Her «trolles» Googles smarthøyttaler av Burger King

Burger King lanserte en reklame der de "trollet" Google Home-eiere ved å aktivere enhetene og få dem til å lese opp informasjon om Whopper-burgeren. Dette skapte både oppsikt og debatt rundt personvern og markedsføringstaktikk.

I dagens teknologiske verden er smarthøyttalere blitt en vanlig del av mange hjem. Disse intelligente enhetene gir brukerne muligheten til å styre ulike funksjoner i hjemmet ved hjelp av stemmekommandoer. En av de mest populære smarthøyttalerne er Google Home, som er utstyrt med den virtuelle assistenten Google Assistant. Men i en nylig kampanje tok Burger King dette konseptet til et nytt nivå ved å "trolle" Google Home-eiere.

Kampanjen

Burger King lanserte en reklame der en skuespiller uttalte: "OK Google, hva er en Whopper burger?". Denne setningen var utformet for å aktivere Google Home-høyttaleren og få den til å lese opp informasjon om Whopper-burgeren fra Wikipedia. Målet med kampanjen var å skape oppmerksomhet og engasjement rundt Burger Kings nye reklame. Dessverre førte dette også til en uønsket bieffekt.

Uønsket effekt

Etter at reklamen gikk på lufta, begynte Google Home-enheter over hele landet å svare på spørsmålet og lese opp informasjonen om Whopper-burgeren. Dette førte til at mange Google Home-brukere følte seg frustrerte og plaget av den uventede responsen fra smarthøyttaleren.

Burger King hadde imidlertid forutsett denne reaksjonen og håpet å generere oppmerksomhet og diskusjon rundt reklamen. På tross av noen negative reaksjoner, klarte kampanjen å skape stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt.

Reaksjoner og diskusjon

Reklamestuntet fra Burger King ble gjenstand for mye diskusjon og debatt. Noen så på det som en genial markedsføringsstrategi, mens andre mente det var et brudd på personvernet og en uetisk måte å utnytte teknologi på.

Google tok raskt grep for å hindre at reklamen skulle fortsette å aktivere deres smarthøyttalere. De endret innstillingene slik at Google Home ikke lenger ville svare på spørsmålet fra reklamen. Dette ble sett på som en nødvendig inngripen for å beskytte brukernes opplevelse og personvern.

Konklusjon

Burger Kings kampanje med å "trolle" Googles smarthøyttalere vakte stor oppsikt og skapte mye diskusjon. Mens noen roste kreativiteten og markedsføringsstrategien, var det også de som kritiserte selskapet for å utnytte teknologi på en uetisk måte. Uansett synspunkt viser dette reklamestuntet hvordan teknologi kan bli brukt på overraskende og kontroversielle måter, og det setter også fokus på spørsmål rundt personvern og brukeropplevelse.

Burger King 'O.K. Google' Ad Doesn't Seem O.K. With Google - The New York  Times
Bildekilde: www.nytimes.com