Horizon Zero Dawn blir Netflix-serie

100

Netflix har sikret seg rettighetene til å lage en TV-serie basert på Horizon Zero Dawn, et spennende spillunivers med en postapokalyptisk verden og robotdinosaurer. Les mer om Sony sin satsning på å bringe spillkultur til TV og film.

Sony bekrefter også at Gran Turismo og God of War skal hollywoodifiseres.

Horizon Zero Dawn' TV Series in Development at Netflix
Bildekilde: variety.com

Spill som blir TV-serie eller film

I den spesielle øvelsen «spill som blir TV-serie eller film» har vi nå fått et par nye kandidater, melder Variety. Den mest spennende nyheten er kanskje at Netflix har plukket opp rettighetene til å gjøre noe gøy med Horizon Zero Dawn – en spillserie som involverer både en postapokalyptisk verden og robotdinosaurer.

Dette skal ha blitt kjent etter at Sony Entertainment-sjef Tony Vinciquerra tok bladet fra munnen under et investormøte.

Horizon Zero Dawn og Gran Turismo i tidlige faser av utviklingen

Sony bekreftet at både Horizon Zero Dawn og Gran Turismo er i relativt tidlige faser av utviklingen frem mot et fullblods show eller film. Det er spennende å se hvordan disse spilluniversene vil bli tilpasset til TV-skjermen.

Netflix Developing 'Horizon Zero Dawn' Series Based On Video Game – Deadline
Bildekilde: deadline.com

Spillunivers på TV og lerret

Den økende trenden med å bringe spillunivers over til TV-skjermer og lerret har vært tydelig de siste årene. Eksempler på vellykkede adaptasjoner inkluderer The Witcher og Arcane: League of Legends. Nylig fikk vi også en TV-serie basert på Microsofts Halo-spill.

Sony har satset stort på å forvandle PlayStation-spillserier til film og TV gjennom sitt produksjonsselskap PlayStation Productions. De har allerede bekreftet en kommende HBO-serie basert på The Last of Us, samt en Twisted Metal-serie som jobbes med av Peacock. Arbeidet med en Ghost of Tsushima-film er også pågående.

Se også

Nyheter 04.05.2024, 16:52 17
Hvor mange PS5 er solgt?
Nyheter 25.04.2024, 12:37 16
Når kommer iOS 17 ut?
Nyheter 01.05.2024, 18:47 16
Har Magnus Carlsen barn?

Positive effekter av spillkultur i Hollywood

Suksessen til Netflix-seriene Arcane: League of Legends og The Witcher har åpnet opp for mer spillkultur i Hollywood. Flere regissører og produsenter ser nå mot populære spillunivers for inspirasjon.

For å skape en større bølge av spilladapsjoner er det avgjørende at serier som God of War, Mass Effect og The Last of Us lykkes. Hvis disse seriene oppnår suksess, kan det åpne slusene for flere spillunivers som blir tilpasset til TV og film.

A Horizon Zero Dawn Netflix series is coming
Bildekilde: clutchpoints.com

Utfordringer med spilltilpasninger

Tidligere spilltilpasninger har ofte vært preget av dårlig kvalitet og manglende respekt for originalverket. Filmskapere har forsøkt å utnytte spillenes popularitet uten å ta dem på alvor. Den største utfordringen nå er å lage gode historier som passer til TV og film, samtidig som man ikke mister fansen på veien.

Netflix and Sony are working on a Horizon Zero Dawn series - Polygon
Bildekilde: www.polygon.com

Avsluttende tanker

Med stadig flere spillbaserte TV-serier og filmer på vei, er det tydelig at spillfeltet har blitt en viktig del av populærkulturen. Det gjenstår å se hvordan Horizon Zero Dawn, Gran Turismo, og God of War vil bli tilpasset til Netflix og Amazon. Forhåpentligvis vil de lykkes i å skape engasjerende og autentiske adapsjoner som appellerer til både spillfans og et bredere publikum.

Kilde: Variety, Deadline

Se også