Googles Gemini AI-video var falsk

66

Google lanserte nylig sin AI-modell Gemini, men en kontrovers oppstod da det ble avslørt at den imponerende demonstrasjonsvideoen var falsk. Les om hvordan Google redigerte videoen for å gi et bedre inntrykk av Geminis evner, og konsekvensene av denne avsløringen.

Googles nylanserte AI-modell, Gemini, har nylig blitt utsatt for kontrovers etter at det ble avslørt at den imponerende demonstrasjonsvideoen var falsk. Google hadde forsøkt å vise frem Geminis avanserte egenskaper i en seks-minutters lang video der modellen syntes å respondere på tale og video kombinert. Imidlertid har det nå blitt avslørt at denne samtalen ikke fant sted som vist, og at videoen ble satt sammen av stillbilder og videoopptak. Google innrømmer at de brukte tekst-prompter for å skape illusjonen av en samtale med Gemini.

Dette kontroversielle avsløringen ble gjort kjent i en YouTube-video der Google skriver at forsinkelsen og Gemini-responsene er redusert for videoens formål. Det er tydelig at den opprinnelige videoen ble redigert for å gi inntrykk av en umiddelbar respons fra Gemini, noe som ikke var tilfelle i virkeligheten.

Did Google Really Fake Its Hands-on Gemini AI Video?
Bildekilde: tech.co

Geminis egenskaper og lansering

Gemini ble presentert som en av Googles mest avanserte og allsidige AI-modeller. På et lukket pressemøte ble tre ulike modeller av Gemini introdusert: Nano, Pro og Ultra. Mens Ultra-versjonen fortsatt ikke er tilgjengelig, ble Pro-versjonen lansert som en oppgradering til Googles AI-chatbot Bard i 170 land, riktignok kun på engelsk.

Under pressemøtet ble Gemini sammenlignet med OpenAIs ChatGPT, som er en viktig konkurrent innenfor AI-feltet. Google valgte imidlertid bare å sammenligne Pro-versjonen av Gemini med den tidligere modellen 3.5 fra OpenAI, ikke den nyere 4.0-modellen. Resultatene av sammenligningen viser at Pro-versjonen av Gemini presterer dårligere på flere områder sammenlignet med ChatGPT 4.0.

It Turns Out That Google's Impressive Gemini AI Video Demo is "Fake" -  Goody Feed
Bildekilde: goodyfeed.com

Kritikk og konsekvenser

Den falske Gemini-demoen har fått mye kritikk både internt og eksternt. Flere Google-ansatte har uttrykt bekymring for at videoen ga et for positivt bilde av Geminis evner og potensielt villedet seerne om modellens faktiske ytelse. Samtidig har enkelte ansatte argumentert for at slik markedsføring er vanlig og nødvendig for å fremme nyskapende produkter.

Den interne og eksterne kritikken har også ført til en intensivering av granskingen rundt Googles AI-utstilling. Publikum har blitt oppfordret til å være forsiktige med å stole på det de ser i demonstrasjonsvideoer og ikke å ta alt for gitt.

Se også

Nyheter 12.05.2024, 01:28
Er 100gb mye?
Nyheter 01.05.2024, 18:24 14
Hvor bygges Cupra?

Konklusjon

Googles Gemini AI-video viste seg å være falsk, noe som har ført til alvorlig kritikk av selskapet. Demonstrasjonen av Geminis evner ble redigert for å gi et mer imponerende inntrykk enn modellen faktisk kunne levere. Dette har reist spørsmål om hvor pålitelige slike demonstrasjoner er og om de gir et riktig bilde av AI-modellenes evner. Det gjenstår å se hvordan Google vil håndtere denne kontroversen og om de vil ta grep for å unngå slike situasjoner i fremtiden.

Did Google Fake its Gemini AI Demo Video? - TechStartups
Bildekilde: techstartups.com

Videoer

How to Use Gemini AI by Google ✦ Tutorial for Beginners

Testing Stable Diffusion inpainting on video footage #shorts

Nelly Furtado - Say It Right (Official Music Video)

Queen - Another One Bites the Dust (Official Video)

Aqua - Barbie Girl (Official Music Video)

No Doubt - Don't Speak (Official 4K Music Video)

Blondie - Heart Of Glass

Google Gemini AI 🤯 Full Video - The Only Competitor Against ChatGPT / GPT-4 - #1 On Benchmarks