Garmin går i strupen på Fitbit med sin nye treningsklokke

85

Garmin har lansert Vivosmart 3, et rimelig treningsarmbånd med mange funksjoner. Forerunner 935 er en avansert treningsklokke for seriøse treningsentusiaster. Priser og lanseringstidspunkter for Norge er ukjent.

Vivosmart 3 - En rimelig treningsarmbånd med mange funksjoner

De to kjente aktørene Garmin og Fitbit skiller seg fra hverandre ved at førstnevnte har mange fullverdige smartklokker i sitt arsenal, mens Fitbit hovedsakelig fokuserer på "rene" og relativt rimelige treningsarmbånd. Nå har Garmin imidlertid lansert et nytt produkt som sikter seg spesifikt inn mot Fitbits målgruppe.

I en pressemelding har Garmin kunngjort sitt nye treningsarmbånd Vivosmart 3, som altså er det nyeste tilskuddet i serien som fra før består av blant annet Vivosmart HR.

Vivosmart 3 byr både på aktivitetssporing, pulsmåling, kaloritelling og skrittelling. I tillegg har den en del andre funksjoner, som for eksempel en stressmålingsfunksjon som fungerer ved å registrere og analysere variasjonene i pulsen din. Om stressnivået blir høyt kan armbåndet gi deg guidede pusteøvelser for å hjelpe deg å slappe av.

Armbåndet kan også telle antallet repetisjoner, pauser og sett når du gjør øvelser, slik at du ikke trenger å holde styr på dette selv. Informasjonen sendes til Garmins servere slik at du kan studere dem nærmere senere.

Ellers er Vivosmart 3 det første i Garmins Vivo-serie som byr på VO2-maks, som er et mål på brukerens maksimale oksygenopptak per minutt under tilnærmet maksimal fysisk anstrengelse. Armbåndet vil oversette dette til et ytelsesnivå og til en alder som den fysiske formen din tilsvarer. VO2-maks har hittil kun vært tilgjengelig på de litt dyrere produktene til Garmin.

I USA har Vivosmart 3 en veiledende pris på 140 dollar, men norsk pris- og lanseringsinformasjon foreligger ennå ikke. Flere detaljer kan du finne på Garmins egen produktside.

Garmin vs Fitbit: Hvordan velge treningsklokken som passer best for deg |  TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Forerunner 935 - En avansert treningsklokke for seriøse treningsentusiaster

Garmins Forerunner 935 retter seg mot dem som bedriver relativt hard fysisk trening som for eksempel løping og triathlon på høyt nivå. Klokken byr på mer avanserte løsninger for å holde oversikt over ytelsen og progresjonen til brukeren.

Klokken analyserer tidligere treningsøkter og ytelsesnivåer for å gi deg innsikt i hvordan kroppen din responderer på treningen. Dette gir informasjon om hvorvidt treningen er produktiv, og om du bør øke eller minske intensitetsnivået. Klokken sporer og analyserer også de spesifikke aerobe og anaerobe fordelene ved hver enkelt treningsøkt, som gir innsikt i akkurat hvordan treningen hjelper brukeren med å nå målene sine.

Forerunner 935 er laget for mange ulike aktiviteter, inkludert sykling og svømming. Klokken registrerer blant annet hvor lenge man står og hvor lenge man sitter på setet og kraftsonene ved sykling, og ved svømming kan man spore blant annet disiplin, avstand og mer. Klokken er vanntett ned til 50 meter.

Produktet måler pulsen 24 timer i døgnet og kommer både med GPS, høydemåler, barometer og kompass, slik at man har god oversikt over det meste når man trener utendørs. Batteritiden skal ligge på opptil 24 timer i GPS-modus og opptil to uker i vanlig modus.

Forerunner 935 vil ha en veiledende pris på 500 dollar i USA. Norsk pris og lanseringstidspunkt er ikke kjent.

Kampen om overvåkningen av din helse hardner til - Digi.no
Bildekilde: www.digi.no

Oppsummering

Garmin går i strupen på Fitbit med lanseringen av sine nye treningsklokker. Vivosmart 3 er et rimelig treningsarmbånd med mange funksjoner, inkludert aktivitetssporing, pulsmåling, kaloritelling og skrittelling. Armbåndet har også en stressmålingsfunksjon og kan telle repetisjoner, pauser og sett under øvelser.

Forerunner 935 er en avansert treningsklokke rettet mot seriøse treningsentusiaster. Klokken analyserer tidligere treningsøkter, sporer aerobe og anaerobe fordeler, og gir innsikt i brukerens ytelse og progresjon. Den er vanntett og har funksjoner som GPS, høydemåler, barometer og kompass.

Priser og lanseringstidspunkter er foreløpig ikke kjent for Norge. For mer informasjon om de nye treningsklokkene, kan du besøke Garmins produktside.

Med disse nye produktene utfordrer Garmin nå Fitbit på deres egen hjemmebane, og det blir spennende å se hvordan markedet vil reagere på denne direkte konkurransen.

Se også

Nyheter 25.04.2024, 13:09 22
Har ice Telenor dekning?
Nyheter 10.01.2024, 09:52 60
Kommer PS5 før jul?

Folk spør også

Hvordan restarte Garmin?

Starte enheten p nytt Hold LIGHT inne i 15 sekunder. Enheten slr seg av.Hold LIGHT inne i ett sekund for sl p enheten.

Fullstendig svar på www8.garmin.com


Hvordan skru på en Garmin klokke?

Du slr enheten p ved trykke p av/p-tasten eller koble enheten til strm.

Fullstendig svar på www8.garmin.com


Videoer

Bedste fitnesstrackere 2023 - de eneste 5 du bør overveje i dag

Fitbit & Garmin: The Rise Of Smart Watches | Forud for deres tid | Fuld episode

Motiverende aktiviteter for børn Garmin vivofit jr 3 i test

Suunto 9 Peak Pro Test Mange positive ændringer

Hands On: Samsung Galaxy Gear