Hackere kan låse deg ute av din egen NAS

30

Les om hvordan hackere utnytter sårbarheter i Synology NAS-er og krypterer filene for å kreve løsepenger i Bitcoin. Følg sikringstiltakene for å beskytte din NAS-enhet og sikre viktige data.

NAS-er, eller nettverkslagringsenheter, har blitt stadig mer populære som en praktisk løsning for deling av filer mellom enheter tilknyttet det samme nettverket. Disse spesialiserte datamaskinene er imidlertid ikke immune mot hackerangrep. I juni ble det rapportert om hackere som utnyttet NAS-er som slavemaskiner for å utvinne den digitale valutaen DogeCoin. Nå har det oppstått et nytt tilfelle der hackere bruker en sårbarhet i NAS-modeller fra produsenten Synology til å kryptere filer på enhetene og krever løsepenger i Bitcoin for å låse dem opp.

Hackingtilfelle med Synology NAS-er og ransomware

Nettstedet Extremetech melder om et nytt hackingtilfelle der hackere utnytter sårbarheter i Synology NAS-er. De krypterer filene på enhetene og krever deretter løsepenger i Bitcoin for å gi brukerne tilgang til filene igjen. Dette gjøres ved hjelp av et såkalt «ransomware»-program kalt «SynoLocker». Når brukere logger seg inn på DiskStation Manager (DSM), operativsystemet til Synology NAS, blir de presentert med informasjon om krypteringen og en tidsfrist for å betale løsepengene.

Ifølge Synology gjelder denne sårbarheten kun eldre versjoner av DSM, spesifikt versjon 4.3-3810 eller eldre. Selskapet har allerede løst problemet i en oppdatering utgitt i desember året før. Brukere som fortsatt kjører eldre versjoner, blir oppfordret til å slå av enhetene sine og kontakte kundestøtte for assistanse. Videre anbefaler Synology brukere å oppgradere til nyere versjoner av DSM, spesielt 5.0-versjonen, som kan lastes ned fra selskapets nettsider.

Hacker brukte NAS-er som DogeCoin-slaver

Dette er ikke det første tilfellet der NAS-er blir utnyttet av hackere. Tidligere har det vært rapportert om en tysk hacker som brukte NAS-enheter som slavemaskiner for å utvinne DogeCoin til en verdi av over 3,7 millioner kroner på bare to måneder. Hackeren utnyttet sårbarheter i NAS-enheter fra Synology for å utføre angrepet.

Denne metoden, der hackere bruker slavemaskiner til å utvinne virtuell valuta, har blitt stadig mer utbredt. Sikkerhetsselskaper advarer om at denne typen angrep kan bli mer vanlig og lønnsom i fremtiden.

Her viser vi hvorfor du kan ha bruk for en NAS | Komputer.no
Bildekilde: komputer.no

Sikringstiltak

For å beskytte NAS-enheten din mot slike angrep er det viktig å ta nødvendige sikringstiltak:

  • Oppdatere operativsystemet (DSM): Sørg for å alltid kjøre den nyeste versjonen av DSM for å dra nytte av de siste sikkerhetsoppdateringene.
  • Slå av eldre versjoner: Dersom du kjører en eldre versjon av DSM som er sårbart for angrep, bør du slå av enheten og kontakte kundestøtte for assistanse.
  • Oppgrader til nyere versjoner: Ifølge Synology anbefales brukere å oppgradere til nyere versjoner av DSM, spesielt 5.0-versjonen.
  • Sikre nettverket: Sørg for å ha et pålitelig brannmur og sikre passord for å begrense uautorisert tilgang til NAS-enheten.
  • Backup av filer: Regelmessig sikkerhetskopiering av filene på NAS-enheten vil bidra til å gjenopprette data i tilfelle kryptering eller tap.

Ved å følge disse sikringstiltakene kan du redusere risikoen for å bli låst ute av din egen NAS og sikre viktige filer og data.

Er NAS-en din trygg?
Bildekilde: www.cw.no

Videoer

Alle mot En

Hvordan bruke en rattlås riktig - Ting du ikke visste om rattlås!

【字幕】【全集】神秘身份揭晓!全球首富与美女黑客的错综复杂爱情故事!从危机到幸福相守!麻烦追随,误会交织!重重阻碍下终成眷属!《闪婚后顾夫人在线掉马》#都市 #短剧 #爱情 #小说 #逆袭 #战斗

ONDSKAP I ANTARCTICA (og UFOer i Alaska) - Høy Strangeness

✨Scumbag System EP 01 - 10 Full Version [MULTI SUB]

SKINWALKER RANCH - 2022 (ny sjokkerende informasjon) - sesong 3

SYNTER OG UFO-HOTSPOTS (Store Innsjøer Nære møter)

CROSSY ROAD LIFE SKILLS LESSON