Hva er forskjellen på iPhone 13 og 14?

77

Er du usikker på om du bør gå for iPhone 13 eller iPhone 14? Her får du en rask oversikt over forskjellene mellom de to modellene, inkludert kamera, design og batterilevetid. Les mer på 32Chip.

Er du klar for en ny iPhone, men usikker på om du bør gå for forrige generasjon eller den nyeste modellen? Her får du en rask oversikt over forskjellene mellom iPhone 13 og iPhone 14.

Forskjellen på iPhone 14 og iPhone 13 | OneCall
Bildekilde: onecall.no

Dropp av iPhone 14 Mini

Apple har gjort noen endringer i sin nyeste modell, iPhone 14, som er verdt å merke seg. En stor forskjell fra forrige generasjon er at Apple har valgt å droppe mini-versjonen av iPhone 14. Dette skyldes at interessen for mindre telefoner har blitt mindre enn forventet. En stor skjerm er foretrukket for aktiviteter som lesing og videotitting. Valget mellom iPhone 14-modellene vil derfor stå mellom iPhone 14 og iPhone 14 Plus, samt iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max.

IPhone 13 og IPhone 14 - hva er forskjellen på mobilene - Teleoutlet
Bildekilde: teleoutlet.no

Kamera på iPhone 13 vs iPhone 14

Designet mellom de to telefonene er veldig likt, men iPhone 14 er litt tykkere enn iPhone 13. Dette betyr at dekselet du har brukt til iPhone 13 sannsynligvis vil bli for lite til din nye telefon. Kameraet er godt på begge modellene, men det er enda bedre på iPhone 14. Begge modellene har et 12 MP kamerasystem med ultravidvinkel. Men iPhone 14-modellene har i tillegg autofokus på True Depth-kameraet og Photonic Engine. Med Photo Engine blir detaljer og farger forbedret på bilder tatt i dårlig lys. iPhone 14 har også en handlingsmodus som gir jevnere videoopptak ved raske bevegelser og risting av kameraet. Frontkameraet har fått en ny bildesensor som slipper inn dobbelt så mye lys som på iPhone 13.

Se også

iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 Pro Max

For toppmodellene, iPhone 14 Pro Max og iPhone 13 Pro Max, har det skjedd flere oppdateringer. "Busslommen" fra iPhone X er blitt omformet og kalles nå "Dynamic Island". Denne endringen gir en mer sentrert plassering av varslinger rundt frontkameraet og sensorer. Apple har også introdusert en Always-On-skjerm som gir mer informasjon og er mer dynamisk enn tidligere.

Den største oppdateringen for mange er det nye hovedkameraet. iPhone 14 Pro Max har gått fra en 12 MP linse til en mer lysfølsom 48 MP linse. Med fire piksler kombinert til én ved standard bildetaking (12 MP bilder), gir det muligheten til å ta bilder i ProRAW-format. Forskjellene mellom iPhone 13 Pro Max og iPhone 14 Pro Max blir tydelige når ProRAW aktiveres.

iPhone 14 Pro Max vs iPhone 13 pro Max: Forskjeller?
Bildekilde: kontrast1.no

Oppgradering fra iPhone 13 til iPhone 14

Hvis du allerede har en iPhone 13 og er fornøyd med den, er det egentlig ikke så mange grunner til å oppgradere til iPhone 14. Kameraet er litt bedre på iPhone 14, men iPhone 13 har allerede et av markedets beste kameraer. Batteriet er også litt større på iPhone 14, men forskjellen er ikke dramatisk. Forskjellene i størrelse og batterilevetid kan imidlertid påvirke valget av deksel, da iPhone 13-dekselet kanskje ikke passer til iPhone 14.

For de som har en eldre iPhone-modell, vil iPhone 14-serien tilby store forbedringer. iPhone 14 er bedre, raskere og mer stabil når det gjelder bildekvalitet i svakt lys, filming under bevegelse og autofokus på frontkameraet. Det er også bedre ytelse for video og gaming, samt betydelig forbedret batterilevetid. iPhone 14 Pro-modellene har den største oppgraderingen med et 48 MP-kamera, som er fire ganger så mange piksler som på iPhone 14, iPhone 13 og tidligere modeller. Skjermteknologien er også forbedret med Alltid på-skjerm og en mer lyssterk skjerm.

iPhone 14 vs iPhone 13: De største forskjellene - Jugo Mobile |  Teknologinyheter og anmeldelser og spill
Bildekilde: no.jugomobile.com

Oppsummering

Iphone 13 og Iphone 14 er to forskjellige modeller av Apples smarttelefon, som er en del av den stadig voksende iPhone-serien. Hver modell har sine unike egenskaper og oppdateringer i forhold til tidligere versjoner.

