En «ID.4» for deg som vil skille deg ut

15

Oppdag Volkswagen ID.4 GTX - en el-SUV som skiller seg ut fra konkurrentene med sin firehjulsdrift og to motorer. Les mer om dens høye kvalitet, praktiske egenskaper og gode rekkevidde på 32Chip.

Bakgrunn

Volkswagen (VW) har opplevd varierende suksess med sine elbiler. Mens e-Golf var en stor suksess, fikk oppfølgeren ID.3 en trøblete start med feil og problemer som påvirket salget. I dag er det SUV-segmentet som vokser mest, og derfor ventet mange kunder spent på ID.4.

I starten hadde imidlertid ikke ID.4 alle funksjoner som var ønskelige for det norske markedet. Firehjulsdrift ble først tilgjengelig senere, med den nye GTX-modellen som ble lansert i sommer. Dette skapte utfordringer, da det allerede var flere andre alternativer i samme prisklasse, som Skoda Enyaq, Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y og Audi Q4 e-tron.

En «ID.4» for deg som vil skille deg ut - Diskuter artikler (Tek.no) -  Diskusjon.no
Bildekilde: www.diskusjon.no

Sterk posisjon i det norske markedet

VW har en solid posisjon i det norske markedet og har i mange år vært på toppen av registreringsstatistikken. De har en stor kundebase å spille på. Men nå er det i større grad enn noen gang produktet som betyr mest, og lojaliteten til merket spiller en mindre rolle. Det er derfor uheldig å komme sent til el-SUV-festen.

GTX hadde hatt potensial til å bli Norges mest solgte bil hvis den hadde blitt lansert halvannet år tidligere. Så hvor står den nå? La oss se nærmere på en test...

Dette er forskjellene på tvillingene Enyaq og ID.4
Bildekilde: www.motor.no

Nyhetene med GTX

GTX kommer med firehjulsdrift og to elmotorer - én på hver aksel. Bakre motor yter 204 hestekrefter og 310 Nm, mens fremre motor yter 109 hk / 162 Nm. Totalt yter bilen opptil 299 hestekrefter, men dette er kun tilgjengelig i 30 sekunder. For å oppnå maksimal effekt må batteriet ha en temperatur mellom 23 og 50 grader Celsius og være over 88 prosent ladet.

En annen fordel med to motorer er at hengervekten økes med 200 kilo, noe som er viktig for mange kjøpere. En hengervekt på 1.200 kilo er kanskje ikke det beste i klassen, men det er tilstrekkelig for mange.

Ulempen med firehjulsdrift, økt vekt og høyere effekt er at forbruket øker. GTX bruker 18,5 kWt per 100 kilometer, sammenlignet med 18,2 kWt for modellen med bakhjulsdrift. Dette påvirker også rekkevidden, som reduseres fra 517 til 478 kilometer. Batterikapasiteten er på 77 kWt.

Se også

Design

GTX har visse designelementer som gir bilen et mer dynamisk utseende. Fronten er mer aggressiv med en modifisert frontfanger og lakk i hele lengden. Også sidene er lakkert lenger ned, og du får større felger.

VW ID.4 - Slik er VW ID.4
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

ID.4s suksess i det norske markedet

ID.4 er ved inngangen til julen Norges tredje mest solgte bil og er også en av de 10 bilene som kjemper om tittelen "Årets beste bilkjøp". Selv om ID.3 var den som først skulle følge i fotsporene til gamle legender som "bobla" og Golf, har juryen bemerket at den vesentlig større ID.4 allerede har sikret seg en sterk posisjon:

"ID.4 framstår som den naturlige arvtakeren til 'bobla' og Golf her i Norge. Den holder et jevnt høyt nivå på alle viktige områder, samtidig som den framstår som svært prisgunstig. Mange familier vil konkludere med at ID.4 gir mest for pengene."

Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq, som er "konserntvillinger", deler mange egenskaper, men har også noen tydelige forskjeller. ID.4 har den mest moderne betjeningsløsningen av de to.

Test av Volkswagen ID.4 1st Max: Med denne kjører du fint 40 komfortable  mil - Norsk elbilforening
Bildekilde: elbil.no

God kvalitet og økonomisk bilhold

ID.4 leverer jevnt høy kvalitet på viktige områder som plass, komfort og kjøreegenskaper, noe som er kjent fra VW-universet. Den oppfyller også forventningene til elbiler når det gjelder rekkevidde og lading.

Den økonomiske siden av bilholdet er også viktig. I kåringen av "Årets beste bilkjøp" vil Motors magasin presentere en utregning av årlige kostnader for de ulike modellene.

