– HTC-mobiler tåler ikke mørketiden

45

HTC-brukere nord for polarsirkelen opplever krasj og feilmeldinger med vær-appen Accu-Weather under mørketiden. HTC Nordic har utviklet en programvareløsning for problemet, og oppdateringen kan lastes ned via Google Play Butikk. Les mer om dette på 32Chip.

HTC-brukere nord for polarsirkelen opplever et uvanlig problem med sine telefoner under mørketiden. Det ser ut til at vær-appen Accu-Weather forårsaker krasj og feilmeldinger som "HTC Servicepack har stoppet". Dette problemet ser ut til å påvirke HTC One M7 og M8-modellene. Brukere har tatt til Facebook for å uttrykke sin misnøye og søke etter løsninger.

HTC-brukere raser: Telefonen krasjer når det mørketid
Bildekilde: www.nord24.no

Spekulasjoner om årsaken

Det spekuleres i at det er selve mørketiden som forvirrer vær-appen. Telefonene skjønner ikke at det ikke er soloppgang og solnedgang nord for polarsirkelen på denne tiden av året. HTC har ikke kommet med en offisiell uttalelse angående problemet, men de har gitt en bruksanvisning til brukere som opplever dette problemet.

TEST: HTC One (M8) - Tu.no
Bildekilde: www.tu.no

HTCs løsning

HTC Nordic har informert om at de har utviklet en programvareløsning for problemet. Oppdateringen er tilgjengelig via Google Play Butikk. For å installere oppdateringen, følg disse trinnene:

  1. Gå til Google Play Butikk.
  2. Trykk på "Mine apper".
  3. Oppdater HTC Oppdateringspakke til versjon 1,0,845166 eller høyere.

Dersom automatisk oppdatering av applikasjoner er deaktivert, kan du aktivere det igjen ved å gå til Google Play Butikk, trykke på "Innstillinger" og velge "Oppdater apper automatisk".

HTC Nordic har også oppfordret brukere som ikke klarer å avinstallere oppdateringspakken via Play Butikk til å kontakte brukerstøtte via telefon eller chat.

Se også

Nyheter 10.01.2024, 09:38 54
Når kommer PS5 pro ut?
Nyheter 11.01.2024, 09:24 60
Når kommer iOS 17?

Omfanget av problemet

Flere kunder har opplevd dette problemet og har uttrykt sin misnøye på HTCs norske Facebook-side. Det er HTC One, M7 og M8-modellene som er mest berørt. Noen kunder har returnert telefonene til Elkjøp i Tromsø på grunn av problemet. HTC har ikke offentlig anerkjent problemet, og det er ikke bekreftet om mørketiden er den faktiske årsaken.

Gammel traver - Mobil
Bildekilde: www.klikk.no

Kritikk og kommunikasjon fra brukere

Brukere, som Iselin Eriksen, har kritisert HTC for manglende informasjon og oppfordret dem til å publisere en offentlig artikkel om problemet. HTC Nordic har ikke svart på henvendelser fra Nordlys angående problemet.

HTC Nordic har imidlertid forsikret at de har funnet en løsning på problemet og at oppdateringen allerede er tilgjengelig for nedlasting via Google Play Butikk.

Kilder: HTC Nordic på Facebook, Nord24, IT-avisen

Nyheter | Sommerens mobil-favoritter
Bildekilde: www.ranablad.no

Videoer

4 løsninger til HTC-telefoner, der ikke tænder / starter op / vil ikke oplades / ingen batterisaft

HTC-telefoner - fra den største smartphone-producent til ingenting!