Hevder ny MacBook Air er like rundt hjørnet

86

Apple kan snart slippe en ny versjon av MacBook Air med 15 tommers skjerm. Les mer om forventet lansering og spesifikasjoner.

Med større skjerm og ny prosessor.

Apple kan slippe en ny versjon av MacBook Air med 15 tommers skjerm så tidlig som i april, hevdet direktør Ross Young i analysebyrået Display Supply Chain Consultants (DSCC) i februar.

MacBook Air 15" er oppdaget i tester – men uten M3-brikke | TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Flere nye Mac-maskiner på vei

I sitt Power On-nyhetsbrev gjentar den vanligvis treffsikre Bloomberg-journalisten Mark Gurman omtrent samme påstand mandag. Han hevder nemlig at Apple vil slippe ikke mindre enn tre nye Mac-maskiner en eller annen gang fra sent på våren til sommeren.

Den første skal være nettopp MacBook Air med 15-tommers skjerm, som vil være en helt ny modell for Apple. I tillegg spår Gurman en ny Mac Pro med Apples M-brikker, i tillegg til en oppdatering til MacBook Air med 13-tommers skjerm.

Ikke sikkert at nye MacBook Pro (14" og 16") kommer før på høsten |  TechRadar
Bildekilde: global.techradar.com

Valget av brikker

Det store spørsmålet er hvilke brikker Apple velger å utstyre de nye MacBook Air-maskinene med. M2-brikkeserien ble lansert i juni i fjor, så det kan muligens stemme overens med en M3-lansering på forsommeren.

M3 ligger nemlig an til å bli en stor forbedring fra M2, ettersom den bringer med seg en overgang fra såkalt 5 nanometers produksjonsteknikk til 3 nanometer. Det kan gi kraftig forbedret energieffektivitet, med bedre ytelse eller bedre batteritid (eller sannsynligvis litt av begge) som resultat.

Gurman peker på at en 15-tommers MacBook Air sannsynligvis vil «begeistre» kundene uansett om den kommer med M2-prosessor, mens en 13-tommers MacBook Air med M2 vil anses som mindre attraktiv.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 03:30 52
Hva koster iPhone 15?
Nyheter 07.02.2024, 00:52 49
Når slutter Windows 10?
Nyheter 01.05.2024, 18:22 14
Når kommer PS5 komplett?

Forventet lansering

Apple har tidligere gitt uttrykk for at de ønsker å gå over til en årlig oppdateringssyklus for sine M-brikker, som jo kan peke i retning av at vi vil se 15-tommers-versjonen av MacBook Air på Apples utviklerkonferanse WWDC i nettopp juni.

I tillegg til nye MacBook Air-modeller hevder Gurman i Bloomberg at en ny versjon av Apples iMac er i ferdigstillelsesfasen, såkalt «engineering validation testing».

Ifølge Gurman vil maskinen fortsatt ha 24-tommers skjerm, men den ser ut til å være litt lenger unna enn MacBook Air-oppdateringen - nærmere bestemt en eller annen gang i andre halvår.

Ny MacBook Pro rett rundt hjørnet? | Mac1.no |
Bildekilde: mac1.no

Nye MacBook Pro- og MacBook Air-modeller med saksemekanisme

Nye MacBook Pro- og MacBook Air-modeller med Apples nye «saksemekanisme» kommer i løpet av andre kvartal, ifølge analytiker Ming-Chi Kuo. Det skriver Macrumors.

Kuo er en velrenommert Apple-spåmann som vanligvis treffer godt med sine spådommer. Kuo sier ikke noe om størrelsen på de nye maskinene, men Macbook Pro-modellen er sannsynligvis den samme som tidligere har blitt omtalt som en 14-tommer.

14-tommeren vil i tilfelle høyst sannsynlig erstatte dagens 13-tommer, akkurat som den nye 16-tommeren nylig erstattet modellen med 15-tommers skjerm. 16-tommeren hadde også det samme saksetastaturet, som vi omtalte som betydelig bedre enn butterfly-tastaturet det erstattet.

Dette har vært en torn i siden for Apple, og har hatt store problemer med at støv og skitt har trengt ned under tastene og gjort dem seige eller rett og slett ubrukelige. Mange har også klaget på at tastevandringen er veldig kort.

I notatet som Macrumors har sett skriver Kuo at han forventer at både de nye Pro- og Air-modellene vil komme med «kostnadsoptimaliseringer», men at brukerne ikke vil merke noen særlig forskjell.

Ny iPad Air på tirsdag?
Bildekilde: www.cw.no

Forventet tilgjengelighet

Om corona-pandemien tror Kuo at driften i forsyningskjeden til Apples Macbook-maskiner vil ta seg opp betraktelig fra og med slutten av mars, som altså gjør at maskinene vil kunne være tilgjengelige i løpet av neste kvartal.

I samme notat skriver for øvrig analytikeren at Apple planlegger å lansere Macbook-modeller med «spesiallagde prosessorer» i løpet av fjerde kvartal 2020 eller første kvartal 2021.

Rykter har tidligere pekt på at Apple jobber med ARM-baserte prosessorer for på den måten å kvitte seg med Intel. Kuo mener også at Apple vil komme med et nytt design i løpet av 2021.

