GoPro Hero6 avslørt av Elkjøp

12

Les om den etterlengtede oppgraderingen av GoPro Hero6 av Elkjøp. Forbedret bildekvalitet, stabilisering og stemmekontroll er blant de spennende funksjonene i dette actionkameraet.

En stor oppgradering forventes

Torsdag har GoPro storlansering, der mesteparten av verden venter på å få deres nyeste oppgraderinger. Ryktene har hintet om at det trolig vil være actionkameraet Hero6 som skal avsløres, men GoPro har ikke sagt et pip. Men det har Elkjøp Norge.

Butikkene som skal selge produktet har sannsynligvis allerede fått informasjonen om det nye produktet, og fått streng beskjed om når de kan publisere innholdet. Elkjøp har imidlertid allerede lagt ut en lenke til det som ser ut som informasjonssiden for en splitter ny toppmodell, GoPro Hero6.

Lenken leder foreløpig ikke noe sted, men forhåndsvisningen svarer på mye av det vi lurer på.

Forbedret bildekvalitet og stabilisering

Noe av det viktigste som har ligget i ryktene, men her ser ut til å bli bekreftet, er at 4K-video med 60 bilder per sekund endelig kommer. Det ser også ut til at den elektroniske videostabiliseringen nå også gjelder for de raffeste videokvalitetene.

En ny bildebehandlingsbrikke kalt GS1 dukker opp i Hero6 Black, som skal sørge for doblet ytelse fra tidligere GoPro-varianter. Dette bidrar til en forbedret bildekvalitet og mer effektiv maskinkraft.

Fortsettelse av stemmekontroll

Stemmekontrollen fra Hero5 er også tilstede i Hero6, men det er uklart om den er forbedret fra forrige generasjon. Tidligere ble det påpekt at den ikke alltid var presis nok til å utføre ønskede kommandoer.

Det som fortsatt ikke er kjent ut fra forhåndsvisningen hos Elkjøp er den presise oppløsning eller størrelse på sensoren i GoPro Hero6 Black.

GoPro Hero 6 Black actionkamera - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

GoPro er tilbake på topp

Hero6 er kameraet vi har ventet på siden Hero5, men er det verdt prishoppet? Forrige års Hero5 Black introduserte viktige funksjoner som digital bildestabilisering, berøringsskjerm og GPS-data. Men bildefrekvensen og bildestabiliseringen var ikke på nivå med konkurrenter som Garmin Virb Ultra 30.

Med Hero6 får vi endelig en betydelig økning i bildefrekvensen, med 60 bilder per sekund i 4K-oppløsning og opptil 240 bilder per sekund i HD-oppløsning. Dette gir muligheten til å lage saktefilmklipp med høy kvalitet.

GoPro lover også forbedret bildekvalitet under dårlige lysforhold, og batteritiden er også forventet å være forbedret.

GoPro Hero 8 Black actionkamera - Elkjøp
Bildekilde: www.elkjop.no

GoPro Hero7-serie: Tre nye modeller

GoPro fortsetter å eksperimentere med prisstrategier, og årets Hero7-serie består av tre modeller: WHITE, SILVER og BLACK. Prisene i USA er $200, $300 og $400, og i Norge forventes utsalgsprisene å være ti ganger høyere. Den vanntette og kompakte formfaktoren er lik tidligere modeller, og kameraene kommer i henholdsvis hvit, grå og sort farge.

Hero7-serien har fått et betydelig løft på bildefrekvensen, og bildekvaliteten er forbedret i dårlige lysforhold. Prisene forventes å være lavere enn forrige års Hero6, og GoPro håper å gjenvinne markedsandeler fra konkurrenter som Mijia, Xiaomi og Yi.

I dagens marked er GoPro Hero6 og Hero7 kameraer som imøtekommer behovene til sportsentusiaster og videoprodusenter. Med kontinuerlige forbedringer og konkurransedyktige priser håper GoPro å beholde sin posisjon som en av de ledende produsentene av actionkameraer.

Se også

Videoer

Hvorfor kjøpe GoPro? Elkjøp forklarer

GoPro HERO 6 BLACK Opplæring: Slik kommer du i gang