Hvem kjøpte Twitter?

43

Finn ut hvem som kjøpte Twitter og hva dette oppkjøpet har betydd for plattformen. Les om Elon Musks visjon for en inkluderende og tillitsfull plattform, samt endringene som har skjedd etter oppkjøpet.

Twitter er en populær nettbasert sosial medie- og sosialt nettverkstjeneste som tidligere ble eid og drevet av det amerikanske selskapet Twitter Inc. I 2022 kjøpte forretningsmannen Elon Musk selskapet for 44 milliarder amerikanske dollar. Dette oppkjøpet har ført til en rekke endringer og nye ideer for nettstedet, som nå har endret navn til X Corp. I denne artikkelen vil vi utforske hvem som kjøpte Twitter og hva dette har betydd for plattformen.

Elon Musk kjøper Twitter for rundt 44 milliarder dollar – E24
Bildekilde: e24.no

Bakgrunn og historie

Twitter ble utviklet og lansert i 2006 av Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone og Noah Glass. Det startet som et forsknings- og utviklingsprosjekt hos selskapet Obvious i San Francisco, og ble først brukt internt før det ble åpnet for allmennheten i oktober 2006. Twitter tillater brukere å sende korte meldinger på maksimalt 280 tegn, som kan inneholde bilder, lenker og korte lyd- eller filmklipp. Brukere kan også like og videresende andres meldinger, samt abonnere på meldinger fra andre brukere.

Opprinnelig var Twitter eid og drevet av Twitter Inc. med hovedkontor i San Francisco. I oktober 2022 kjøpte Elon Musk selskapet for 44 milliarder amerikanske dollar. Musk, kjent som grunnleggeren av Tesla og SpaceX, har også en stor følgerskare på Twitter med nesten 85 millioner følgere.

DN mener: Politiet gjør klokt i å forlate Twitter | DN
Bildekilde: www.dn.no

Elon Musks visjon for Twitter

Etter oppkjøpet har Elon Musk uttrykt sin visjon for Twitter. Han har uttalt at ytringsfrihet er grunnleggende for et fungerende demokrati, og at Twitter er det digitale bytorget hvor menneskehetens fremtid debatteres. Musk har også omtalt seg selv som en tilhenger av inkludering og bred deltakelse, og ønsker å skape en plattform med maksimal tillit og bred inkludering.

Musks oppkjøp av Twitter har møtt blandede tilbakemeldinger fra brukere og statsorganer. Noen har uttrykt bekymring for hvordan Musk vil håndtere plattformen og dens innhold. Andre har sett dette som en mulighet for å forbedre Twitter og gjøre det til et bedre sted for diskusjoner og utveksling av ideer.

Se også

Endringer etter oppkjøpet

Etter oppkjøpet har det vært en del endringer i ledelsen av Twitter. Elon Musk har angivelig sparket fire toppledere, inkludert administrerende direktør Parag Agrawal og økonomidirektør Ned Segal. Disse endringene har skapt spekulasjoner om retningen Musk ønsker å ta plattformen i, og hva som vil skje med eksisterende strategier og prioriteringer.

Det gjenstår fremdeles usikkerhet rundt hva Musk vil gjøre med Twitter, men han har uttalt at han ønsker å forbedre produktet med nye funksjoner, gjøre algoritmene åpent tilgjengelige og bekjempe søppelpost-roboter. Han har også uttrykt at han mener utestengelsen av tidligere president Donald Trump fra Twitter bør oppheves.

Elon Musk om Twitter-kjøpet: – Gjorde det for menneskeheten – E24
Bildekilde: e24.no

Konklusjon

I 2022 kjøpte Elon Musk Twitter Inc. og har siden da implementert endringer og nye ideer for plattformen. Dette oppkjøpet har fått blandede tilbakemeldinger fra brukere og statsorganer. Musk ønsker å forbedre Twitter og skape en plattform med bred inkludering og maksimal tillit. Det gjenstår å se hva som vil skje i fremtiden med Twitter under Musks eierskap.

Medier: Musk har overtatt Twitter – toppsjefen går av – E24
Bildekilde: e24.no

Hva vil Wiki fortelle oss?

Tesla-gründer Elon Musk ble eier av Twitter Inc. i oktober 2022, etter at han kjøpte selskapet for 44 milliarder amerikanske dollar. Oppkjøpet og Musks nye idéer for nettstedet har fått blandede tilbakemeldinger fra brukere og statsorganer. I 2023 skiftet Twitter Inc navn til X Corp.

Folk spør også

Hvem laget Twitter?

Flere amerikanske medier melder at Tesla-eier Elon Musk formelt har fullfrt oppkjpet av Twitter. Han skal ogs ha sparket flere sjefer.

Fullstendig svar på www.nrk.no


Er Elon Musk norsk?

Han vokste opp i Sr-Afrika og er statsborger i USA og Canada.

Fullstendig svar på no.wikipedia.org


Hvem lagde Twitter?

Twitter ble skapt i 2006 av Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone og Noah Glass. Tjenestens tidlige funksjonalitet ble beskrevet som et verkty hvor venner kunne oppdatere hverandre om hvor man er og hva man driver med. Med inspirasjon fra mobiltelefoners tekstmeldinger (SMS) ble formatet satt til 140 tegn.

Fullstendig svar på snl.no


Hvor mye koster Twitter?

Elon Musk kjper Twitter for 44 milliarder dollar, etter halvannen ukes kamp mellom milliardren og styret i selskapet.

Fullstendig svar på e24.no


Videoer

Den virkelige sannheten bak Musk, Twitter og Trump

How one tweet can ruin your life | Jon Ronson

How young Africans found a voice on Twitter | Siyanda Mohutsiwa

The Twitter Pizza Equation Explained

Noen burde ikke bli foreldre

Hvem Kjøper Den Beste Gaven På 5 minutter!?

How Twitter takes action against fake news

Andrew Scott Cannot Handle Twitter's Reaction To 'Hot Priest' | The Graham Norton Show