Oppsummering av de viktigste nyhetene og trendene fra årets IFA-messe

24

Les om de viktigste nyhetene og trendene fra årets IFA-messe. Oppdag spennende produkter som smartklokker, aktivitetsarmbånd, OLED-TV-er og mer. Utforsk den raske utviklingen innen teknologi og elektronikk.

En oppsummering av de viktigste nyhetene og trendene

Den gigantiske elektronikkmessen IFA i Berlin nærmer seg slutten, og det er på tide med en aldri så liten oppsummering av de viktigste nyhetene og trendene fra messen.

I år har Tek.no stilt mannsterke på messen, med tre journalister som i løpet av noen hektiske dager har trålet de mange messehallene på kryss og tvers på jakt etter spennende produkter. Vi var på plass allerede to dager før messen åpnet, ettersom mange av de store produsentene – som Samsung, Sony, Huawei og Acer – hadde valgt å legge sine produktlanseringer til dagene før messen.

Rundt 240 000 mennesker besøker IFA hvert år, som i år går av stabelen for 56. gang. Dette er med andre ord en tradisjonsrik messe som de siste årene har befestet sin posisjon som den kanskje viktigste messen for forbrukerelektronikk – sammen med CES-messen i Las Vegas i januar.

Her er høydepunktene fra årets store dingsemesse - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Smartklokker og aktivitetsarmbånd

En viktig produktkategori på årets messe var smartklokker og aktivitetsarmbånd. Den produsenten som kanskje slo mest på stortromma var Samsung, som inviterte mange hundre mennesker til et forrykende og svært påkostet lanseringsshow for å avduke Samsung Gear S3.

Samsung var imidlertid langt fra den eneste produsenten av «wearables» som var tilstede på IFA. TomTom viste frem sitt nye TomTom Touch-armbånd som ikke bare måler aktivitetsnivået og pulsen din, men som også er det første aktivitetsarmbåndet i verden som klarer å finne ut hvor mye muskelmasse og kroppsfett du har.

Og så kommer vi heller ikke utenom Fitbit, som lanserte og viste frem to nye produkter: Fitbit Charge 2 og Fitbit Flex 2. Flex 2 er litt spesielt, siden sensoren kan brukes både som halskjede og armbånd.

Også Asus lanserte en ny klokke i forbindelse med messen, Asus ZenWatch 3. Men selskapet hadde ikke stand på IFA – derfor fikk vi heller ikke sett på denne.

Teknologi Archives - Innsikteriet
Bildekilde: innsikteriet.no

TV-er og OLED-teknologi

TV-er har alltid vært en viktig del av IFA, og i år var selvfølgelig intet unntak. Samsung brukte masse plass på å fortelle om kvanteprikk-teknologien, som er deres store satsningsområde.

Flere produsenter, som LG og Philips fokuserte mye på OLED-teknologien. For å demonstrere bildekvaliteten og svartnivået til OLED hadde LG bygget verdens største OLED-tunnel av 216 55-tommers OLED-TV-er med til sammen 450 millioner bildepunkter.

Ett av de mest spennende produktene var Philips' nye OLED-flaggskip, Philips 55POS901F. Denne lekre 55-tommers OLED-TV-en imponerte med utrolig bildekvalitet og avanserte funksjoner.

Andre produkter og produsenter

På IFA-messen fikk vi også se spennende, morsomme og rare produkter fra mindre kjente produsenter. Det var en blanding av droner, hodetelefoner, roboter og annen elektronikk som fanget oppmerksomheten til messedeltakerne.

Amobil.no hadde også to journalister til stede på messen, og i løpet av noen veldig hektiske dager fikk de prøve ut mange av de mest interessante produktene for å gjøre seg opp et førsteinntrykk.

Alt i alt var årets IFA-messe en stor suksess med mange spennende nyheter og produkter. Messen viste tydelig at teknologi og elektronikk fortsetter å utvikle seg i raskt tempo, og at produsentene konkurrerer om å levere stadig bedre og mer innovative løsninger til forbrukerne.

IFA-KARTET ER KLART
Bildekilde: www.elektronikkbransjen.no

Videoer

IFA-messen 2016: Acer viser frem verdens tynneste laptop

So much new TECH at IFA Berlin 2022!

Borgeby Faltdagar 2019

IFA 07: Mobilhjørnet

IFA 2018 Highlights 3 - Voice, Wearables & Headphones

Doro på Elbit-messen

Intel powered Android rocks the stage at Euronics Booth IFA 2012

Flytende engelsk: 2500 engelske setninger til daglig bruk i samtaler