Konklusjon

Volkswagen ID.4 GTX er en el-SUV som leverer høy kvalitet, praktiske egenskaper og god rekkevidde. Med firehjulsdrift og to motorer skiller den seg ut fra konkurrentene i sin prisklasse. Selv om den kom noe sent til el-SUV-markedet, har den allerede oppnådd en solid posisjon i Norge. For familier som ønsker mye for pengene, er ID.4 et attraktivt valg.

Den nye folkebilen
Bildekilde: www.bilnorge.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Halldis Moren Vesaas var en norsk lyriker som gjorde en omfattende innsats for nynorsk språk og kultur. Hun skrev seks diktsamlinger som utforsket opplevelser og følelser hos kvinner gjennom ulike livsfasene. Hennes sentrale temaer inkluderte ungdom, forelskelse, parforhold, morsrolle og den modne kvinnens perspektiv på livet.

Vesaas vant ry som gjendikter gjennom sitt arbeid med klassisk dramatikk og var også en ettertraktet oppleser. Hun hadde flere sentrale verv i kulturlivet, inkludert i Riksteatret, forfatterforeningen og Norsk kulturråd. Hun bodde det meste av sitt voksne liv på gården Midtbø i Vinje sammen med sin ektemann og kollega Tarjei Vesaas.

Hun debuterte som forfatter ni år gammel og utdannet seg ved Elverum lærerskole. Etter å ha jobbet forskjellige steder i Hamar og Oslo, flyttet hun til Sveits og arbeidet som sekretær før hun møtte Tarjei Vesaas i 1931. De giftet seg i 1934 og bosatte seg på Midtbø, hvor de fikk to barn.

Vesaas' lyriske forfatterskap skriver seg hovedsakelig fra de atten årene etter debuten, og hun utgav seks diktsamlinger, to barnebøker og en roman. Hun var også aktiv på mange felt i kulturlivet, gjendiktet og oversatte for teateret, skrev artikler og hadde ulike verv i organisasjoner som Riksteatret og Norsk kulturråd.

Vesaas engasjerte seg også i kultur- og samfunnsoppgaver i Vinje, og var en bevisst forkjemper for kvinners rettigheter. Hun ble enke i 1970 og flyttet til Oslo, hvor hun bodde frem til sin død i 1995. Hun ble hedret med flere priser og utmerkelser for sitt forfatterskap og sin innsats for kultur.

Halldis Moren Vesaas' dikt er tradisjonelle i form og omhandler kvinneliv, kjærlighet, meningen med livet og døden. Hun skrev med en varm humanisme og sosial ansvarsfølelse, og mange av diktene er leilighetsdiktning basert på personlige erfaringer og observasjoner om mennesker og samfunn. Hun var en av de første nordiske kvinnene som modig og fordomsfritt skrev seg til sin egen plass i litteraturen.

Hennes diktsamlinger utforsker ulike livsaspekter som kjærlighet, samliv, hjem og barn, og hun ga også stemme til kvinners erfaringer og livsfølelse gjennom sine mødredikt. Hun skapte en selvstendig identitet midt i sine relasjoner og utforsket ulike sinnsstemninger i sin siste diktsamling.

Folk spør også

Hva er forskjellen på ID 4 og ID 4 GTX?

Den store forskjellen mellom ID. 4 og ID. 4 GTX er alts de to motorene sistnevnte er utstyrt med, og mer eksakt en asynkronmotor (ASM) foran og en synkronmotor med permanente magneter (PSM) bak.

Fullstendig svar på bil24.no


Hva koster id 4 firehjulstrekk?

geb kr 149.900. Totalprisen vil variere med rentenivet. Forutsetter 3 r/45.000 km, og finansiering i Volkswagen Financial Services.

Fullstendig svar på albjerk.no


Hva er forskjell på ID 4 og id5?

Den aller strste forskjellen ligger i utformingen av karosseriet, der bakre del av taket skrner vesentlig mer p ID. 5 enn p ID. 4. Det gir bilen et mer sportslig preg, som Volkswagen hper vil appellere til andre mlgrupper enn ID.

Fullstendig svar på www.elbil24.no


Hvor mye kan id 4 trekke?

Tilhengervekten er 1.000 kilo for utgavene med bakhjulsdrift, mens firehjulstrekkeren lar deg ha 1.200 kilo p hengeren. Bilen har sttte for taklast opptil 75 kilo.

Fullstendig svar på elbil.no


Videoer

Alle mot En

mukbang | matoppskrifter | Chilisaus | Chili Kylling | sang og ermao | Samling 1

Topp 25 Excel 2016 Tips og triks

Gratis Webinar for jobbsøkere

Beef spit-roast, we tried this grilling method for the first time!

Mr InBetween S2 E4 Monsters: My Jaw-Dropping Reaction #mrinbetween #tv #tvseries

Elbilforeningens store høsttest 2021!

What Happens If You Don't Eat For 5 Days?