Første PC-ene med Snapdragon 835 – imponerende batteritid og ytelse

31

Få oversikt over de første PC-ene med Snapdragon 835, Asus NovaGo og HP Envy x2, som imponerer med sin lange batteritid på opptil 22 timer. Disse konverterbare maskinene tilbyr kraftig ytelse, 4G LTE-teknologi og en stillegående opplevelse.

Tidligere i år kunngjorde Qualcomm, en ledende brikkeprodusent, at de skal bringe de mobile Snapdragon-prosessorene til bærbare Windows-PC-er. Dette skulle gi en betydelig forbedring i batteritiden. Nå har de første PC-ene med Snapdragon blitt avduket, og de kommer fra Asus og HP.

Pc-en fyller 40 år | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

De nye modellene fra Asus og HP

De to modellene heter Asus NovaGo og HP Envy x2. Ifølge produsentene gir begge maskinene en imponerende batteritid på henholdsvis 22 og 20 timer ved lokal videoavspilling. Dette er langt over gjennomsnittet for en bærbar PC.

Test: Microsoft Surface Pro 4 | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Kraftig ytelse med Snapdragon 835

Begge maskinene er utstyrt med Qualcomms Snapdragon 835-brikke, en kraftig prosessor som tidligere har blitt brukt i premium mobiltelefoner. Dette gir PC-ene en imponerende ytelse som er sammenlignbar med maskiner som bruker Intel-prosessorer.

Se også

Konverterbare design

Både Asus NovaGo og HP Envy x2 er konverterbare, noe som betyr at de kan brukes som både bærbare PC-er og nettbrett. Asus-modellen har en skjermstørrelse på 13,3 tommer, mens HP-modellen er litt mindre med en skjermstørrelse på 12,3 tommer. Begge modellene har opptil 256 GB lagringsplass, opptil 8 GB minne og full HD-oppløsning.

Pc-en fyller 40 år | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

4G LTE-teknologi og vifteløs design

Et av høydepunktene med disse PC-ene er at de kommer med 4G LTE-teknologi takket være Snapdragon 835-brikken. Dette betyr at du kan få rask og pålitelig nettforbindelse selv utenfor WiFi-nettverket. I tillegg er begge maskinene vifteløse, noe som bidrar til en mer stillegående opplevelse.

datamaskinens historie – Store norske leksikon
Bildekilde: snl.no

Windows 10 S og oppgraderingsmuligheter

Begge modellene kjører Windows 10 S, en versjon av Windows som kun tillater apper fra Windows Store. Men det er mulig å oppgradere til Windows 10 Pro uten ekstra kostnad i en begrenset periode, slik at du kan kjøre alle Windows-programmer.

Se også

Nyheter 11.02.2024, 16:02 52
Hvor lenge er Black Friday?
Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?

Norsk pris og tilgjengelighet

Foreløpig er den norske prisen og tilgjengeligheten for disse maskinene ikke kjent. Det er ventet at de vil bli tilgjengelige i nær fremtid.

Med Qualcomm's Snapdragon 835-brikke og imponerende batteritid, ser det ut til at Asus NovaGo og HP Envy x2 vil være attraktive valg for de som er på jakt etter en bærbar PC med langvarig ytelse og mobilitet.