Somerset Maugham (Chs 29-39)

Part 2 - The Adventures of Tom Sawyer Audiobook by Mark Twain (Chs 11-24)

Part 2 - The Invisible Man Audiobook by H. G. Wells (Chs 18-28)