Her er Skodas Enyaq i Norge - vi fikk ta en kikk

100

Les om Skodas kommende elbil Enyaq iV, som nylig ble vist frem i Norge. Få informasjon om reservasjoner, tilgjengelighet, spesifikasjoner, og design. Enyaq iV kan være et godt alternativ for familier som ønsker en elektrisk bil. Les mer på 32Chip.

Introduksjon

I dag skal vi ta en nærmere titt på Skodas kommende elbil, Enyaq iV, som nylig ble vist frem i Norge. Importøren Møller inviterte pressen til en visning av bilen, og vi fikk endelig muligheten til å se den i levende live. Med et økende antall forhåndsbestillinger og lovende spesifikasjoner, ser det ut til at Enyaq iV kan bli en hit blant SUV-glade nordmenn.

Her er Skoda Enyaq i Norge - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Reservasjoner og tilgjengelighet

Møller er fortsatt tilbakeholdne med å offentliggjøre reservasjonstall, men de har bekreftet at interessen for Enyaq iV har økt etter lanseringen. De hevder også å ha tilstrekkelig tilgang på biler i 2021 og forventer å levere "noen tusen" til Norge. Dette er gode nyheter for de som har reservert bilen og venter spent på å motta den.

Her er Skoda Enyaq i Norge - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

Bilens spesifikasjoner

Enyaq iV kommer i ulike varianter, og her er noen viktige spesifikasjoner:

  • Innstegsmodellen har en startpris på 348.520 kroner og tilbyr ikke varmepumpe eller tilhengerfeste. For å få firehjulstrekk, må man velge modellen med større batteri til 478.520 kroner.
  • Alle modellene vil ha 100 kW og 125 kW hurtiglading som standard i Norge, noe som skiller seg fra andre lands versjoner.
  • Bilen har en rekkevidde på inntil 510 kilometer (WLTP) og et bagasjerom på 585 liter, som er betydelig større enn mange av konkurrentene.

Bilens design og utseende

Utseendemessig ligner Enyaq iV på en blanding mellom en SUV og en stasjonsvogn, med noen likheter til Audi e-tron og Skoda Octavia. Den har et "Crystal Face"-lyselement i grillen, som kan være elsket eller hatet av publikum. Utvendig virker bilen pen og tiltalende for SUV-elskende nordmenn.

Skoda Enyaq klar - med norske priser - Bil og Motorbloggen - biltester og  nyheter
Bildekilde: bilogmotorbloggen.no

Visning og tilgjengelighet

Enyaq iV ble nylig vist frem i Norge, og importøren har nå 25 eksemplarer av bilen tilgjengelig for visning. Kunder som har bestilt eller reservert bilen, kan få en personlig visning hos forhandlerne i løpet av januar og februar. Dette gir potensielle kjøpere muligheten til å se og oppleve bilen før de tar en endelig beslutning.

Nå er Skoda Enyaq på utstilling i Norge
Bildekilde: www.lydogbilde.no

Konklusjon

Med Enyaq iV har Skoda kommet inn i elbilmarkedet med en solid SUV som har lovende spesifikasjoner og et pent design. Med en rekkevidde på opptil 510 kilometer, romslig bagasjerom og mulighet for rask lading, kan Enyaq iV være et godt alternativ for familier som ønsker en elektrisk bil. Med den økende interessen og tilgjengeligheten i Norge, ser det ut til at Enyaq iV kan bli en suksess på veiene.

Se også

Folk spør også

Hvor mye koster en Skoda Enyaq?

Priser og motoralternativer

Fullstendig svar på albjerk.no


Hvor mange hk har Skoda Enyaq?

Ytelse. Skoda Enyaq IV80 har en systemeffekt p 150 kW (204 hestekrefter) og gjr 0-100 p 8,5 sekunder. Oppgitt energiforbruk er p 1,67 kWh/mil.

Fullstendig svar på elbil.no


Når kom Skoda Enyaq?

Škoda Enyaq iV er en elektrisk familiebil fra Škoda Auto i Volkswagen-konsernet, og den frste helelektriske modellen til Škoda. Bilen kom frst p markedet i SUV-utgaver i 2021, mens sedan-utgaver er planlagt introdusert i 2022.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvor blir Enyaq produsert?

N melder imidlertid det svenske elbilnettstedet Recharge at produksjonen av Enyaq og Enyaq Coupe er gjenopptatt p fabrikken i Mlad Bolesla i Tsjekkia. Litt avhengig av deletilgang, er planen produsere 370 Enyaq om dagen framover, melder nettstedet.

Fullstendig svar på dinside.dagbladet.no