Datoen er satt for Metas AR-briller

111

Meta avslørte planer om nye VR-briller, smartbriller og spennende AR-briller. Orion, deres første ordentlige AR-brille, vil bli tilgjengelig for ansatte å teste i 2024 og for publikum i 2027. Meta sikter på å bli ledende innen VR og AR-teknologi og er godt posisjonert med produkter som Quest 3 og AR-brillene Orion.

I forbindelse med en intern presentasjon natt til onsdag kunne Meta avsløre en rekke planer for de neste årene. Vi snakker nye VR-briller, smartbriller og ikke minst - og kanskje mest spennende - briller for utvidet virkelighet (AR).

Vi må likevel vente helt til 2027 på AR-brillene, men ifølge The Verge skal selskapets direktør ha såpass troen på disse brillene, at han mener de kommer til å bli like mye brukt som mobiltelefoner.

Informasjonen om lanseringene skal ha blitt delt med tusener av Metas ansatte i et internt møte med deres Reality Labs-avdeling, og skal ha blitt delt med,- og gjengitt av The Verge.

Meta selv har ikke kommentert saken offentlig.

Metas nye produkter frem til 2027 avslørt - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Metas første AR-briller

Metas aller første ordentlige AR-briller (må ikke forveksles med deres smartbriller i samarbeid med Ray-Ban), med kodenavnet Orion, skal ha vært arbeidet med i åtte år allerede. Dette er en brille som er tenkt å kunne projisere teknisk avanserte hologrammer ut i den virkelige verden.

Selv om den ikke er planlagt tilgjengelig for publikum før 2027, skal den bli tilgjengelig for ansatte å teste i 2024, hevder The Verge.

Slik er dagens AR-briller - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Pris og konkurrenter

Metas AR-briller vil være en direkte konkurrent til Apples egne AR-briller som også er ventet å bli lansert i nær fremtid. Mens prisen på Apples briller er anslått til å være over 2000 dollar, er det ikke oppgitt hva Metas AR-briller vil koste.

Metas flaggskip-VR-modell, Quest, vil også få en ny utgave senere i år. Quest 3 forventes å bli slankere og kraftigere enn sin forgjenger, med økt fokus på utvidet virkelighet (AR) og en pris som trolig vil være noe høyere enn Quest 2.

Se også

Nyheter 18.01.2024, 22:00 48
Når kommer neste Xbox?
Nyheter 10.01.2024, 09:38 54
Når kommer PS5 pro ut?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 60
Kommer PS5 før jul?

Metas strategi og visjoner

Meta, tidligere kjent som Facebook, har solgt nesten 20 millioner Quest VR-hodesett og har store planer for årene som kommer. De ønsker å posisjonere seg som en ledende aktør innenfor VR og AR-teknologi, og ser for seg at AR-briller vil erstatte mobiltelefoner som det foretrukne verktøyet for å oppleve og interagere med digitalt innhold.

Meta har også utviklet et avansert "Smart Guardian"-system for å sikre trygghet og brukervennlighet i deres VR- og AR-produkter.

Meta og MediaTek inngår ny allianse for å revolusjonere AR-briller
Bildekilde: ts2.space

Oppsummering

Meta har satt dato for lanseringen av deres AR-briller til 2027. Brillene, med kodenavnet Orion, er ment å kunne projisere avanserte hologrammer ut i den virkelige verden. Selv om de ikke vil være tilgjengelige for publikum før 2027, vil ansatte få muligheten til å teste dem i 2024.

Metas AR-briller vil konkurrere direkte med Apples AR-briller, som også er ventet å bli lansert snart. Mens prisen på Apples briller er anslått til å være over 2000 dollar, er det ikke oppgitt hva Metas AR-briller vil koste.

Meta har solgt nesten 20 millioner Quest VR-hodesett og har store planer for fremtiden. De ønsker å bli en ledende aktør innenfor VR og AR-teknologi, og ser for seg at AR-briller vil erstatte mobiltelefoner som det foretrukne verktøyet for digitalt innhold.

Med sin satsing på VR og AR, og deres innovative produkter som Quest 3 og AR-brillene Orion, er Meta godt posisjonert til å utforske og forme fremtidens virkelighet.

Nreal Air-anmeldelse: Blir smarte briller en realitet?
Bildekilde: www.showmetech.com.br

Hva vil Wiki fortelle oss?

In relation to the topic 'Datoen er satt for Metas AR-briller', the provided Wikipedia article does not contain any relevant information. The article consists of discussions among users regarding meeting up for a casual chat and does not provide any details about Meta's AR glasses or their release date.

Folk spør også

Hva er AR briller?

Hva er AR teknologi? AR briller er en teknologisk oppfinnelse som du setter p deg p samme mte som du ville gjort med vanlige briller eller solbriller. AR er en forkortelse for det engelske uttrykket augmented reality, som p norsk oversettes til utvidet virkelighet.

Fullstendig svar på vrguiden.no


Hva kan man gjøre med VR briller?

Formlet med VR briller er at brukeren skal kunne oppleve virtuell virkelighet. Utstyret brukes blant annet til videospill, men tas ogs i bruk i simulatorer (f. eks. flysimulatorer) og diverse andre applikasjoner.