Derfor begynner noen Nvidia-kort å brenne

80

Les mer om årsakene bak brannene på noen Nvidia-kort og få råd til RTX 40-eiere. Finn ut hva Nvidia sier og hva du kan gjøre for å unngå potensielle farer.

Introduksjon

Nvidias nye RTX 4090-grafikkort har skapt bekymring blant brukere etter rapporter om kort som begynner å brenne. Ifølge grafikkorttestere hos Gamer Nexus kan årsaken ligge i den nye strømkontakten Nvidia bruker for kortene, kalt "12VHPWR". I denne artikkelen undersøker vi nærmere hvorfor noen Nvidia-kort begynner å brenne og diskuterer både brukerfeil og potensielle designproblemer fra Nvidias side.

Intel nekter for planer om å kansellere GPU-satsing. Lekkede dokumenter  tyder på noe annet - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Årsakene bak brannene

Ifølge Gamer Nexus kan problemet med brennende Nvidia-kort skyldes en kombinasjon av brukerfeil og dårlig design. Strømkontakten "12VHPWR" som brukes i RTX 4090-kortene har 12 pinner, mens tidligere modeller hadde 8 pinner. Tester viser at denne kontakten er vanskelig å feste helt i sporet og tåler dårlig bøying og press. Når kontakten ikke er riktig festet eller utsettes for bøy eller press, kan temperaturen stige dramatisk og til slutt føre til at kontakten smelter i sokkelen.

GIGANTISK: - Dette er GeForce RTX 3090 - pris: kanskje 20 000 kroner -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Feil brukerinstallasjon og designproblemer

Gamer Nexus peker på to hovedårsaker til brannene: feil brukerinstallasjon og designproblemer fra Nvidia. Brukerne har trolig ikke festet kontakten skikkelig til sokkelen, noe som kan være en utfordring på grunn av den vanskelige festemekanismen. Samtidig har kontakten begrenset toleranse for bøying og press. Dette gjelder både når strømkabelen kobles direkte i kortet og når adapteren som følger med brukes.

Råd til RTX 40-eiere

Inntil vi får mer informasjon fra Nvidia anbefales det at alle som bruker et RTX 40-grafikkort påser at strømkontakten er riktig plugget inn i kortet og at det ikke er mye bøy eller press på selve strømpluggen. Dette er spesielt viktig for de som har begrenset plass i kabinettet sitt og må bøye strømkabelen for å lukke kabinettdøren eller lignende.

KOMMENTAR: Du har grunn til å være forbanna - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Nvidias respons

Nvidia har tidligere uttalt at de undersøker problemet, men at de ikke har trukket en konklusjon ennå. De har imidlertid åpnet for at berørte kunder skal få skiftet ut kortene sine. Dette kan ha påvirket deres lansering av RTX 40-serien negativt.

Nvidia får kritikk for å lansere to svært ulike kort med nesten samme navn  - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Konklusjon

Det er viktig å være oppmerksom på problemene med brenning av Nvidia-kort for å unngå potensielle farer og ødeleggelse av kortene. Ved å sørge for riktig installasjon og unngå bøy eller press på strømkontakten, kan eiere av RTX 40-grafikkort redusere risikoen for brann. Samtidig bør Nvidia ta ansvar for eventuelle designproblemer og jobbe med å løse problemet for å sikre at deres grafikkort er trygge og pålitelige for brukerne.

Publisert: 20. desember 2023 kl. 14:05