Her er nye Meta Quest 3

55

Meta lanserer nå VR-brillene Meta Quest 3, som er ventet å komme for salg den 27. september. Den nye modellen skal ha en rekke nye oppgraderinger sammenlignet med dagens Quest 2-modell.

Meta lanserer nå VR-brillene Meta Quest 3, som er ventet å komme for salg den 27. september. Den nye modellen skal ha en rekke nye oppgraderinger sammenlignet med dagens Quest 2-modell.

Meta Quest 3 – alt om de nye VR-brillene - Prisjakt Norge
Bildekilde: www.prisjakt.no

Pris og tilgjengelighet

Selskapet melder at den nye modellen vil starte på 499 dollar med 128 GB lagring. I Norge blir startprisen 6590 kroner, ifølge Metas norske Quest-nettsider - som innebærer rundt en tusenlapp i økning fra prisen på nåværende Quest 2.

Samtidig melder selskapet at prisen på dagens Meta Quest 2 settes ned. Blant annet vil modellen med 128 GB lagring få en prislapp som er 100 dollar lavere enn tidligere. I Norge er prisen satt til 4639 kroner, i alle fall i Metas egen butikk - rundt 800 kroner ned fra dagens pris. 256 GB-modellen vil koste 5199 kroner, ned fra cirka 5900 kroner i dag.

Her er Metas nye Quest 3-headset - recordere.dk
Bildekilde: www.recordere.dk

Oppgraderinger og spesifikasjoner

Meta avslører ikke alle detaljene rundt det nye produktet, men ikke helt overraskende omtaler de Quest 3 som det kraftigste VR-headsettet hittil. Modellen skal få et nytt Snapdragon-brikkesett fra Qualcomm som er dobbelt så kraftig som brikkesettet i Quest 2.

Oppløsningen på den nye modellen skal også være betydelig forbedret, uten at det sies noe spesifikt om hvor mange piksler det er snakk om. Videre blir den nye Quest 3 en god del mer kompakt og lettere å ha på seg. Selve plastkroppen som huser elektronikken skal være om lag 40 prosent mindre i volum.

En gjennomgang av spesifikasjonene viser at Meta har implementert nyere maskinvare i Quest 3. Maskinvareplattformen er av en nyere generasjon enn den vi finner hos Quest 2 og Pro. Med en Snapdragon XR2 Gen 2 og 8 GB RAM har Quest 3 dobbelt så høy grafisk ytelse sammenlignet med Quest 2. Batteritiden er omtrent den samme som Quest 2, rundt 90 minutters bruk med det innebygde batteriet.

Se også

Anmeldelser og brukeropplevelse

Bloombergs Mark Gurman har prøvd nye Quest 3 og beskriver den visuelle opplevelsen som relativt lik Quest 2, til tross for en ryktet økning i oppløsning. Gurman peker imidlertid på at muligheten for å se omgivelsene gjennom hodesettets kameraer er blitt kraftig forbedret, takket være kameraer i farger og ikke i sort-hvitt, slik som hos Quest 2.

Videre beskriver Gurman ytelsen som betydelig bedre i Quest 3, og nevner en ny dybdesensor som gjør det unødvendig å tegne opp veggene i spillområdet, ettersom hodesettet kan gjøre dette automatisk.

Meta har avduket Oculus Quest 3 VR – det kraftigste fra Meta så langt |  TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Meta Quest 3 setter en ny standard for VR

Med tanke på hvor populært VR-hodesettet Meta Quest 2 har vært, er det ikke rart at vi har vært spente på etterfølgeren. Quest 3 er en naturlig videreføring av Meta Quest-serien, som er en populær VR-plattform for virtuelle opplevelser.

En av de bemerkelsesverdige funksjonene i Meta Quest 3 er fingertracking og gestergjenkjenning, som støttes av kontrollere som Index Controller og Oculus Touch. Dette gjør det mulig for brukerne å ha mer naturlige interaksjoner i virtuelle verdener.

Meta Quest 3 har også blitt anerkjent for sin støtte til ulike musikk- og dansefellesskap. Dansere har utnyttet full kroppssporing for å gi virtuelle opptredener og dansekurs innen VRChat. Plattformen har også vært vert for virtuelle konserter av anerkjente artister som Jean-Michel Jarre.

For å sikre brukernes trygghet og sikkerhet, har VRChat implementert ulike tiltak, inkludert et rangeringssystem for tillit og funksjoner for å styre kommunikasjon og avatarer basert på rangering. VRChat Plus-abonnementstjenesten gir også eksklusive funksjoner og fordeler for abonnenter.

