De seks villeste konseptbilene vi fikk se i Frankfurt

74

Utforsk de seks villeste konseptbilene som ble vist frem på bilmessen i Frankfurt. Fra Audis AI: Trail til Mercedes-Benz Vision EQS og mange flere, opplev disse unike og spennende bilkonseptene.

Audis AI: Trail - Visjonen om en elektrisk offroad-bil

På bilmessen i Frankfurt ble det avduket flere spennende bilkonsepter, og den mest elleville av dem alle var nok Audis AI: Trail. Dette konseptet er Audis visjon for en elektrisk offroad-bil som i stor grad kan kjøre seg selv. Utseendemessig ser den ut som et kjøretøy man kunne sett på en fjern måne. AI: Trail er en del av Audis AI-serie for konseptbiler, som inkluderer sportsbilen AI: Race, den selvkjørende AI: Me og luksusbilen Aicon.

En av de mest unike funksjonene på AI: Trail er fraværet av frontlykter. I stedet er det et system med fem droner, kalt "Audi Light Pathfinders", som flyr foran bilen og lyser opp veien. Disse dronene har kameraer om bord og kan sende videobilder direkte til skjermen i bilen. De kan også projisere navigeringsinformasjon direkte på terrenget foran bilen. Bilen lades induktivt på taket.

AI: Trail har imponerende mål, med en lengde på 4,15 meter, bredde på 2,15 meter og høyde på 1,67 meter. Den har også en imponerende bakkeklaring på 34 centimeter, noe som gjør det mulig for bilen å vasse gjennom mer enn en halv meter dypt vann. Konstruksjonen av bilen er en blanding av stål, aluminium og karbonfiber, og den veier 1.750 kg.

Når det gjelder ytelse, har AI: Trail fire motorer som til sammen yter 320 kilowatt, med et maksimalt dreiemoment på 1000 Nm. Toppfarten er begrenset til 130 kilometer i timen. Når det gjelder batterikapasitet, oppgir ikke Audi noen spesifikke tall, men målet er en rekkevidde på mellom 400 og 500 kilometer på vei eller lett terreng, og 250 kilometer i røffere terreng.

De seks villeste konseptbilene vi fikk se i Frankfurt - Diskuter artikler  (Tek.no) - Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Mercedes-Benz Vision EQS - Visjonen om en elektrisk S-klasse

Mercedes-Benz presenterte sin visjon for en elbil i S-klassen på bilmessen i Frankfurt - Vision EQS. Selv om Mercedes-Benz ikke avslørte alle spesifikasjonene, hevder de at EQS vil kunne akselerere fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,5 sekunder. Dette oppnås takket være to elmotorer som til sammen yter 350 kilowatt (476 hestekrefter) og 760 Nm dreiemoment. Topphastigheten er på over 200 kilometer i timen.

Det som virkelig skiller Vision EQS fra andre elbiler er rekkevidden. Mercedes-Benz lokker med en imponerende rekkevidde på konseptbilen, men spesifikke tall er ikke oppgitt. EQS er designet med fokus på luksus og komfort, og interiøret har behagelige seter og touch-skjermer i dørene.

Frankfurt - dinstorbyferie.no
Bildekilde: dinstorbyferie.no

Mercedes-Benz F015 Luxury in Motion - Fremtidsvisjonen om en selvkjørende bil

Mercedes-Benz er en av flere bilprodusenter som jobber med å utvikle selvkjørende biler. På CES 2015 presenterte de sin futuristiske luksusmodell kalt F015 Luxury in Motion. Selv om denne bilen fortsatt er langt unna å bli en realitet, gir den oss et glimt av hvordan Mercedes-Benz ser for seg fremtidens selvkjørende biler.

I en video lagt ut på YouTube viser Mercedes-Benz hvordan de tenker seg at en selvkjørende bil skal fungere. Bilen skal kunne hentes på bestilling via mobilen, og selve bilturen skal være en avslappende opplevelse med komfortable seter og touch-skjermer i dørene.

Se også

Andre spennende konseptbiler på bilmessen i Frankfurt

Utover Audis AI: Trail, Mercedes-Benz Vision EQS og F015 Luxury in Motion, var det også flere andre imponerende konseptbiler som ble vist frem på bilmessen i Frankfurt.

Nissan NV200 er en konseptbil som først ble vist i Tokyo i 2007. Denne bilen er perfekt for forretningsfolk som er konstant på farten, med praktiske funksjoner som gjør det mulig å selge varer når som helst og hvor som helst.

Peugeot Moovie er en av de merkeligste konseptbilene fra Peugeot. Den ble først vist i Frankfurt i 2005, og det er usikkert hva fremtiden vil bringe for denne spesielle bilen.

The Homer er en konseptbil fra 1991, bygget av Powell Motors og designet av Homer Jay Simpson. Denne bilen ble dessverre sett på som et monster av offentligheten og førte til at Powell Motors gikk konkurs.

Volvo Tandem Car er en konseptbil fra 2004, der passasjeren sitter bak føreren. Ideen bak dette trange designet var å spare drivstoff, men det er tvilsomt om denne bilen noensinne vil komme på veien.

Dodge M4S er en unik konseptbil som faktisk var teknisk avansert nok til å kunne settes på veien. Den ble brukt i 80-talls filmen "The Wraith" og hadde en imponerende ytelse på 440 hestekrefter.

Aurora Experimental Safety Vehicle er en konseptbil fra 1957 til 1958, laget av katolsk prest Alfred A. Juliano. Denne bilen hadde et rustfritt karosseri og spesielle sikkerhetsfunksjoner, som for eksempel seter som kunne trekkes nedover ved en kollisjon.

Det er tydelig at bilindustrien stadig utforsker nye ideer og konsepter, og bilmessen i Frankfurt ga oss et glimt av de mest ville og spennende konseptbilene.

Lamborghini personifisert
Bildekilde: www.bilnorge.no