Se også

Nyheter 13.02.2024, 04:47 69
Er kreft i øyet farlig?
Nyheter 01.05.2024, 18:24 14
Hvor bygges Cupra?

Konklusjon

Det virker stadig mer sannsynlig at Apples MacBook Air på 15 tommer vil bli avduket snart. Men når den endelig dukker opp, kan den vise seg å være uten den M3-brikken det har gått rykter om.

Denne nye lekkasjen stammer fra en av de mer kjente kildene for Apple-sladder, nemlig Mark Gurman. Han melder via Bloomberg at nye Mac-maskiner for tiden testes med macOS 14, og at en av disse er en enhet som «trolig er 15-tommersvarianten av MacBook Air».

Gurman fortsetter imidlertid med å si at den mystiske enheten er utstyrt med en prosessor som er «på høyde» med den nåværende M2-brikken, og at den har samme antall kjerner – altså 8 for prosessoren og 10 for skjermkortet. Vi er videre blitt informert om at M3-brikken vil «komme senere», men ikke om hvor mye senere.

Vi har fått mer presise nyheter når det gjelder den nye enhetens eventuelle skjermspesifikasjoner, ettersom Gurman hevder at den kan kjøres med en skjermoppløsning på 3024 x 1964, som på MacBook Pro på 14". Husk at den kanskje likevel ikke blir seende like hvass ut, ettersom panelet er litt større og at pikseltettheten dermed vil være noe lavere. Det er uansett snakk om en heftig skjerm.

Gurman går også inn på lanseringsdatoen, med teorien om at ettersom MacBook Air 15" ser ut til å bli testet nå, kan den sannsynlige tidsrammen for en avduking være WWDC 2023 – Apples store utviklerkonferanse som går av stabelen i juni.

Det potensielle lanseringstidspunktet stemmer godt med et annet rykte vi har hørt om lanseringsdatoen til MacBook Air 15" fra en annen kjent Apple-lekker, nemlig skjermanalytikeren Ross Young. Han hevdet tidlig i april at panelproduksjonen til MacBook Air 15" foregår i et økende tempo mot en snarlig lansering. Young tror at den nye Air-modellen kan komme på markedet så tidlig som i mai, men WWDC i juni virker likevel som et mer fornuftig valg når det gjelder den store avsløringen.

Slik blir nye MacBook Pro
Bildekilde: www.cw.no

Forventet reaksjon og avslutning

Det har allerede kommet en del rykter som peker mot at MacBook Air 15" er rett rundt hjørnet og trolig vil dukke opp i meget nær fremtid – altså i løpet av de nærmeste månedene. Vi vil faktisk bli overrasket om den ikke gjør det, men man vet jo aldri – for selv om dette er Apples plan, kan det likevel skje forandringer i siste liten.

Hvis Gurman har rett i at nye MacBook Air vil få en variant av M2-brikken, og ikke M3, vil nok enkelte bli ganske skuffet. Ikke minst ettersom tidligere rykter fra Gurman og publikasjoner som DigiTimes har antydet at MacBook Air 2023 skulle bli utstyrt med M3-brikken.

En Windows-PC er tre ganger dyrere i drift sammenlignet med en Mac -  ITavisen
Bildekilde: itavisen.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

I artikler om finske byer - skal det finske navnet nevnes først, eller skal det svensk-finske navnet nevnes først? (Jeg spør ikke om navn på artikler skal endres.) Wikipedia på norsk blir lest av utlendinger som bor i flere land, langt fra Norge; blant annet derfor er jeg skeptisk til at wikipedias artikler om de enkelte byene ikke nevner det finske navnet først. Ved at wikipedia skriver det finske navnet først og deretter det svenske, så synes jeg ikke man kan si at wikipedia utfordrer synet til Språkrådet. En annen ting er at Språkrådet er en statlig greie, så dem tar vel også politiske hensyn i sine anbefalinger; Det kan ikke helt utelukkes at det passer best for Norges forhold til Sverige at man fortsetter å bruke svensk-finske navn på finske byer (uten at det er grunn til å tro at dette er en stor sak mht Norges forhold til Sverige). 46.212.18.225 1. mai 2016 kl. 09:03 (CEST)

Folk spør også

Hvor lang levetid har en MacBook Air?

For Mac og Apple TV anslr Apple en levetid p fire r.

Fullstendig svar på itavisen.no


Hva er den nyeste MacBook Air?

Apple MacBook Air 13quot; M2 (2022)


Er MacBook Air bra?

Oppsummert kan man si at hvis du trenger en brbar maskin for enkle oppgaver som nettsurfing, e-post og tekstbehandling, er MacBook Air et godt valg. Hvis du derimot jobber med tunge programmer eller trenger ekstra tilkoblingsmuligheter, br du vurdere MacBook Pro.

Fullstendig svar på infografikk.no


Hvordan høyreklikke på Mac Air?

Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker p et objekt (som skrivebordet, symboler eller filer) ved hjelp av tastaturet og musen eller styreflaten, for pne snarveismenyer. holde Kontroll-tasten nede mens du klikker p Macen er det samme som bruke hyreklikk p en Windows-datamaskin.

Fullstendig svar på support.apple.com