Galaxy S8-eiere vil bruke Bixby-knappen til andre ting – det vil ikke Samsung ha noe av

98

Galaxy S8-eiere har uttrykt misnøye med den dedikerte Bixby-knappen på Samsungs flaggskipstelefon. Til tross for begrenset funksjonalitet har det oppstått apper som lar brukerne tilordne knappen andre oppgaver. Imidlertid har Samsung begynt å blokkere disse appene, noe som har skapt kontrovers i brukermiljøet. Les mer på 32Chip.

Galaxy S8-eiere har uttrykt misnøye med den dedikerte Bixby-knappen på Samsungs flaggskipstelefon. Til tross for begrenset funksjonalitet har det oppstått apper som lar brukerne tilordne knappen andre oppgaver. Imidlertid har Samsung begynt å blokkere disse appene, noe som har skapt kontrovers i brukermiljøet.

Nå nekter Samsung Galaxy S8-eiere å gjøre en svært nyttig endring - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Blokkering av tredjepartsapplikasjoner

Android Police rapporterer at Samsung har begynt å blokkere apper som omgår Bixby-knappens funksjonalitet. En sikkerhetsoppdatering som blokkerer disse appene har allerede blitt rullet ut til Galaxy S8-kunder hos den amerikanske mobiloperatøren T-Mobile. Det er forventet at blokkeringen vil utvides til flere S8-brukere etter hvert.

Etter lanseringen av Galaxy S8, begynte det å dukke opp tredjepartsapplikasjoner som omgikk Bixby-knappens begrensninger. Disse appene, som for eksempel BixRemap, tillot brukerne å konfigurere knappen til å åpne andre apper, som for eksempel Googles assistenttjeneste. Dette var spesielt verdifullt for brukere som ønsket en mer allsidig funksjonalitet fra knappen.

Imidlertid var Samsung rask med å blokkere disse appene. Selv om utviklere forsøkte å finne veier rundt blokkeringen, har Samsung nå slått ned på alle forsøk på å endre Bixby-knappens oppgaver.

Endelig kan du deaktivere Bixby-tasten på din Galaxy S8 - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Kritikk av Samsungs valg

En journalist hos oss kritiserte Samsungs beslutning om å påtvinge brukerne en dedikert Bixby-knapp, spesielt fordi assistenttjenesten har begrenset funksjonalitet utenfor Sør-Korea. Selv om Bixby ble lansert med store forventninger, har den ennå ikke levd opp til brukernes forventninger og behov.

Nye oppdateringer og alternativer

Imidlertid har Samsung nylig tatt konsekvensen av brukernes misnøye. En oppdatering har blitt utgitt som lar brukere deaktivere Bixby-knappen. Denne oppdateringen gir også brukerne muligheten til å velge hvilken app knappen skal åpne.

Det er viktig å merke seg at denne oppdateringen gjelder for brukere av Galaxy S8, S8+, S9, S9+, Note 8 og Note 9. For å motta oppdateringen må brukerne ha den nyeste Android Pie-versjonen med Samsungs nye One UI installert.

Deaktivere Bixby-knappen på Samsung-telefoner - Nå kan du slå av Bixby- knappen
Bildekilde: dinside.dagbladet.no

Oppsummering

Galaxy S8-eiere har ønsket å bruke Bixby-knappen til andre formål på grunn av den begrensede funksjonaliteten til Bixby. Tredjepartsapplikasjoner som tillot dette, ble imidlertid blokkert av Samsung. Nylige oppdateringer har imidlertid gitt brukerne muligheten til å deaktivere Bixby-knappen og tilordne den til andre apper. Dette har vært et etterlengtet alternativ for mange brukere som har funnet knappen til å være irriterende eller unyttig.

Her er Samsungs nye toppmodeller - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Folk spør også

Hvordan bli kvitt Bixby på Samsung?

Enkelt skru av Den nye oppdateringen gir deg et nytt valg i innstillingsmenyen hvor man velger hva Bixby-knappen skal pne. Her kan man n velge at knappen ikke lenger skal pne Bixby Home. Som tidligere kan man imidlertid trykke og holde nede knappen for aktivere Bixby Voice, men ogs den lar seg skru av.

Fullstendig svar på www.tek.no


Hvordan bruke Bixby?

For snakke til Bixby, trykk og hold inne sidetasten, eller si Hei, Bixby! hvis du har satt opp talevekking (voice wake-up). Nr Bixby lytter, kan du sveipe opp eller trykke p ikonet nederst p skjermen for pne Bixby.


Hvordan slå av Samsung S8?

Trinn 1. Trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten. Trinn 2. Velg Sl av.

Fullstendig svar på www.samsung.com