Ford blir først ut med å «svare» på Teslas priskutt

42

Ford har nylig kunngjort prisreduksjon på hele Mustang Mach-E-porteføljen som svar på Teslas priskutt. Les mer om Fords respons og de nye prisene på Mustang Mach-E i denne artikkelen.

Ford har nylig kunngjort at de vil senke prisene på hele Mustang Mach-E-porteføljen som en respons på Teslas nylige priskutt. Dette gjør dem til den første produsenten som svarer på Teslas endringer i prissettingen. Prisreduksjonen fra Ford kommer etter at de allerede har senket prisene i USA bare noen få dager tidligere.

Mustang Mach-E: Svarer Tesla - priskutt inntil 60.000 kroner
Bildekilde: www.tv2.no

Senker prisene på tvers av Mach E-utvalget

Fredag kunngjorde den norske Ford-importøren at de vil redusere de veiledende prisene på hele Mustang Mach-E-porteføljen. De nye prisene er som følger:

Modell Gammel pris Ny pris
Mach-E Long Range AWD Tidligere pris Ny pris
Mach-E Standard Range RWD Tidligere pris Ny pris
Mach-E Standard Range AWD Tidligere pris Ny pris

Med denne prisreduksjonen nærmer Mustang Mach-E seg prisklassen til Tesla Model Y. Tidligere kostet en Model Y Long Range med firehjulsdrift 502.720 kroner inkludert vektavgift og levering. Ford ønsket ikke å være langt over denne prisen for deres egen Mach-E Long Range AWD, og har derfor redusert forskjellen til rundt 90.000 kroner.

Mach-E har et større batteri enn Model Y, med 91 kilowattimer netto sammenlignet med 75 kilowattimer i Model Y. Likevel har Model Y lengre rekkevidde i henhold til WLTP-standarden, med 565 kilometer mot Mach-Es 550 kilometer (begge med 19-tommers felger).

Tesla-kutt kan gi priskrig på nye biler i Norge
Bildekilde: www.tv2.no

Fords mål om å være ledende innenfor elektrifisering

Per Gunnar Berg, sjef for Ford Norge, uttaler at de konkurrerer i et tøft marked både nasjonalt og internasjonalt, og at deres mål er å være det ledende merket innenfor elektrifisering. Han påpeker også at de har økt produksjonen og redusert ventetiden for Mustang Mach-E.

Ford har allerede sikret seg leveringer, batterier og råmaterialer som kreves for å skalere opp produksjonen av både Mustang Mach-E, E-Transit og F-150 Lightning i tiden fremover. Denne produksjonsøkningen og en mer strømlinjeformet produksjonsprosess gjør at de nå kan levere flere biler raskere og mer kostnadseffektivt til kundene, ifølge Berg.

Se også

Nyheter 08.02.2024, 16:42 50
Hva er nytt med iOS 15?
Nyheter 10.01.2024, 14:36 65
Hvilke biler selger mest?
Nyheter 01.05.2024, 18:17 15
Når kommer EX90 til Norge?

Andre fordeler for kundene

I tillegg til prisreduksjonen tilbyr Ford også andre fordeler for kundene. Dette inkluderer tre års kostnadsfritt dekkhotell og dekkskift, samt gratis hente- og bringetjeneste. I fjor ble også fem års fri service inkludert, og standardutstyret ble økt fra og med modellår 2023.

Leveringstiden for Mach-E vil også være svært kort fremover. Ifølge informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge har de store volumer som vil ankomme Norge i løpet av de første dagene. De har også betydelig volum på sitt europeiske sentrallager i Antwerpen.

Ford Mustang Mach-E var Norges 11. mest registrerte bil i fjor, med 4226 biler. I desember ble det registrert 1159 biler, i tide for å unngå moms og vektavgift.

Tesla har også nylig gjort betydelige priskutt på sin Model Y. De har senket prisen på den rimeligste versjonen med hele 120.000 kroner, noe som tilsvarer en reduksjon på rundt 23 prosent. Prisen på Model Y er imidlertid før vektavgift, vrakpant og Teslas «dokumentavgift», som legger til rundt 18.000 og 14.000 kroner.

Med inkludering av vinterhjul, vektavgift og dokumentavgift vil prisen ligge akkurat over 450.000 kroner, som er godt under momsgrensen på 500.000 kroner. Teslas priskutt er en del av deres kontinuerlige produktforbedring og normalisering av kostnadsveksten.

De andre Tesla-modellene blir også betydelig redusert i pris. Model Y Long Range går ned fra 559.900 til 469.990 kroner, og Model Y Performance går ned fra 599.990 til 544.990 kroner. Den rimeligste Model 3 med bakhjulsdrift blir satt ned fra 409.900 til 369.900 kroner.

Prisene på Model S og Model X ser ikke ut til å ha endret seg.

Tesla Model Y blir mye billigere
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Ford øker produksjonen og mister profitt

Samtidig med priskuttet annonserte Ford at de vil øke produksjonen av Mustang Mach-E i USA. De forventer å produsere mellom 78.000 og 130.000 biler årlig, men erkjenner samtidig at de ikke vil kunne tjene penger på alle modellene med de nye prisene.

Anne Sønsteby fra Ford Norge kommenterte at informasjonen om prisreduksjonen fra Ford i USA er spesifikk for Nord-Amerika. De vurderer konkurransesituasjonen kontinuerlig i Norge for å kunne tilby kundene den beste kombinasjonen av pris, produkt, finansiering og ledetider.

Ford hadde allerede redusert listeprisene på Mustang Mach-E-modellene for modellår 2023, for å holde prisene på samme nivå etter introduksjonen av moms på elbiler fra nyttår.

Tesla, Tesla Model Y | Nytt priskutt fra Tesla: – 2024 blir et blodbad
Bildekilde: www.nettavisen.no

Konkurransesituasjonen i markedet

Etter Teslas betydelige priskutt har mange lurt på hvordan konkurrentene vil svare på dette. De fleste har så langt ikke gjort noen endringer i prisene, men nå følger Ford etter og senker prisene betydelig på sin Mustang Mach-E i USA.

Ford vil fortsette å vurdere konkurransesituasjonen i Norge for å tilby kundene den beste kombinasjonen av pris, produkt, finansiering og ledetider.

Det gjenstår å se hvordan markedet vil utvikle seg som et resultat av disse priskuttene og om andre produsenter vil følge etter med lignende tiltak.

Folk spør også

Hvorfor har Tesla satt ned prisen?

For tredje gang i r setter Tesla ned prisen i det amerikanske markedet, for sikre nok ettersprsel i USA. Denne gangen blir prisen satt ned med 5000 dollar p bilmodellene Model X og S – rundt 52.000 norske kroner.

Fullstendig svar på e24.no


Hvor mye koster en Tesla Y?

Tesla Model Y med bakhjulsdrift har gtt opp i pris fra 431.844 til 451.844 kroner. Det gir en priskning p eksakt 20.000 kroner. Tesla Model Y Long Range har gtt opp i pris fra 517.719 til 541.927 kroner.


Hvor mye koster en Tesla Model 3 i Norge?

Startprisen ligger p 360.000-550.000 alt ettersom hvilken rekkevidde man nsker.


Hvorfor velge Tesla Model 3?

Tesla Model 3 gir folk flest muligheten til kjpe en bil med moderne teknologi, smarte lsninger og gode kjreegenskaper. Her fr du den samme topp moderne teknologien som du finner i de dyrere modellene til Tesla, og det beste med denne er at den oppdaterer seg via wifi-tilkobling.