Huaweis usikre fremtid slår ut på salgstallene

104

Les mer om hvordan Huaweis usikre fremtid har påvirket salgstallene i Norge og Europa. Elkjøp og Telenor merker allerede nedgang i salget etter Huawei-nyheten. Music Magpie i Storbritannia opplever økning i innlevering av Huawei-mobiler. Les også om fremtidsutsiktene for selskapet.

Ned i Norge og Europa.

Huawei har hatt det tøft den siste uken, etter at de havnet på en amerikansk svarteliste over selskaper som amerikanske bedrifter ikke får utveksle produkter eller tjenester med.

Usikkerheten rundt fremtiden til selskapet har allerede begynt å ramme salgstallene.

Dette holder jo ikke i 2020. Det er helt steinalder!»
Bildekilde: www.motor.no

Påvirkning i Norge

I Norge merker elektronikkjeden Elkjøp allerede en nedgang i salget etter Huawei-nyheten. Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonssjef hos Elkjøp Norge, uttaler at salget de siste to dagene har falt og etablert seg på et lavere nivå enn normalt.

Telenor, som også selger Huaweis mobiler, er fortsatt usikker på konsekvensene av situasjonen. Anders Krokan, kommunikasjonssjef hos Telenor, uttaler at det er mange ubesvarte spørsmål og at de jobber med å få informasjon og avklaringer direkte fra Google og Huawei.

Komplett har også mottatt henvendelser fra brukerne, men det er for tidlig å si om salget vil påvirkes i stor grad.

Hvordan kan norsk netthandel overleve korona-krisen
Bildekilde: blogg.faerdermarketing.no

Påvirkning i Europa

I Storbritannia har nettstedet Music Magpie opplevd en økning på hele 154 prosent i antall Huawei-mobiler som leveres inn for å byttes ut, etter at Google kunngjorde at de avslutter samarbeidet med Huawei.

I Spania har Huaweis mobilsalg i butikkene El Corte Inglés og Mediamarkt falt mellom 50 og 70 prosent. Spanske brukere har også returnert over 15 000 Huawei-enheter, ifølge avisen El Pais.

Den usikre fremtiden til Huawei har medført betydelige konsekvenser for salget av deres mobiler i Europa.

Fremtidsutsikter

Det er fortsatt usikkert hva som vil skje med Huawei fremover. Foreløpig har selskapet fått en 90-dagers utsettelse på forbudene. Det er også avhengig av informasjon og avklaringer fra Google og Huawei om hvordan dette vil påvirke kundene og salget av Huawei-mobiler.

Nedgangen i salgstallene både i Norge og Europa viser tydelig at Huaweis usikre fremtid allerede har påvirket selskapet negativt. Selskapet må jobbe hardt for å bygge opp tilliten igjen og finne løsninger som kan kompensere for de tapte salgene.