Bruk fingeravtrykksleseren til mer enn å bare låse opp mobilen

43

Fingeravtrykksleseren på Nexus-mobiler får en nyttig Pixel-funksjon. Les hvordan du kan få enkel tilgang til varslingsmenyen ved å bruke fingeravtrykksleseren på Nexus 5X og Nexus 6P med Android 7.1.2.

Bruk fingeravtrykksleseren til mer enn å bare låse opp mobilen.

Fingeravtrykkleseren vi nå finner på mange mobilmodeller har som kjent hovedsakelig til oppgave å lese fingeravtrykkene. Sensorene har også fått andre andre bruksområder, blant annet muligheten til å hente ned varslingsmenyen.

Denne funksjonen finnes allerede på Googles Pixel-telefon, og som 9to5google melder er denne nyttige funksjonen også nå tilgjengelig for eiere av Nexus 5X og Nexus 6P, via den nye betaen av Android 7.1.2 som nylig ble rullet ut.

TEST: Pixel 3 XL - Google utfører kamera-magi, men resten er kjedelig -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Enkel tilgang til varslingsmenyen

Funksjonen fungerer ved at brukeren simpelthen drar fingeren ned på fingeravtrykkleseren for å få direkte tilgang til varslingsmenyen, slik at man ikke trenger å benytte berøringsskjermen på mobilen. For å lukke menyen igjen stryker man fingeren oppover.

Meningen med funksjonen er blant annet å gjøre det lettere å se varslingene med bare én hånd. Funksjonen finnes også på blant annet en del av Huaweis mobilmodeller, for eksempel Honor 8. Den aktiveres i innstillingsmenyen på mobilen.

Android 6.0.1 har en nyttig funksjon du vil elske - ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Etterspurt funksjon for Nexus-brukere

Pixel-telefonen har akkurat den samme fingeravtrykksensoren som på Nexus-telefonene, og derfor var det en del som reagerte på at funksjonen ikke også ble lansert til Nexus når Pixel-telefonen kom på markedet. Google sa på det tidspunktet at de evaluerte det.

Google har ikke offisielt bekreftet når Android 7.1.2 vil få en bred lansering, så det er ennå uvisst når alle får anledning til å bruke den nye funksjonen.

Se også

Feil på Pixel-telefonen

Googles første «egne» telefon fikk generelt en god mottakelse, men i ettertid har problemene kommet på løpende bånd, selv om de ikke ser ut til å angå alle brukere. Nå kan 9to5google melde om enda en plagsom, teknisk feil med Pixel-telefonen som plager en rekke brukere.

Denne gangen meldes det at telefonen simpelthen slår seg av som om mobilen er tom for strøm – selv om batterimåleren viser at det fremdeles er mer enn nok strøm igjen.

Som tidligere er det brukere på blant annet Reddit og Googles eget produktforum som melder om problemet. Som et eksempel melder én bruker at Pixel-telefonen hans slo seg av til tross for at batteriindikatoren viste mellom 25 og 35 prosent.

Dette skjedde to ganger over en periode på noen dager. Mange brukere melder om tilsvarende problemer, og som regel viser måleren et sted rundt 20-30 prosent for de fleste når problemet inntreffer.

En del rapporterer at problemet også gjelder Nexus 6P-mobilen, som har fått noen til å konkludere med at det kan dreie seg om en feil med den nye 7.1.1-versjonen av Android, som ble sluppet tidligere denne måneden.

At Android 7 kan forårsake problemer av denne typen synes ikke helt usannsynlig, med tanke på at mange Nexus-brukere tidligere i år meldte om uvanlig rask tapping av strøm etter Android 7-oppdateringen. Trolig er det altså ikke et maskinvarerelatert problem, men Google har i skrivende stund til gode å kommentere saken.

Elsker Nexus, men vil ikke ha et Pixel? Her er dine valg / Android |  Nyheter fra verden av moderne teknologi!
Bildekilde: no.ephesossoftware.com

Andre problemer med Pixel-telefonen

Dette er det foreløpig seneste tekniske problemet det meldes om når det gjelder Pixel-telefonen. Tidligere har brukere rapportert om problemer med både lydavspilling, kameraproblemer og med vilkårlig frysing.

From Nexus To Pixel : Google's Biggest Struggle - YouTube
Bildekilde: www.youtube.com

Oppgradering til Android 8

Google annonserte nylig at Android 8 er klar for lansering og er blitt tilgjengelig for utviklere. Dersom du har en av enhetene som var støttet av Developer Preview-programmet til Google, kan du laste ned den nye Android-oppdateringen allerede nå.

Vi har mottatt tips fra brukere som sier at deres Pixel- eller Nexus-enhet kan laste Android 8 nå. Det er verdt å merke seg at det har vært enkelte problemer med å oppgradere fra Developer Preview 4 til stabil utgave, men at Google ser ut til å ha løst problemet.

Gi gjerne lyd fra deg i kommentarfeltet hvis du har fått oppgradert til stabil utgave av Android 8.

Videoer

Hva er en Google-telefon?!? Gjennomgå hver Pixel/Nexus Ever!

Slik får du Android N på en Nexus (ved hjelp av Android Beta)

Det komplette neste js-kurset - Lær Nextjs på 2 timer! | Reager SSR + tidskoder

Avi Loeb: Bevissthet, UAPs, Jacques Vallée

Avduking av den åndssvake bioteknologien for regenerering: Michael Levin

Joscha Bach Λ John Vervaeke: Sinn, idealisme, beregning

ЗАПРЕЩЁННЫЕ ТОВАРЫ с ALIEXPRESS 2023 ШТРАФ и ТЮРЬМА ЛЕГКО!

Daniel Schmachtenberger: Vil teknologi ødelegge oss?