Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY: De første «stasjonære» bærbare

Asus har nylig lansert to splitter nye spillbærbare datamaskiner som utfordrer tradisjonelle skrivebordsmaskiner. Utforsk de kraftige skjermkortene og imponerende maskinvaren til Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY på 32Chip.

Introduksjon

Asus har nylig lansert to splitter nye spillbærbare datamaskiner som bryter grensene for hva vi vanligvis forbinder med bærbare PC-er. Disse nye modellene, Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY, er utstyrt med spesifikasjoner vanligvis sett i fullverdige stasjonære datamaskiner. Med kraftige skjermkort og imponerende maskinvare, utfordrer disse bærbare enhetene tradisjonelle skrivebordsmaskiner.

Stasjonære pc-er forsvinner ikke
Bildekilde: www.cw.no

Kraftige skjermkort

Det mest spennende ved de nye Asus ROG G751-modellene er skjermkortene. Asus har utstyrt dem med Nvidias nye Maxwell-baserte skjermkort. Asus ROG G751JT har GeForce GTX 970M, mens Asus ROG G751JY har GeForce GTX 980M. Disse skjermkortene er nesten like kraftige som dedikerte skjermkort til stasjonære maskiner, og dette markerer en betydelig forbedring i sammenligning med tidligere bærbare grafikkbrikker.

Annonse: Spill hvor du vil – bytt fra stasjonær til bærbar gaming-PC -  Gamer.no
Bildekilde: www.gamer.no

Imponerende maskinvare

Både Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY kommer med imponerende maskinvarespesifikasjoner. De rimeligste modellene har 8 GB DDR3-minne og en Intel Core i7 4710HQ-prosessor. Noen varianter har også 16 GB minne og en raskere Intel Core i7 4860HQ-prosessor. Lagringsplassen er også godt ivaretatt, med en rask 1 TB harddisk og en lynrask 256 GB SSD, som er koblet til det nye M.2-grensesnittet.

Se også

Nyheter 08.02.2024, 16:42 50
Hva er nytt med iOS 15?
Nyheter 10.01.2024, 13:35 58
Når kom bærbar PC?

Andre funksjoner

Alle modellene er utstyrt med den nyeste standarden for trådløst nettverk, 802.11ac, samt Bluetooth 4.0. Med en skjermstørrelse på 17,3 tommer er disse spillbærbare enhetene virkelige konkurrenter til tradisjonelle skrivebordsmaskiner.

Banebrytende bærbare PC-er - VG
Bildekilde: www.vg.no

Fremtiden for bærbare datamaskiner

Med lanseringen av Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY ser vi en tydelig trend der bærbare enheter blir stadig kraftigere og mer konkurransedyktige i forhold til stasjonære datamaskiner. Disse bærbare modellene viser at det er mulig å ha en kraftig datamaskin som også er bærbar.

ThinkPad X1 Fold | Verdens første foldbare PC | Lenovo Norge
Bildekilde: www.lenovo.com

Design den ultimate bærbare PC-en

Intel og Asus har gått sammen om et prosjekt for å gi allmennheten en stemme i PC-industrien. Nettsiden www.wepc.com har blitt opprettet for å oppfordre brukere til å sende inn sine ideer for tre typer bærbare datamaskiner: vanlige bærbare PC-er, nett-PC-er og spillbærbare. Dette fellesskapdrevne prosjektet gir Intel og Asus verdifulle innsikter i forbrukernes behov og ønsker.

Konklusjon

Asus ROG G751JT og Asus ROG G751JY representerer en revolusjon i spillbærbare datamaskiner. Med kraftige skjermkort og imponerende maskinvare kan disse enhetene utfordre tradisjonelle skrivebordsmaskiner. Det er tydelig at bærbare datamaskiner blir stadig mer kraftige og konkurransedyktige, og fremtiden ser lys ut for bærbar databehandling.

Guide: Slik velger du riktig gaming laptop - HansPetter.info
Bildekilde: hanspetter.info

Hva vil Wiki fortelle oss?

Stasjonære PC-er dominerte lenge markedet, men er langt på vei fortrengt av bærbare. Stasjonære PC-er brukes gjerne som arbeidsstasjoner, eller som hjemme-PC-er med stor vekt på spill. De lages i vidt forskjellige størrelser og fasonger – fra små bokser som er lette å ta med seg (selv om de ikke kan brukes med batteri) og enheter integrert i skjermen – til himmelstrebende «maksitårn» for dem som trenger store utbyggingsmuligheter. Forholdsvis flate bokser var vanlig i PC-ens barndom, men har for lengst stort sett gått av bruk. Det samme gjelder forholdsvis tunge, transportable PC-er med innebygget skjerm, men uten batteridrift. Hjemmedatamaskiner tidlig på 1980-tallet var ofte innebygget i tastaturet, men denne løsningen har vært sjelden for PC-er.

Bærbare PC-er (engelsk «notebooks» eller «laptops») har batteridrift og innebygget skjerm som gjerne måler 13–17" (ofte 15,6") diagonalt. Disse har overtatt mye av PC-salget etter hvert som prisene på dem har nærmet seg tilsvarende for stasjonær-PC-er med samme ytelse. De brukes ofte også stasjonært, ikke sjelden med ekstern skjerm, tastatur og mus. I 2017 ble det solgt 204 mill. stasjonære (inkl. arbeidsstasjoner) og bærbare PC-er.

Videoer

DEN HER BÆRBAR KAN TRÆKKE ALT

How to connect HDMI PC to a VGA Monitor using 1080P HDMI to VGA Converter

Væskeskade i computer - Sådan redder du den - GladTeknik

Kan FlowiS købe en VARMERE gamer-pc end Sigge?

Post 1-3-2012 | Ny bærbar!

Komplett Umulig - Episode 2 - Bærbar, nettbrett eller stasjonær - hva fungerer best på skolen?

USB-porte, kabler og stik

PC Starter Ikke | Dell Computer BIOS Gendannelsesmuligheder (Officiel Dell Tech Support)