Fjerner tidslinjefunksjon i Windows

42

Tidslinjefunksjonen i Windows 10 vil miste muligheten til å synkronisere programaktivitet mellom enheter koblet til samme Microsoft-konto. Oppdateringen tar sikte på å forenkle funksjonen og fokusere på en ren aktivitetslogg. Les mer om hvordan du kan bruke tidslinjen etter endringen.

Tidslinje er en funksjon som ble tilgjengelig først i Windows 10-oppdatering april 2018. Denne funksjonen forbedrer Oppgavevisning ved å vise apper som kjøres og tidligere aktiviteter. Som standard viser tidslinjen øyeblikksbilder av tidligere arbeid eller aktiviteter gjort på en bestemt dato eller tidspunkt. Et rullefelt med merknader indikerer hvor du befinner deg på tidslinjen, og hvis du ikke ønsker å rulle, kan du søke etter spesifikke elementer eller aktiviteter du ønsker å fortsette med.

Slik fjerner du Windows 10-tidslinjehistorikken
Bildekilde: blog.webtech360.com

Hvordan bruke tidslinjen i Windows

For å bruke tidslinjen, klikk på Oppgavevisning på oppgavelinjen eller trykk på Windows-logotasten + TAB, og velg deretter en aktivitet. Dette gir deg en oversikt over tidligere kjørte apper og aktiviteter. I juni vil imidlertid en oppdatering fjerne muligheten til å synkronisere programaktivitet mellom enheter koblet til samme Microsoft-konto.

Slik deaktiverer du tidslinjen på Windows 10 / hvordan | De beste  opplæringsprogrammer for nettutvikling.
Bildekilde: no.savtec.org

Endringer i tidslinjefunksjonen

Microsoft kunngjør at tidslinjen i Windows 10 vil miste en vesentlig funksjon i juni. Muligheten til å synkronisere programaktivitet mellom enheter koblet til samme Microsoft-konto vil bli fjernet. Oppdateringen tar sikte på å forenkle funksjonen og fokusere på en ren aktivitetslogg som viser programmer og nettsteder du har vært aktiv på den aktuelle maskinen.

Tidligere tillot tidslinjen synkronisering av programaktivitet, spesielt i Microsofts egne apper som Office-pakken og Edge-nettleseren. Etter endringen vil tidslinjen fortsatt kunne vise tidligere aktiviteter, men kun på den lokale maskinen og ikke på tvers av enheter.

Hvordan bruke tidslinjen etter endringen

Tidslinjen vil fortsatt være nyttig for å raskt gjenoppta arbeidet med tidligere presentasjoner eller notater. Aktivitetene vil bli sortert etter når du sist jobbet med dem, og du kan bla langt tilbake i tid. Tidslinjevisningen vil også fungere som en snarvei for å opprette virtuelle skrivebord, som er nyttige for organisering av programmer basert på arbeid eller fritid.

Slik fjerner du Windows 10-tidslinjehistorikken
Bildekilde: blog.webtech360.com

Slik sletter du aktiviteter fra Windows 10-tidslinjeloggen

Hvis du ønsker å fjerne bestemte aktiviteter fra tidslinjeloggen, kan du gjøre det ved å åpne Oppgavevisning og finne den relevante aktiviteten i tidslinjevisningen. Høyreklikk på miniatyrbildet og velg "Fjern" i hurtigmenyen. Dette vil umiddelbart slette aktiviteten fra tidslinjen.

Du kan også slette alle aktiviteter som er registrert på en bestemt dag. Bla til tidsperioden i tidslinjen, høyreklikk på et hvilket som helst element i gruppen og velg "Fjern alt fra". Dette vil fjerne alle aktiviteter som er logget den dagen.

Slik deaktiverer du tidslinjen på Windows 10 / hvordan | De beste  opplæringsprogrammer for nettutvikling.
Bildekilde: no.savtec.org

Hvordan tømme tidslinjeloggen helt

Hvis du ønsker å fjerne alle aktiviteter fra tidslinjeloggen, kan du gjøre det ved å åpne Innstillinger-appen (Win + I) og velge kategorien "Personvern". Deretter går du til "Aktivitetslogg" og ruller ned til "Tøm aktivitetshistorikk". Klikk på "Tøm" for å bekrefte at du ønsker å fjerne all registrert aktivitet. Merk at dette vil tømme aktivitetene på tvers av enhetene dine som er synkronisert gjennom Microsoft-kontoen. Du må kanskje manuelt fjerne aktiviteter på andre enheter som ikke er lastet opp til skyen.

Med endringene som kommer i juni, vil tidslinjefunksjonen i Windows 10 fungere som en ren aktivitetslogg på den lokale maskinen. Selv om synkronisering av programaktivitet blir fjernet, vil tidslinjen fortsatt være nyttig for å raskt gjenoppta tidligere arbeid.

Se også

Videoer

Cracking the Code: Dive Deep into Windows Registry

Speed Up Windows 10

Windows 10 Clear Everything

30 Ultimate Windows 10 Tips and Tricks for 2020

Top 20 Windows 10 Tips and Tricks

Windows WMI Demystified: From Repositories to Namespaces

Peek Under the Hood: Demystifying Windows 10/11 & Server Architecture

Windows Recovery Environment: IT Admins' Essential Toolkit with WinRE