Bilsalget i September: «Sneglefart», men én modell holder koken

126

Den siste bilsalgsrapporten viser at bilsalget i september opplevde en betydelig nedgang sammenlignet med fjoråret. Faktorer som moms- og avgiftsendringer, generell prisstigning og økonomiske utfordringer har påvirket salget. Tesla Model Y dominerte markedet, og elbilandelen satte ny rekord. Les mer om den aktuelle situasjonen og fremtidsutsiktene for bilsalget i denne oppdateringen fra 32Chip.

September Bilsalgsrapport

Den siste bilsalgsrapporten fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at bilsalget har gått i "sneglefart" i september. Med bare 10,342 førstegangsregistrerte nye personbiler, var det en nedgang på nesten 30 prosent sammenlignet med samme måned året før. Direktør Øyvind Solberg Thorsen i OFV peker på flere faktorer som har påvirket salget, inkludert moms på elbiler, betydelige avgiftsendringer, generell prisstigning og renteøkninger. Disse faktorene har ført til at mange potensielle bilkjøpere har vært avventende, utsatt eller til og med kansellert nybilkjøpet.

Bilsalget: «Sneglefart», men én modell holder koken - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Tesla Model Y dominerer

Til tross for den generelle nedgangen i bilsalget, har Tesla fortsatt gode resultater. I september registrerte de hele 2476 eksemplarer av sin populære Model Y, som utgjorde 24 prosent av alle nye biler registrert den måneden. Dette gjorde Tesla til det største bilmerket i september. Totalt antall registrerte Tesla-biler var 2500.

Bilsalget: «Sneglefart», men én modell holder koken - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

God måned for Skoda og Ford

I tillegg til Tesla hadde også Skoda og Ford en god måned. Skoda registrerte 697 eksemplarer av sin Enyaq og Enyaq Coupé, mens Ford tok tredjeplassen med 493 eksemplarer av sin Mustang Mach-E. Ford kan ha blitt hjulpet av en svært gunstig rentekampanje på 0,25 prosent i tre år. En annen nykommer på listen er Fisker Ocean, som registrerte 190 eksemplarer i september. Fisker-sjef Henrik Fisker deltok også personlig på utleveringsarrangementer i Norge.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 21:37 63
Hvordan bruke inkognitomodus?
Nyheter 13.02.2024, 03:30 52
Hva koster iPhone 15?

Elbilandel på rekordnivå

Elbilandelen i september satte ny rekord som den høyeste noensinne for en enkeltmåned. Hele 87 prosent av alle nybilregistreringer var elbiler, noe som er betydelig høyere enn den forrige rekorden på 86,8 prosent satt i mars samme år. Gjennomsnittet for året så langt er over 83 prosent elbilandel.

Bilsalget: «Sneglefart», men én modell holder koken - Tek.no
Bildekilde: www.tek.no

Drivlinjer og bruktbilsalg

Registreringstallene viser også en nedgang i tradisjonelle drivlinjer. Kun 0,8 prosent av de nye biltregistreringene i september hadde kun bensinmotor, mens 1,7 prosent hadde kun dieselmotor. 10,2 prosent av registreringene var ulike former for hybridmotorer. Det er tydelig at elbiler har tatt en dominerende posisjon på markedet.

I bruktbilmarkedet fortsetter salget å være sterkt, med nesten 400,000 eierskifter så langt i år. Vrakingstallene er imidlertid litt lavere enn året før, med en nedgang på ni prosent. Dette kan indikere at økonomiske utfordringer har gjort at mange forbrukere holder på sine nåværende biler lenger.

Kees van der Leun: "Car sales in oil & gas country…" - mastodon.energy
Bildekilde: mastodon.energy

Tilbakeslag og usikkerhet

OFV-direktør Solberg Thorsen uttrykker bekymring over den generelle nedgangen i bilsalget og sier at tallene gjenspeiler dagens situasjon. Han påpeker at selv med kort leveringstid og gode rabatter, er det vanskelig å lokke kunder til bilbutikkene. Mange forbrukere opplever økonomiske utfordringer og velger å beholde sine nåværende biler en stund til.

Se også

Oppsummering og fremtidige utsikter

Bilsalget i september har vist seg å være langt under forventningene, med en betydelig nedgang sammenlignet med året før. Elbilandelen har imidlertid satt rekord og fortsetter å være dominerende på markedet. Med moms- og avgiftsendringer, generell prisstigning og økonomiske utfordringer for mange forbrukere, er det lite som tyder på økt fart i nybilsalget i de siste tre månedene av året. Det gjenstår å se hvordan bilmarkedet vil utvikle seg i tiden som kommer, og om det vil være nødvendig med ytterligere tiltak for å stimulere salget.

FEATURE: Desse spela gler vi oss til i juni - Diskutér artikler (Gamer.no)  - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Folk spør også

Hvor mange Model Y er solgt?

Hittil i 2023 har Tesla nok en gang solgt flere Model Y enn Volkswagen solgte av Bobla i 1969. Til og med 23. august viser tall fra elbilstatistikk.no at det er registrert 16.826 Model Y, som alts ville ha vrt rekord om vi ser bort fra fjorrets Model Y-salg.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvor mange Model Yi Norge?

Tesla ble Norges mest solgte personbilmerke i fjor, med 21.300 nye biler. I 2021 ble det registrert 20.397 nye Tesla i Norge.

Fullstendig svar på www.bilnytt.no


Hvor mange biler er solgt i 2023?

Tallene for hele 2023 s langt er 50.980 solgte biler, hvorav 13.400 Teslaer.

Fullstendig svar på www.motor.no