META Quest 3 128GB VR Headset (899-00582-01) | Dustin.no
Bildekilde: www.dustin.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Meta Quest 3 er en naturlig videreføring av Meta Quest-serien, som er en populær VR-plattform for virtuelle opplevelser. Meta Quest 3 er spesifikt designet for å levere en optimal brukeropplevelse og er kompatibel med en rekke PC-kompatible VR-headset og tilbehør. Plattformen støtter også kryssplattformspill med PC-brukere, noe som gjør det mulig for brukerne å samhandle uavhengig av hvilken enhet de bruker.

En av de bemerkelsesverdige funksjonene i Meta Quest 3 er fingertracking og gestergjenkjenning, som støttes av kontrollere som Index Controller og Oculus Touch. Dette gjør det mulig for brukernes fingerbevegelser å bli gjenspeilet av deres avatarer, og håndposisjoner kan utløse knyttede animasjoner. Videre støtter VRChat også full kroppssporing med SteamVR, noe som gjør det mulig å fange bevegelser i midjen og bena. Dette åpner for realistisk og immersivt spill og interaksjon i virtuelle verdener.

Meta Quest 3 har også blitt anerkjent for sin støtte til ulike musikk- og dansefellesskap. Dansere har utnyttet full kroppssporing for å gi virtuelle opptredener og dansekurs innen VRChat. Online dansemusikkarrangementer har også funnet sted på plattformen, spesielt under COVID-19-pandemien. Disse arrangementene er organisert av kollektiver som Loner Online og tar sted innen virtuelle nattklubber. Det er også bemerkelsesverdig at VRChat har vært vert for virtuelle konserter av anerkjente artister som Jean-Michel Jarre, som har bidratt til å øke populariteten og rekkevidden til plattformen.

For å sikre brukernes trygghet og sikkerhet, har VRChat implementert ulike tiltak. Plattformen har et rangeringssystem for tillit, som kategoriserer brukerne basert på deres bruk av plattformen. Det finnes også funksjoner som lar brukerne styre kommunikasjon, avatarer og avatarfunksjoner basert på deres rangering. I tillegg har VRChat et abonnementstjeneste kalt VRChat Plus, som gir eksklusive funksjoner og fordeler for abonnenter.

Folk spør også

Is a Meta Quest 3 worth it?

Our review at a glance. Yes, we#39;d say that the Meta Quest 3 is worth it, especially if you#39;re planning to be involved in VR gaming for the next five years or so. If that sounds like you, head over to Amazon or your retailer of choice once you#39;ve got the money saved!

Fullstendig svar på www.radiotimes.com


What games does the Meta Quest 3 have?

The best games on Meta Quest 3 Asgard#39;s Wrath II. Trailer. M. Platforms Meta Quest 2, Meta Quest 3. ... The Walking Dead: Saints amp; Sinners. Trailer. 70 % M. ... Red Matter 2. Trailer. T. Platforms PC (Microsoft Windows), Meta Quest 2, PlayStation VR2. ... Tetris Effect: Connected. Trailer. 94 % E. ... Beat Saber. Trailer. 85 % E. ... Pavlov VR. 81 % M.

Fullstendig svar på www.digitaltrends.com


Is 128GB enough for Meta Quest 3?

As to which you should choose, that depends on your needs. 128GB is more than enough for a lot of people. The average game on the Meta Quest 3 isn#39;t super big right now, and virtually everything I have downloaded right now is below 5GB.

Fullstendig svar på www.escapistmagazine.com


When to expect Meta Quest 3?

Meta Quest 3 Specs

Fullstendig svar på www.phonearena.com


Videoer

Waiting for the META QUEST 3? Comparison with Quest 2 & Quest Pro

5 BEST VR Headsets of 2024 (Meta Quest 3, PSVR2, & MORE!)

Ist BIGSCREEN das VR Kino der Zukunft? Serien und 3D-Filme mit Freunden auf der Meta Quest 2 gucken

Oculus Virtual Reality Fails on TikTok Compilation

Meta Quest 3 VS Meta Quest 2 Comparison.

QUEST 3 GELEAKT! - DAS ist die Quest 3! Kann sie gegen die Pico 4 bestehen?

Meta Quest 3 vs Meta Quest Pro Comparison You won't believe which one I choose

This VR game becomes a prank! #shorts