Iphone 13 ble lansert i september 2021 med forbedret ytelse, kamera, batterilevetid og tilgjengelig i forskjellige størrelser og farger.

Iphone 14 forventes å bli lansert i 2022 med ytterligere forbedringer i ytelse, kamera, batterilevetid og design. Apple jobber kontinuerlig med å introdusere nye innovasjoner og teknologier i hver nye modell, og iPhone 14 vil sannsynligvis være intet unntak.

Det er viktig å merke seg at spesifikasjonene og funksjonene til Iphone 13 og Iphone 14 kan variere avhengig av hvilken modell og versjon du velger. Det anbefales å sjekke Apples offisielle nettside eller pålitelige kilder for oppdatert informasjon om de spesifikke forskjellene mellom disse to modellene når de blir tilgjengelige.

Hva vil Wiki fortelle oss?

Iphone 13 og Iphone 14 er to forskjellige modeller av Apples smarttelefon, som er en del av den stadig voksende iPhone-serien. Hver modell har sine unike egenskaper og oppdateringer i forhold til tidligere versjoner.

Iphone 13 ble lansert i september 2021. Denne modellen har en oppgradert A15 Bionic-chip som gir bedre ytelse og raskere hastighet sammenlignet med tidligere modeller. Den har også et forbedret kamera med avanserte bildebehandlingsfunksjoner, som gir bedre bildekvalitet og muligheten til å ta imponerende bilder og videoer. Iphone 13 har også en lengre batterilevetid og er tilgjengelig i forskjellige størrelser og farger.

Iphone 14 forventes å bli lansert i 2022, og det er foreløpig begrenset informasjon om dens spesifikasjoner og funksjoner. Det er imidlertid forventet at den vil ha ytterligere forbedringer i ytelse, kamera, batterilevetid og design. Apple jobber kontinuerlig med å introdusere nye innovasjoner og teknologier i hver nye modell, og Iphone 14 vil sannsynligvis være intet unntak.

Det er viktig å merke seg at spesifikasjonene og funksjonene til Iphone 13 og Iphone 14 kan variere avhengig av hvilken modell og versjon du velger. Det anbefales å sjekke Apples offisielle nettside eller pålitelige kilder for oppdatert informasjon om de spesifikke forskjellene mellom disse to modellene når de blir tilgjengelige.

Folk spør også

Hva er nytt på iPhone 14?

iPhone 14 og iPhone 14 Plus tar imponerende bilder og videoer med et kraftig kamerasystem som har nye TrueDepth-kameraer foran og bak, kamera med ultravidvinkel for et unikt perspektiv og Photonic Engine – en avansert lsning for bildebehandling. Begge modeller har A15 Bionic-chip med femkjerners grafikkprosessor.


Er det verdt å kjøpe iPhone 14?

Skal du ha det strste og beste - og pris ikke spiller noen rolle, er det iPhone 14 Pro Max som gjelder. Men den er tung - med sine 240 gram er den Apples tyngste mobil noensinne. Prv den fr du kjper, er vr anbefaling. Vil du ha en mer hndterlig mobil, er det iPhone 14 og 14 Pro valget vil st mellom.

Fullstendig svar på dinside.dagbladet.no


Er det samme størrelse på iPhone 13 og 14?

Den strste forskjellen er at iPhone 14 er 0.01 tommer tykkere enn iPhone 13.

Fullstendig svar på www.teleportalen.no


Hva er forskjellen på iPhone 14 og 15?

Sterkere og raskere prosessor IPhone 15 Pro har A17 pro-chip, og iPhone 14 Pro har A16 bionic-chip. IPhone 15 Pro har ogs ftt 6 kjerners grafikkprosessor (GPU), mens iPhone 14 Pro har 5-kjerners GPU. Iphone 15 Pro Max er utstyrt likt som iPhone 15 Pro, og iPhone 14 Pro Max er utstyrt likt som iPhone 14 Pro.


Videoer

iPhone 15 Pro Review vs 14 Pro vs 13 Pro - Not worth the upgrade if... 🤔

DON'T BUY the iPhone 13 Pro Max Before Watching This!

iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Cameras // Can you even see the difference?😳

iPhone 15 Pro Max - BETTER THAN ANDROID NOW! 😳(kinda)

Why Samsung S22 Ultra is a better deal than iPhone 13 Pro Max (in Europe) PRICE COMPARISON!

Overrated?! 🤦🏻 Samsung Galaxy S23 Ultra 200MP Camera Review (vs iPhone 14 Pro)

Full review of DL24P Battery Capacity Tester, Energy Monitor and 180W Electronic Load

Vi kjøper Samsung sine smarttelefoner fordi vi hater Apple